![]() |
|
|
||||
|
Arkadaşlar ufak ve orta büyüklükte botnet saldırıları alan arkadaşlar için dün denediğim bir kaç korunma yöntemini anlatacağım
Başka bir Webmaster Forumunda tartıştığımız bir botçu arkadaşın botnet saldırısına uğradım araya adam soktuk saldırıyı kesti 1 saatlik kesinti yaşadık arkadaş dün gece tekrar saldırmaya başladı mrtgmizi 40 mbite kadar fırlatmayı başardı elim kolum bağlı olayı izlemeyecektim İlk önce saldırı alan sitenin nslerini google a çektim bi süre sonra mrtg indi ardından yaptığım şeyleri anlatayım 1.Makinayı ping isteklerine kapattım Komut Alıntı:
Komut Alıntı:
Komut Alıntı:
Kod Alıntı:
Sonuç olarak Dün gece hafif hafif 60-70 zombiyle devam eden saldırı bu sabah baktığımda 300 zombie bota kadar sürüyor apache statusta sürekli wwwwwwwwwwwwwwwwwww ler görmeme rağmen apache ayakta server loadı 1-3 arası gidip geliyor ( normal zamandada böyle ) ancak ekstradan ram kullanımı artışı oluyor normalde quad core 5 gb ramli serverimizde ram kullanımı %10-15 arasıyken saldırı aldığımız şu anda ram kullanımı %40-50 lere kadar çıkabiliyor ancak server hala ayakta daha düşük konfigürasyonlu serverlerde ilk etapta load artışı olabilir siteler db error verebilir bunun için my.cnf daki max_connections değerleri arttırılabilir Şu An saldırı etkisini azaltarak devam ediyor sabah kalktığımda apachede 400 e yakın zombi vardı sayısı azaldı gittikçe Şunu belirtmekte fayda var sunucu özelliklerine hat kapasitesine ve gelen saldırı büyüklüğüne göre bu söylediklerimin işe yarama yada yaramama ihtimali var bana gelen 350-400 zombiyi rağmen apache ayakta ama tahminim bunun 2-3 katı bir zombiyi daha kaldırabilir denemek lazım |
| Ucuz ürün ihaleleri |
|
||||
|
Elazığlı canım sen botları banlamışsın.
Gelen saldırılarda apache yi ayakta tutman imkansızdır. Ki zaten hattını şişirirler.
|
yukarda botların banlanmasına en yakın şey htaccesse eklenen kodlardır onun haricinde iptables yada firewalla ilgili ekstra bir şey yapmadım şu an saldırı hala gelmekte ve siteler açık
|
|
|||
|
Süper bi paylaşım emeğine ellerine sağlık.
Faydası olacak bir bilgi bence. Kanaatim işine yarayacak kişiler kullansın. Benim şu anda işime yaramıyor ama ilerde illaki işime yarayacaktır. Rep ini peşin peşin yolluyorum
|
resimde apache statusun görüntüsü var zombilerden gelen writing,reply isteklerini gösteriyor
botçu ismi lazım olmayan ufak bir arkadaş kendisiyle görüştük msnde bir türlü adresini vermek istemedi
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|