Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal Güncel Geyik > Güncel Konular Haberler

Güncel Konular Haberler Güncel Konular Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 17:23
~Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
~Aykut is an unknown quantity at this point
Standart Başarı Öyküleri | Lütfen herkez okusun ve birşeyler yazın

Arkadaşlar buradan sizlerin başarı öykülerinizi okumayı çok isterim gerçekden. Cidden merak ediyorum sonuçta hepiniz bugünkü yerlerinize birşeyler feda ederek çalışarak geldiniz.

hiçmi sıkılmadınız veya ben yapmam demediniz, olmuyor demediniz ?
ilk neyle başladınız amacınız neydi şimdi neredesiniz ?

bu yolda ilerlerken çektiniz zorluklar nelerdi ? veya sizi en çok eglendiren işler ?

bu konuda bize hikayenizi paylaşırsanız biz yeni girişimciler olarak muhteşem bir kaynak ve okunası güzel yazılar olacagına inanıyorum

saygılar

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 17:33
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/11
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

en çok aile ile kavgayı göze almanız gerekir, zira bundan 8 sene önce 70 milyon telefon faturası az para değil. beklenen yazı bu değildi biliyorum ama söylemek istedim. birşey başarmadığım için öyküm de yok zaten. ama iyiymiş konu.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 18:20
dazlakcom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
dazlakcom is an unknown quantity at this point

TR ye ınternet ılk geldığı zamanalr uzun uraşlaral net alemıne daldım o zaman web fılan yok warsa chat yoksa chat sora merak saldım web olayını herkesı soru yağmuruna tuttum bunu naıl şunu nasıl yapıosun fılan sonra dazlak.com la ocak 2004 de aylık 200 tekıl le sıteyı 3 yıl sora yenıden açtım bugun aylık 240.000 Tekil...
+ 18 tane sıte aldım nazıları yayında hala ama galıba yaptığım en buyuk başarı kanka kelımesı yenı çıakrkan kanka.net ve kanka.org isimlerını almakdı (com a yetışemedım wala)

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 18:59
besiktaslim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
besiktaslim is an unknown quantity at this point

abimi qbasic kursuna gönderdiler onun notlarına bakarak 11-12 yaş civarında 1991-92 de ilk programımı yazdım (at yarışı tahmin programı amcam için ) abim hala anlamaz bu işten
rem dim vs.vs. derken internetle tanıştım.
hmm 96 da kendi bilgisayarıma web sayfalarını kayıt ederek kodlarını incelemeye başladım satır satır silerek ne gitti ne kaldı diye bakardım. ismini unuttuğum ilk sitemi yaptım ve geliştirdim 1998de sanalkentten alan alıp profesyonele yakın bir site yaptım isim sanalkent.com/atakand kısabi cjb.net almıştım hatırlamıyorum fakat iyi bir tasarımı ve emeği vardı birçok com.net uzantılı siteyle dost sitelik yaptı
1999 da lise elektrik mezunu oldum ama işyeri beni planlama bölümüne gönderdi exceli iyi kullanıp makro yazabiliyorum diye çünkü qbasic ile aynı komutları birazda araştırıp excel için kullanıyordum
oradan 1 yıl sonra atılmamın sebebi geneyazdığım makro sonucunda oldu makro bütün standart işleri yaparken ben aval aval gezip oyun oynuyordum farketmişler
2000 ısparta sdu bilgisayar donanımı bölümüne başladım. okulun en iyi programcısı olarak beni gösteriyorlardı bu okul süresince internetten kodlama tekniklerini ve php komutlarını sindirdim diyebilirim. 2001 de bedava sms gönderen bir program yazdım 2001 civarı bu servisler dağaldı malesef
2002 okul bitti dershanede bilgisayar işletmenlik, programlama, webprogramlama ve tasarım derslerine girmeye başladım
2003 mayıs oradan ayrıldım 2 arkadaş bilgisayarcı açtık
2004 mayıs 0 sermayeyle açılan bilgisayarcı hala 0 giderken boşa uğraşmamak için ayrıldım.
ceplik.com u yazdım
bedava100 ü yazdım
sonra başka dershanede webmaster lik yaptım yaklaşık 4 ay çalıştım ing. kursuna gitmek için ayrıldım.
ne yaptın dersen hiç bişey ama burda anlattıklarımın dışında çok projelerdede bulundum. okulda robot kol, online tester(dershane için) vb. gibi..
uzun bi süre birkaç işyerine websitesi vb freelance olarak çalıştım

bundan sonra kendime çalışıcam sadece bi şeyler yapmak için bu şart

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 19:13
hitmp3tr_com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

hitmp3tr_com is an unknown quantity at this point

evet ben internetle 2001 de ikiz kulelere çarpan uçaklarlarla beraber girdim. isnetten bi paket almıştım bağlandım ilk girdiğim sayfa isnet.net.tr bi baktım haberde amerikada ikiz kulelere diye başlayan haber.

daha sonra mp3 indir cart curt derken. artık sıkıldım bende atakan gibi sayfaları indirip onu sil bunu dene ile html yi çözdüm ilk yaptığım site gerçekten bi moka benzemedi. tabi aylık 100 - 150 milyon tel faturalarından sonra benim yüzümde

beni en çok güldüren olaylarsa bu yurt dışından gelen çekleri bankaya götürdüğümde bankada çalışan kadınların durumu. sanırım bunu çek bozduran herkes bilir

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 19:14
Member

Haymac is an unknown quantity at this point

Hayatımda şu işide başardım diyemeyeceğim ama galiba FreeBSD işini biraz kıvırdım. Bu kadar.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 20:22
Member

Ö T Ü K E N ! is an unknown quantity at this point

valla internetten para kazanma bölümüne açıldğına göre para kazanmayla ilgili olsa gerek öyle ahım şahım bi başarım yok para konusunda... sedoylada papaz olduk ama konu gerçekten güzel.. tebrikler ~Aykut çünkü aylık 100.000 $ hedefleyen arkadaşlarımız var... onların bu sürecini öğrenmeyi çok merak ediyorum doğrusu...

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 20:26
~Aykut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

~Aykut is an unknown quantity at this point

şimdiye kadar okuduklarım bile bana çok faydalı ve eglenceli geldi. umarım hedefledikleri başarıyı elde etmiş olan arkadaşlarımızda bize buradan bilgilerini ve hikayalerini anlatırlar.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 20:28
Member

limonabi is an unknown quantity at this point

valla benim de başardığım iki şey:
1. html (herkesinki gibi ben de indirdim, kodları falan öğrendim).
2. ASP

Tabi bunları öğrenirken (özellikle ASP) gece 3lere - 4lere kadar bilgisayar başında kaldım çok. Babam fırça attı. Annem fırça attı. Hala atmaktalar.

Ama hala mücadeleye devam ediyorum. Çünkü programlamayı ve interneti seviyorum!

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-26, 20:30
tr.st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nerd

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/10
tr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura about

interneti ilk öğrendiğim zaman bu işten kesin para kazanacağım demiştim (yıl 1996 ). 2. ay elimde yaklaşık 1500 dolarlık çekle dolaşıyordum. daha sonra bu çekler çoğaldı ardından bu işleri bıraktım sonra ise şimdi ise azda olsa bi para kazanabiliyorum. en azından dediğimin yapabilmenin gururunu yaşıyorum şimdi...

Seçenekler
Stil