Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal ve Güncel > Güncel Konular Haberler

Güncel Konular Haberler Gündemde ortaya çıkan güncel konular ve haberler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 01:20
CyberTurk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kişisel Rütbe

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/1
CyberTurk will become famous soon enough
Standart Akciğer Kanseri

Merhaba

Arkadaşlar, çok yakın bir akrabam akciğer kanserine yakalanmış. Pazartesi hemen kemoterapi ve radyoterapiye başlayacaklar. Kanser 3B evresinde olduğundan ve lenflere ulaştığından maalesef cerrahi müdahele şansını kaybetmişiz Çare arayışı ve umut bitmeyecek tabi. Sonuna kadar savaşacağız.

Sizlerden ailesinde ya da yakınlarından bu hastalığa yakalanan var mı? Piyasadaki alternatif tedavi yöntemlerini deneyen var mı? Bildiğiniz bu konuda isim yapmış doktor var mı?

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım diliyorum.

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 11:40
sonsuzhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/1
sonsuzhost is on a distinguished road

Öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.

Bir dönem çok araştırdığım (her sigara içen insanın yaptığı gibi) konulardan biriydi yazacaklarımı karamsarlık olarak algılamayacağını sadece zamanında okuduklarımı paylaştığımı kavrayacağına inanıyorum

Zamanında iyi kaynaklardan araştırıp öğrendiğim kadarı ile yurt dışında özellikle amerikada bu konu üzerine kurulmuş büyük araştırma merkezleri var bu ragatsızlığa yakalanan bazı kişiler o merkezlerde gönüllü olarak geliştirilmekte olan yeni yöntemleri kendi istekleri ile uygulatabiliyor. Bunun için üniversitelerdeki prof. lar ile bağlantıya geçecek olursan bu konuda fikirlerini aktarabileceklerini hatta yardımcı olabileceklerini tahmin ediyorum

Tabiki sizlere bilgi verilmiştir ama çevresindeki kişilerin rahatsız olan kişiye sürekli destek olması bu konuda çok önemli

Dİğer arkadaşlara tavsiye olarakta: bilindiği üzere bu konudaki en önemli şey erken tanı erken tanıda tedavi olasılığı daha yüksek ve tanıdan sonra rahatsız olduğu tespit edilen kişi hayatında hiç sigara kullanmadı ise tedavinin başarılı olma olasılığı daha yüksek. Özellikle sigara kullanıyorsanız ve BRONŞİT başladı ise sigarayı derhal bırakmalısınız çünki bu rahatsızlık genelde bronşit evresi ile başlayıp ilerliyor. 30 yaşın üzerinde ve sigara kullanan herkes için en azından yılda bir kez akciğer grafisi çektirip incelenmesi tavsiye ediliyor (her hangi bir belirti olmasa bile)

Bu konuda aklına takılan sorular olan arkadaşlar ile bazı şeyleri buraya yazarak paylaşma imkanın varsa bir çok arkadaş içinde yol gösterici olacağına inanıyorum örneğin yakınınız kaç yaşında sigara kullanıyormuydu? kullanıyorsa ne kadar kullanıyordu? ve hangi belirtiler üzerine doktora gitme gereği duydu?

Konu sonsuzhost tarafından (2008-06-29 Saat 11:45 ) değiştirilmiştir..

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 12:26
SS9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SS9 SS9 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Member

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %0/0
SS9 is on a distinguished road

Allah acil şifalar versin çok üzücü bir durum,en önemli etken moral ondan güler yüzünüzü eksik etmeyin.

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 12:33
Member

Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %100/9
sivrisinek is on a distinguished road

Allah acil şifalar versin sizden fazla hastanın güvenmesi gerekiyor.. Bu yüzden bence olayı fazla kimselere söylememek ve hastayı üzecek lafları kullanacak kişileri yakınında bulundurmamak...

Şahsen bende bir kanser vakası atlattım ama ben 17 yaslarımda idim.. Fazla takmadım.. Lenf kanseri idi fakat iyi huylusu olduğu için sanıyorsam kurtulduk.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 12:53
visitistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Diamond INC.

Tecrübe Puanı: 6
visitistanbul is a jewel in the roughvisitistanbul is a jewel in the roughvisitistanbul is a jewel in the rough

Allah cc den geldik yine O cc ye gideceğiz öyle ya da böyle...

Allah cc inşallah devasını versin bir arkadaşımın dediği gibi moralini yüksek tutun hastalığını yüzüne vurmayın her yeni gördüğünüzde bugün dünden daha iyi görünüyorsun maşallah deyin (Ki sünnettir) ...
Konuyu araştırıcam eğer etrafımda varsa bildiğim doktor yardımcı olmaya çalışıcam arkadaşım Allah cc sabır hastaya da en yakın zamanda deva nasip etsin...

Etiketler: DZKK Burada KKK
Şehitlere ağlanmaz İMRENİLİR.. Vatan Sağolsun

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 14:26
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 7
eTicaret: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

Geçmiş olsun umudu kesmeyin sakın

iddaa

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 18:36
Member

LaTenT is on a distinguished road

Geçmiş olsun. Söyleyeceklerim moralini bozmasın. 3b evresi ve akciğer kanseri demek sınırlı zaman demek ne yazık ki. 3b evresinde bir akciğer kanseri hastasının kurtulma şansı %10 bile değil diyorlar. Belki kemoterapi ve radyoterapiyle en çok 3 ay - 1 sene daha... Ayrıca, kemoterapi ve radyoterapi akciğer kanserinde işe yaraması çok düşük olasılıklı yöntemler(miş). Bu yöntemler hastaya zarar da veriyor. Türkiye'de kanserli hastanın ortalama yaşam süresi yedi ay. Türk doktorların hemen hepsinin kasaptan dönme hödük olduğunu düşünürsek 2 kat şansa ihtiyacınız var. Bence imkan varsa direk yurtdışını araştırın. Yoksa nette geçireceğin zamanı onunla geçirmelisin. Tanrı'dan ümit kesilmez.

Konu LaTenT tarafından (2008-06-29 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir..

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 18:46
Member

LaTenT is on a distinguished road

Bu arada senin için araştırma yaparken şuna rastladım: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=214959

Çoğu öküz oğlu öküz lavuk doktorun yaptığını yapıyorlarmış.

"Bugün evre 3A olan hastaların belki 3B olduğunu ileride göreceğiz. Evre 3A'ya kadar olan hastalara kemoterapi veya radyoterapi verme kriterleri farklıdır. Işın ve ilaç vermek sorunu çözmeyebilir. Çünkü tümör ilaç ve ışına duyarlı değil. Ancak Türkiye'de ısrarla ışın ve ilaç tedavisi verilerek akciğer kanseri yanlış tedavi edilir."

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 19:22
pembekedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

eTicaret: %100/8
pembekedi will become famous soon enoughpembekedi will become famous soon enough

akciğer ca gibi bir başlıktı sanırım undan 3 yıl önce açmıştım sonra bir daha girip okumadım. o konuyu bulursan nasıl çaresizlik içinde çırpınarak insanın hayatta başına gelebilecek en kötü şeyin sevdiği biri için hiç bir şey yapamaması olduğunu anlamıştım. eğer metastaz durumu varsa benim gibi boşuna umutlanma çare arama dolandırıcılara da dikkat et.

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-29, 19:49
OnurSQL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

eTicaret: %100/2
OnurSQL will become famous soon enough

Allah acil şifalar versin.

Tags
akciğer kanseri onkoloji

Seçenekler
Stil