Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Web Hosting > Güvenlik

Güvenlik Güvenlik Korunma - DOS DDOS SYN saldırıları Oturum hızsızlığı tesbit ve korunma

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-30, 15:40
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
Seal is an unknown quantity at this point
Lightbulb Server Kapandığında otomatik olarak Açmak

Arkadaşlar Sunucuyu her 5 dakikada yada isteğe göre her 1 dakikada bir kontrol edip, bir sorun olduğunu farkedip yada o an server kilitlenmişse yada açılmıyorsa otomatik Serveri açan yada restart eden bir script. Böyle bişeyin kullanıldığını biliyorum ama ayrıntısını bilemiyorum. Bu oto-Kontrol scripti bir çok Server Sahibi kişiyi kurtarabilir. Örneğin bi sorun olursa en fazla bir kaç saniye kapalı kalıcak anlamına geliyor bu. Bunun nasıl yağıldığını bilen yazarsa buraya ayrıntılı bi şekilde sevinirim.

Şimdiden teşekkürler...

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-30, 16:54
zbahadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

zbahadir will become famous soon enough

Server kilitlendiğinde dışarıdan müdahale gerekir. Bu sistem pek çok almanya kaynaklı dedicated sunucu hizmeti veren firmalarda bu sistem var.

Server kilitlendiğinde kontrol panelinizden restart komutu verildiğinde bu komut doğrudan serveri değil serverin elektrik sistemini kontrol ederek sistemi yeniden yükleyebiliyor.

Ama benim bilmediğim başka sunucu sistemlerinde bu özellik varmıdır bilmiyorum.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-30, 18:19
SLiM_BoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/4
SLiM_BoY has a spectacular aura about

Ben de böyle bir şeyler aramıştım zamanında.Windows sunucumda php olunca doğal olarak kilitlenmeler oluyordu
Çözüm olarak da sunucuyu upgrade ettim, biraz da fazlalıkları sildim.Ama henüz test etmedim.

Eğer dediğin türden bir çözüm olursa, bence birçok kullanıcının işine yarayacaktır.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 11:32
Hym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hym Hym isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
Hym is an unknown quantity at this point

script değilde bu özellik theplanet da var. orbis mi ne öyle birşeyler diyorlardı. bilgine.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 11:41
GoTcHA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

GoTcHA is on a distinguished road

server zaten kitlenmişse mantık olarak bi yazılımla reset atamazsınız die düşünüyorum. gelen isteğe cevap veremez çünkü... ev1servers.net de falanda var otomatik monitoring ve reset sistemi, zbahadir'in da dediği gibi o serverin elektrik switchine reset atıyo sistem. biostan da elektrik geldiğinde otomatik olarak açılma seçeneğini aktif ediyolar. sistem böyle işliyo. ayrıca bu sistem windowsta pek verimli çalışmıyo çünkü php garip şekilde kitliyo windowsu. alet gelen isteklere cevap veriyo ama yinede işlem yapmıyo.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 12:57
Member

zbahadir , GoTcHA
Arkadaşlar söylediğimi yanlış anlamışsınız, ben "Remote Reboot" tan yani Serveri tamamıyle elektrik sistemini kesip yeniden başlatmadan bahsetmiyorum.

Normal Server devrede iken, oluşan kitlenmeler vs... yada web Sayfalarının açmaması durumunda iken Server içerisinde bir oto kontrol mekanizmasından bahsediyorum. Yani Server server hali hazırda faal iken, sadece Appache'ye restart atıyor sanırım mantık bu. Ama bu bir scriptle mi yada başka bişeyle mi yapılıyor bilmiyorum. Yoksa elbette hiç cevap vermeyen bi servere script de başka bişey de işlemez yani mantık olarak. Ama dediğimi anlamışsınız umarım şimdi. Bu arada evet o Ev1'deki sistemi ben zaten kullanıyorum, Remote Reboo o senin dediğin, ama onu demiyorum. Bu olayı bilen arkadaşlar zaten doğru tepkiler yazmışlar yukarda, ama ayrıntısıyla bilen yok mu acaba

Alıntı:
SLiM_BoY´isimli üyeden Alıntı
Ben de böyle bir şeyler aramıştım zamanında.Windows sunucumda php olunca doğal olarak kilitlenmeler oluyordu
Çözüm olarak da sunucuyu upgrade ettim, biraz da fazlalıkları sildim.Ama henüz test etmedim.

