Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal ve Güncel > Güncel Konular Haberler

Güncel Konular Haberler Gündemde ortaya çıkan güncel konular ve haberler

LinkBack Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 00:29
mydeli025 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/1
mydeli025 is an unknown quantity at this point

Youtube Türke ihtiyacı yoktuda neden cevap veriyor.. Ozaman youtube türkün katkısı yoksa Googleye hiç olamaz bu adam o zaman google şubesini neden kurdu yada google ve bloggeri türkçeleştirdi.. Peki bu adam Türkiyeden para kazanmıyorda..İnternette ortalama benim tahminim 7 8 milyon insan google giriyor ve bu google para kazanamıyor mu..Bu derseniz gülerler..

Bir yazıdada hatırı sayılı yazan bir adam..
Alıntı:
Google Türkiye ne yazık ki rakam açıklamıyor. Bizzat sormuştum. “Maalesef izin vermiyorlar. Ama keşke açıklasak!” demişlerdi. Anlamıştım ki, topladıkları para ziyadesiyle hatırı sayılır.
Hürriyet’i, Kanal D’yi filan geçmiş olabilirler mi bilemem. Sanmıyorum. Ve fakat cümle internet şirketini havada katladıklarına, Türkiye’nin en çok reklam alan internet medyası olduklarına adım gibi eminim.
Şimdi bu başarıyı internete mâl etsek; “Hocam işte internetin gücü!” desek, biz internetçiler kendimizi kandırmış olacağız.
İyisi mi “Google gücü” diyelim, avucumuzu yalamaya devam edelim.

Alıntı..
Geri dönelim youtube.. Youtube Türkiyede kazanamıyorda neden kapatıp gitmiyor sizlemi uğraşacam demiyor. Diyemez bende diyemem sende diyemezsin. Atalarımız ne demeş. Müşteri veli nimettir. Benim içinde user öyle youtube içinde öyle.Kim diyor youtube kazanamıyor.. Ozaman bu adamlar malmı o kadar google reklamını oraya koyuyor.. adam orada reklam eritmesi bile ona para kazandırıyor.. Kim diyor youtube düşmedi ziyaretçisi. Genele ne bakıyorsun Türkiyeye bakacaksın. Turkiyenin yarar saglamadı yüzlerce site kapattı ok amenna.Ama youtube kapatamaz. Mesela rapidshare mi daha cok band harcıyor youtube mu. Rapid bile para kazanabiliyorsa youtube ne be..Youtube reklam aldığınımı gördünüz. Adam reklam almıyor ki para kazansın..Türkiyeyi küçük görmek yerine

Nüfüsüna göre ülkeler..

Türkiye bu sırada 17. Arkasında hatırı sayılır 100 ülke burakıyor.. Sen olsan..Mantıken 100 ülke ilemi uğraşmak istersin sadece 1 ülke ile uğraşıp sorunsuz ve 100 ülkeye bedel bir yapıya hizmet mi etmek istersin.. Sen şimdi kalkıp türkiyedeki youtube kullanıcı ile kıbrıstaki youtube kullanıcısı bir mi tutabilirsin..

bu yüzden band mış zararmış bilmem neymiş youtube için zararmı adam 1 büyük dc de yayın yaparken oraya 50 tanecik sunucu daha atamaycakmı..

yada söyle hesapla haftada kac defa youtube kullanıyorsun. Youtube istese o vdeoların arasına reklamı koysa.mecbur bakmadan izleme yapamasan. ne kadar reklam izlemek zorunda olacağını düşün..hızlı yazdım yanlışım varsa kusura bakmayın..

#22 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 00:34
Miller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 1
eTicaret: %100/28
Miller will become famous soon enough

@mydeli025
Türkiye'yi savunmadan önce Türkçe'yi öğrensek nasıl olur? İmla kuralları nedir ne değildir bi araştırsak? Sonra ahkam kessek? Olmaz mı?

Nüfuslarına göre ülkeler sıralamasına baktıktan hemen sonra "internet reklamcılığındaki paylara göre ülkeler" sıralamasına da bi göz atsak? Nüfusumuzun onda biri kadar olan ülkelerin bizi solda sıfır bıraktıklarını görsek? Piedra ırmağının kıyısında oturup ağlasak?

Ülkeyi sevmek başka bir şeydir, bu sevginin sizi kör etmesi bambaşka bir şeydir. Elmalarla armutları aynı kefeye koymasak şukela olacak aslında ama imkansız.

#23 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:04
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

Bakıyorumda konu youtube tınlamıyor yok tınlıyor olayına dönmüş. Arkadaşlar cogu arkadaşlar youtube nin türk user vss gereksimim duymadıgını düşünüyorki youtube gibi sitenin bu saatten sonra user sorunu olmaz.

