![]() |
|
|||||||
| Güvenlik Güvenlik Korunma - DOS DDOS SYN saldırıları Oturum hızsızlığı tesbit ve korunma |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Merhabalar...
Server'a ddos'lar yüzünden firewall taktirdim ancak saldirilari engellemiyor. Syn flood yapiyolar sanirim ve devam ediyor. Acaba ayar yapmam mi gerekiyor firewall'a ? Yardimci olursaniz sevinirim |
|
|||
|
giriş seviyesine uygun bir firewall çok etkili olduğunu söyliyemiyeceğim ilk başta şirkette bunlardan kullanıyordur session limiti var bu alette ve güzel güzel istekler gelmeye başladığında web arayüzü ulaşılamaz hale geliyor hiç paket droplamadan alrm vericek şekilde firewall u yapılandırırsan bu tür sorunla karşılaşmazsın session limiti yüzünden aygıtın devre dışı kalma sorunu bahsettiğim şey anti,vurus yazılımı ile birliktede geliyor definitionları güncellersen bayağı bir şey engelliyor http flood saldırılarına karşı etkisiz ancak bir nebze syn flood saldırılarnın önüne geçebilirsin
|
|
|||
|
kullanım klavuzu burada remote console verilebiliyormu bununu için sanmıyorum ayarlamaları optimum şekilde aldığın datacenter yapmalı
http://www.juniper.net/techpubs/hard...s50/ug_5gt.pdf |
|
||||
|
Alıntı:
|
|
||||
|
Netscreen, firewall donanim tabanli yani Kerio gibi isletim sistemine entegre edilen birsey degil. Bu yuzden ayarlari zaten kendin yapamiyorsun.
|
Alıntı:
|
|
|||
|
eger windows uzerinde isen kesinlikle Meaya Outpost Firewall oneririm DDoS lara karsi gayet etkili oldugunu localimde test ettim windows firewalllar uzerinde 100 Mb local agda kesintisiz p2 350 128 ram bi makina 1 saatten fazla dayanabiliyo cok yuksek saldirilara karsi... ama windowsla ugrasmiyosan dogru yolu bulup linuxa gecmissen 3 dk icinde sistemini guvenli hale getirebilecegin amatorlere en acik hitap eden profesyoneller icin ise en rahat firewall tabiki APF (advanced policy firewall) ve eger istersen yanina uyari modulu BFD (brute force dedection) kurdunmu sorun yoktur bunlar ile ilgili googlede bir cokta turkce dokuman bulabilirsin... iyi calismalar
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|