![]() |
|
|||||||
| Güncel Konular Haberler Gündemde ortaya çıkan güncel konular ve haberler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Öncelikle geçmiş olsun Allah acil şifalar versin.
Bir dönem çok araştırdığım (her sigara içen insanın yaptığı gibi) konulardan biriydi yazacaklarımı karamsarlık olarak algılamayacağını sadece zamanında okuduklarımı paylaştığımı kavrayacağına inanıyorum Zamanında iyi kaynaklardan araştırıp öğrendiğim kadarı ile yurt dışında özellikle amerikada bu konu üzerine kurulmuş büyük araştırma merkezleri var bu ragatsızlığa yakalanan bazı kişiler o merkezlerde gönüllü olarak geliştirilmekte olan yeni yöntemleri kendi istekleri ile uygulatabiliyor. Bunun için üniversitelerdeki prof. lar ile bağlantıya geçecek olursan bu konuda fikirlerini aktarabileceklerini hatta yardımcı olabileceklerini tahmin ediyorum Tabiki sizlere bilgi verilmiştir ama çevresindeki kişilerin rahatsız olan kişiye sürekli destek olması bu konuda çok önemli Dİğer arkadaşlara tavsiye olarakta: bilindiği üzere bu konudaki en önemli şey erken tanı erken tanıda tedavi olasılığı daha yüksek ve tanıdan sonra rahatsız olduğu tespit edilen kişi hayatında hiç sigara kullanmadı ise tedavinin başarılı olma olasılığı daha yüksek. Özellikle sigara kullanıyorsanız ve BRONŞİT başladı ise sigarayı derhal bırakmalısınız çünki bu rahatsızlık genelde bronşit evresi ile başlayıp ilerliyor. 30 yaşın üzerinde ve sigara kullanan herkes için en azından yılda bir kez akciğer grafisi çektirip incelenmesi tavsiye ediliyor (her hangi bir belirti olmasa bile) Bu konuda aklına takılan sorular olan arkadaşlar ile bazı şeyleri buraya yazarak paylaşma imkanın varsa bir çok arkadaş içinde yol gösterici olacağına inanıyorum örneğin yakınınız kaç yaşında sigara kullanıyormuydu? kullanıyorsa ne kadar kullanıyordu? ve hangi belirtiler üzerine doktora gitme gereği duydu?
www.sonsuzhost.com-AWBS CS-CART -LIVE AGENTYetkili Satıcısı - BİZDE HİÇ BİR ŞEY BEDAVA OLACAK KADAR UCUZ VE BASİT DEĞİL Konu sonsuzhost tarafından (2008-06-29 Saat 11:45 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Allah acil şifalar versin çok üzücü bir durum,en önemli etken moral ondan güler yüzünüzü eksik etmeyin.
|
Allah acil şifalar versin sizden fazla hastanın güvenmesi gerekiyor.. Bu yüzden bence olayı fazla kimselere söylememek ve hastayı üzecek lafları kullanacak kişileri yakınında bulundurmamak...
Şahsen bende bir kanser vakası atlattım ama ben 17 yaslarımda idim.. Fazla takmadım.. Lenf kanseri idi fakat iyi huylusu olduğu için sanıyorsam kurtulduk. |
|
||||
|
Allah cc den geldik yine O cc ye gideceğiz öyle ya da böyle...
Allah cc inşallah devasını versin bir arkadaşımın dediği gibi moralini yüksek tutun hastalığını yüzüne vurmayın her yeni gördüğünüzde bugün dünden daha iyi görünüyorsun maşallah deyin (Ki sünnettir) ... Konuyu araştırıcam eğer etrafımda varsa bildiğim doktor yardımcı olmaya çalışıcam arkadaşım Allah cc sabır hastaya da en yakın zamanda deva nasip etsin... |
|
|||
|
Geçmiş olsun. Söyleyeceklerim moralini bozmasın. 3b evresi ve akciğer kanseri demek sınırlı zaman demek ne yazık ki. 3b evresinde bir akciğer kanseri hastasının kurtulma şansı %10 bile değil diyorlar. Belki kemoterapi ve radyoterapiyle en çok 3 ay - 1 sene daha... Ayrıca, kemoterapi ve radyoterapi akciğer kanserinde işe yaraması çok düşük olasılıklı yöntemler(miş). Bu yöntemler hastaya zarar da veriyor. Türkiye'de kanserli hastanın ortalama yaşam süresi yedi ay. Türk doktorların hemen hepsinin kasaptan dönme hödük olduğunu düşünürsek 2 kat şansa ihtiyacınız var. Bence imkan varsa direk yurtdışını araştırın. Yoksa nette geçireceğin zamanı onunla geçirmelisin. Tanrı'dan ümit kesilmez.
Konu LaTenT tarafından (2008-06-29 Saat 18:41 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Bu arada senin için araştırma yaparken şuna rastladım: http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=214959
Çoğu öküz oğlu öküz lavuk doktorun yaptığını yapıyorlarmış. "Bugün evre 3A olan hastaların belki 3B olduğunu ileride göreceğiz. Evre 3A'ya kadar olan hastalara kemoterapi veya radyoterapi verme kriterleri farklıdır. Işın ve ilaç vermek sorunu çözmeyebilir. Çünkü tümör ilaç ve ışına duyarlı değil. Ancak Türkiye'de ısrarla ışın ve ilaç tedavisi verilerek akciğer kanseri yanlış tedavi edilir." |
|
||||
|
akciğer ca gibi bir başlıktı sanırım undan 3 yıl önce açmıştım sonra bir daha girip okumadım. o konuyu bulursan nasıl çaresizlik içinde çırpınarak insanın hayatta başına gelebilecek en kötü şeyin sevdiği biri için hiç bir şey yapamaması olduğunu anlamıştım. eğer metastaz durumu varsa benim gibi boşuna umutlanma çare arama dolandırıcılara da dikkat et.
|
Allah acil şifalar versin.
| akciğer kanseri onkoloji |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|