Her ülkenin yerel video sitesi mevcut youtube amaçı artık liderliğe oynamak yerine o ülkedeki internet reklam pazarından pay almaktır. İsterse o ülke %0,01 oranda giriş olsada büyük şirketler için imaj önemlidir.

Şimdi "Yalvarmak" Olayına tabiki maksat haber ilgi cekmek amaçlı o yazıyı yazan editörün işi hiç bir firma yalvarmak gibi bir duruma düşmez hele hele google baglı bir firmanın sanmıyorum. Amaki Youtube nin Türkiye üzerinden para kazanmadıgını söylemek yalan olur, Anladıgım kadarı ile youtube türkiyeye ofis acmadan güvenlik lisansı alamdan acılması için avukatları yolu ile girişimler yapıyorlar.

Türkiyenin bu kapanma ısrarı ise diger ülkelere davrandıgı hassasiyeti türkiye içinde gercekleştirmesidir. Diger ülkelerde kanun dışı videoların kaldırılması 2-3 saat içinde sistemden silinmekte. Amaki türkiye kanunsuz videolar için şikayet edecegi muatap bulamıyor, youtube şikayetleri dikkate alana kadar kanunsuz videoların yayınlanmasıda dogru degil. Kimse bir firmanın keyfini beklemez türkiyeninde elinden gelen engelleme yoluna başvuruyor.

Öncelikle sunu benimsemek lazım "Türkiyeyi kim takar" - "Türkiye muhtaç degiller" gibi sözlerle öncelikle kendi yaşadıgımız ülkeyi düşürsek yabancılar yerden yere vurur. Tamam türkiye diger ülkelere göre geride kalan bir ülke amaki bunu öyle olması türkiyeyi alttan görmek olmamalı.

#24 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:11
Member

@Miller yazımın sonunda dediğim gibi hızlı yazdım.. Fakat avrupada yaşayıpta Türkçe klavye kullandığımıda belirtmek isterim.. Burada konu Türkçe yazmak değildi fakat sizin bunu belirteceğinizi düşündüğüm için sonunda kusurumu belirttim..

Konumuza gelecek olursak Türkiye'deki Youtube kullanıcı sayısını siz bilemezsiniz kaldiki biz hatta youtube bile kestiremez bunun içinde proxy ile bağlananımı , yoksa aynı adsl üzerinden 20 kişinin bağlandığınımı..

Şimdi kalkıpta bana Türkiye'nin 10 da 1 Azerbaycanı buldum listeye göre..
Bu Azerbaycanda 7 milyon nufüsta bana kalkıpta 7 milyonunda internet kullanıcı olduğunu söyleme lütfen.Şuan zaten Azerbaycan' da

Alıntı:
Azerbaycan'da En Yüksek Hızın 1 Megabit Olduğu Belirtilerek, Bu Hız İçin Türkiye'de 40-45 Dolar, Ermenistan'da 583 Dolar, Azerbaycan'da İse 693 Dolar Ödenmesi Örnek Olarak Gösterildi.
kaynak:

Ama genede ben şunu belirtmek isterimki. Benim tahminime göre ve resmi kayıtlara göre 2007 yılı sonu 5 milyonu aşan Türkiye adsl kullanıcısı " Kaynak " bunun içine uydu , kablo ve normal telefon hattı üzerinden bağlananları saymamaka beraber.

Türkiye'de ki yapının sadece 1 adsl abonesi ile ortalama 3 bilgisayar maksimum 10 bilgisayar (tecrübe ile sabittir) kullanıcı kullandığını var sayarsak bu rakamı 10 milyon adsl abonesi olarak düşünmek ve bu her evde adsl olan ve bu ailede en az 2 kişi olması ile birlikte bu sayı 20 milyona çıkartmak istemiyorum.. İnternet cafeleri saymıyorum..

Bilgisayarda 1 saat oturanda internet kullanıcısı 10 saat oturanda internet kullanıcısı sayılmaktadır. Azerbaycanında nüfusu ortalam 7 milyon ise sizin Azerbaycandaki 7 milyonunda internet kullanıcı saysak bizim ortalam 15 milyon internet kullanıcımız ile kıyaslamanıza şaşırdım..

Konu mydeli025 tarafından (2008-06-07 Saat 01:14 ) değiştirilmiştir..

#25 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:13
Senior Member

@Permision
Sırayla gideyim;
"Diger ülkelerde kanun dışı videoların kaldırılması 2-3 saat içinde sistemden silinmekte. "
bunun ıspatı var mıdır? tam tersine ben size 200 gündür youtube'de bulunan "gayreek" videolarını gösterebilirim. Ayrıca yine bir video dolayısıyla güney amerika ülkelerinden birisinde youtube kapatılma noktasına gelmişti. (Akıbeti ne oldu bilmiyorum)
Yani ortada bir çifte standart yok. Youtube herkes için aynı prosedürü uyguluyor. Tek alıngan ülke de biz değiliz. Daha çok var, içiniz rahat olsun.