Eğer dediğin türden bir çözüm olursa, bence birçok kullanıcının işine yarayacaktır.
Evet Php benim Server da. Dediğin gibi evet Mysql'li serverlarda oluyor sanırım bu genelde. Bunu bilen biri varsa gerçekten çok faydalı olacak.

Alıntı:
Hym´isimli üyeden Alıntı
script değilde bu özellik theplanet da var. orbis mi ne öyle birşeyler diyorlardı. bilgine.
Hmmm, bunu bir araştırmak lazım. Teşekkür ederim.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 13:13
Gold Member

Anladım şimdi sizin dediğinizi.

Alıntı:
Arkadaşlar Sunucuyu her 5 dakikada yada isteğe göre her 1 dakikada bir kontrol edip, bir sorun olduğunu farkedip yada o an server kilitlenmişse yada açılmıyorsa otomatik Serveri açan yada restart eden bir script. Böyle bişeyin kullanıldığını biliyorum ama ayrıntısını bilemiyorum. Bu oto-Kontrol scripti bir çok Server Sahibi kişiyi kurtarabilir. Örneğin bi sorun olursa en fazla bir kaç saniye kapalı kalıcak anlamına geliyor bu. Bunun nasıl yağıldığını bilen yazarsa buraya ayrıntılı bi şekilde sevinirim.
Edit: Siz server kilitlenince dediğinizde konu yanlış anlaşılmış, Servis kilitlenmeleri demek daha doğru olacak sanırım.

Öyle bir sistemi ben şu an kullanıyorum, ama sadece Linux sunucular üzerinde çalışıyor.

Ufak bir script kendine tanımlı servisleri belli zaman aralıklarında check ediyor ve servis cevap vermiyorsa servisi start veya restart ediyor, aynı zamanda cep telefonuma da hata ile ilgili bir sms gönderiyor.

Bazı durumlarda servis start işlemi başarısız olursa başka bir sms gönderiyor ve ben SMS'e cevap yazarak servisi tekrar restart edebiliyorum.

Konu ilgini çektiyse nasıl yapılacağını anlatırım.

Konu zbahadir tarafından (2006-05-01 Saat 13:15 ) değiştirilmiştir..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 16:47
Member

Alıntı:
zbahadir´isimli üyeden Alıntı
Anladım şimdi sizin dediğinizi.

Edit: Siz server kilitlenince dediğinizde konu yanlış anlaşılmış, Servis kilitlenmeleri demek daha doğru olacak sanırım.

Öyle bir sistemi ben şu an kullanıyorum, ama sadece Linux sunucular üzerinde çalışıyor.

Ufak bir script kendine tanımlı servisleri belli zaman aralıklarında check ediyor ve servis cevap vermiyorsa servisi start veya restart ediyor, aynı zamanda cep telefonuma da hata ile ilgili bir sms gönderiyor.

Bazı durumlarda servis start işlemi başarısız olursa başka bir sms gönderiyor ve ben SMS'e cevap yazarak servisi tekrar restart edebiliyorum.

Konu ilgini çektiyse nasıl yapılacağını anlatırım.
Evet Bahadır, benim istediğim de bu. Bunu nasıl kurabiliriz ayrıntılı bir şekilde anlatabilirsen çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 20:13
Gold Member

Kullandığın Linux dağıtımı hangisidir? Onu yazarsan onun üzerine ayrıntılı olarak anlatmaya çalışırım.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-01, 20:21
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Bu, dedicated hostu olan herkesi ilgilendiren bir konu.
Cozumu ozelde degilde forumda paylasirsaniz sevinirim (+rep)

Seçenekler
Stil