![]() |
|
|||||||
| Güvenlik Güvenlik Korunma - DOS DDOS SYN saldırıları Oturum hızsızlığı tesbit ve korunma |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
sar "sysstat" paketi icinde gelen sistem aktivite raporu toplayicisi ve sunucusudur.
"sar - Collect, report, or save system activity information" Bu paket sisteminizde yuklu degil ise "sysstat" paketini kurabilirsiniz: up2date sysstat (RHEL icin) yada yum install sysstat (Fedora icin) sar olmasada rapor yeterli olacaktir, kurmak zorunda degilsiniz. [update] Yukaridaki scripti "sar" ve "iptables" yuklu degil ise hata vermeyecek sekilde degistirdim. |
|
||||
|
sar ile pekcok parametreyi takip edebilirsin (disk, hafiza, CPU ...)
Ornek CPU kullanim ciktisi: Alıntı:
|
|
||||
|
Anladim ve cokta begendim, hangi saatler arasinda CPU tavan yapmis veya CPU nun en az ne zaman kullanilmis gorebiliyoruz hatta bu zaman araliklarini inceleyip backup islemlerinide makinanin en sakin calistigi anlarda yaptiririz. Bir cok konuda faydasi olan bi tool anlasilan
Tesekkurler Iyinet. |
|
||||
|
centos 4.4 kullanıyorum. sar sanırım kurulu değil, up2date sysstat yazdım ama beceremedim.
daha açıklayıcı anlatabilirmisiniz sar kurulumunu?
|
./saldiri_raporu.sh > saldiri_raporu.txt
./saldiri_raporu.sh: line 29: unexpected EOF while looking for matching `"' ./saldiri_raporu.sh: line 31: syntax error: unexpected end of file [root@eminem ~]# ./saldiri_raporu.sh Proses ozeti ./saldiri_raporu.sh: line 29: unexpected EOF while looking for matching `"' ./saldiri_raporu.sh: line 31: syntax error: unexpected end of file |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|