""Türkiyeyi kim takar" - "Türkiye muhtaç degiller" gibi sözlerle öncelikle kendi yaşadıgımız ülkeyi düşürsek yabancılar yerden yere vurur."
Asıl sorun şu;
Biz ne olduğumuzun farkında olmazsak ve kendimizi olduğumuzdan büyük görürsek daima hayal kırıklığına uğrarız. İşte bu hayalkırıklığını yaşamamak adına daima gerçekleri görmek, ona göre davranmak iyidir. Kabul etmek gerekir ki hala "gelişmekte olan bir ülke"yiz. Hala biz sadece düşük maliyetli, düşük kazançlı bir pazardan ibaretiz.

ekonomilerde maliyet/kar oranı önemlidir. eğer kar marjınız çok düşükse bazı ülkeleri ve/veya sektörleri gözden çıkarırsınız. çünkü onlar minik de olsa kar bırakmalarına rağmen toplamda sizin önünüzü tıkıyorlardır. tamamen gözden çıkarmasanız bile artık oraya yatırım yapmazsınız. işte youtube de o yüzden Türkiye'ye büro açma işini ağırdan alıyor. Belki ileride açacaktır ama bunu biz istedik diye değil, belki biraz ışık gördüğü/göreceği içindir.

#26 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:19
Senior Member

@mydeli025
Sadece şu kadarını söyleyeyim;
Ben elmadan bahsediyorken siz ısrarla armutların kilosuna dair rakamlar veriyorsunuz.
Keşke yazdıklarınızdan daha fazlasını anlayıp cevap verebilseydim ama anlamak çok zor Kusuruma bakmayınız.

#27 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:34
i.ari - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
servisler.gen.tr

Blog Entries: 2
eTicaret: %97/28
i.ari is on a distinguished road

bence google iyi kazanıyor türkiye den kimse kazanmıyor demesin adsense den düşünün ne kadar gelir elde ediyor birde youtube düşündügünüzde dahada çok

#28 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:37
Senior Member

Alıntı:
i.ari´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence google iyi kazanıyor türkiye den kimse kazanmıyor demesin adsense den düşünün ne kadar gelir elde ediyor birde youtube düşündügünüzde dahada çok
Youtube ile Google adsense'i neden bir kefeye koyuyorsunuz? Google elbette Türkiye'den iyi kazanıyordur (diğer ülkelere nazaran kötü olsa da yine de kendisini tatmin edecek kadar kazanıyordur) ama söz konusu Youtube olunca malesef aynı şeyi söylemek imkansız. Çünkü orada kullanılan hayli yüklü bir banddan söz ediyoruz. O bandın geri dönüşümü olabilmesi için Türkiye'deki internet reklamcılığı sektörünün iki fırın ekmek yemesi lazım.

#29 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:40
Member

@Miller ok anlamıyor isen sorun yok anlayan anlar anlayamaya zorla aklına sokamayız.

Alıntı:
@Miller Kabul etmek gerekir ki hala "gelişmekte olan bir ülke"yiz. Hala biz sadece düşük maliyetli, düşük kazançlı bir pazardan ibaretiz.
bunu kendimiz aşabilirizi mesela bir gün boyunca ben devlete yarayacak veya zarar verecek neler yapmışım diye bunları düşünmezsem ve ben halen devleti sorgularsam cahil gelmişim cahil gidecek olurum..

Edit: "O bandın geri dönüşümü olabilmesi için Türkiye'deki internet reklamcılığı sektörünün iki fırın ekmek yemesi lazım. "

Bunu anlamıyorum.Youtube hiç band sıkıntısı olurmu yaw. Öyle birşey olsa google videolar bölümüne bir reklam almadan izlettiyor.Bu hizmettir. Kaz gelecek yerden tavuk esirgenir. Bandı konu yapan adamlar eski youtube sahipleri bile kapatmadı Türkiye'ye Google mı kapatacak.

Konu mydeli025 tarafından (2008-06-07 Saat 01:46 ) değiştirilmiştir..

#30 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-06-07, 01:46
firar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
banned!

Tecrübe Puanı: 6
firar will become famous soon enough

youtubenin günlük karı 1 milyon dolar olsun bizde bunun %1 ini oluşturalım...

10.000$ /gün %1 az değildir arkadaşlar..

Tags
bilgi, google, internet, reklam, sansür, youtube

Seçenekler
Stil