astropaykartsatis.net
User Tag List

Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa
8.04.2008, 17:39 11 (permalink)
Xander01
  • Üyelik Tarihi18.02.2008
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar57

Fotoğrafları bekliyorum...

Bu arada suyun sıcaklığını kaç gibi yapıyorsun bilmiyorum ama 50-60 civarlarında tutarakda bir deneme yap... Sakın kaynatıp ta deneme

Sıcaklıgı termometre olmadıgı için ölçemedim fakat eklediğim su elimi acıtıyordu yani

Kaynar su eklenirse ne olur ? merak ettim yahu
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 17:56 12 (permalink)
cenkp
  • Üyelik Tarihi19.11.2007
  • Yaş44
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar86
Böyle bir konuyu burada görmek hoşuma gitti. Aslında ben mayacıyım.

Mayanın literatürdeki adı Saccharomyces cerevisiae'dır. Ekmek mayası, İspirto ve Bira üretiminde kullanılır.


Senin yaptığın havasız ortamda maya üretmeye çalışmaktır(=Alkol üretimi). Haliyle arkadaşlar güzel demişler, fakat ekmek yerine nişasta kullanmanı öneririm daha besleyicidir. Ne kadar çok maya koyarsan o kadar çok CO2 üretirsin. Yalnız bu iş ölçek işidir koyduğun mayaya göre oluşturacağın besin ortamını deneme yanılma ile bulabilirsin. Ha birazda tuz kat, maya onuda ister. Arada bir de çalkalamayı unutma.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 18:00 13 (permalink)
Xander01
  • Üyelik Tarihi18.02.2008
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar57

Böyle bir konuyu burada görmek hoşuma gitti. Aslında ben mayacıyım.

Mayanın literatürdeki adı Saccharomyces cerevisiae'dır. Ekmek mayası, İspirto ve Bira üretiminde kullanılır.


Senin yaptığın havasız ortamda maya üretmeye çalışmaktır(=Alkol üretimi). Haliyle arkadaşlar güzel demişler, fakat ekmek yerine nişasta kullanmanı öneririm daha besleyicidir. Ne kadar çok maya koyarsan o kadar çok CO2 üretirsin. Yalnız bu iş ölçek işidir koyduğun mayaya göre oluşturacağın besin ortamını deneme yanılma ile bulabilirsin. Ha birazda tuz kat, maya onuda ister. Arada bir de çalkalamayı unutma.

Çok Teşekkur ederim dediklerinizi uygulayacağım... Ekmek yerine nişasta koymak aslında çok mantıklı tekrardan teşekkurlerimi sunarım.

İyi Günler.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 18:09 14 (permalink)
firar
  • Üyelik Tarihi13.08.2004
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,008
50-60 derece ile olmaz 40 45 dereceden sonra kayıp yaşanır...


kaynatırsan ölürler
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 18:11 15 (permalink)
yagmayok
yagmayok Ödüllü Roman Kahramanı
  • Üyelik Tarihi25.01.2005
  • Yaş33
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar4,785
Ben bu kayıp olayının 75 derece den sonra başlar diye biliyorum !

acaba firar 40-45 derece olduğuna emin misin ?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 20:44 16 (permalink)
firar
  • Üyelik Tarihi13.08.2004
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,008

Ben bu kayıp olayının 75 derece den sonra başlar diye biliyorum !

acaba firar 40-45 derece olduğuna emin misin ?



insan vücudunu ele alalım 36 derece sıcaklık normal.. ama ateşimiz çıkıyor ve 39 oluyor bunu niye yapıyoruz mikropları bakterileri öldürmek için demekki 39 40 derece yüksek ve 40 41 arasında bizimde çok aşırı miktarda hücre kaybetmeye başladıgımızı planlarsak 40 45 bile bence yüksek ayrıca hatırladıgım kadarıyla optimum değerler 30 küsür falandı.. arkadaş madem kontrollü deney yapıcakmış bi zahmet bunuda deneyip bize cevap versin
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 20:46 17 (permalink)
firar
  • Üyelik Tarihi13.08.2004
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,008
böyle bişiy buldum ama maya bakterileri üzerine yoğunlaşan bir yazı bulamadım...



Enzimlerin Çalışmasına Etki Eden Faktörler : Sıcaklık

Sıcaklık 10 °C yükseldiğinde tepkime hızı iki misli artar; yani tepkime hızının yükselmesi, sıcaklıkla doğru orantılıdır. Fakat belirli bir noktadan itibaren düşmeye başlar ve tamamen durur. En iyi çalışabileceği sıcaklığa Optimum Sıcaklık denir. Yüksek sıcaklıklarda enzimler etkisizdirler (genellikle 55-60 °C'de). Bazı ılıcalarda yosunlar 80 °C'de yaşabilirler; fakat bunun üzerindeki sıcaklıklarda enzimleri tamamen koagüle olur ve bir daha etkili hale geçemez.


gerçi burda hızdan bahsediyo sanırsam bizim aradığımız nokta hız değil.. toplam miktar?
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
8.04.2008, 21:09 18 (permalink)
yagmayok
yagmayok Ödüllü Roman Kahramanı
  • Üyelik Tarihi25.01.2005
  • Yaş33
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar4,785
Bu en son bulduğun yazı ile bir bağlantı bende kuramadım ...

bende bir kimya öğrencisi olarak, bu konu ile ilgili değerin 75 °C olduğunu hatırlar gibiyim...

Gerçi hala mezun olamayı başaramadık ama

Aklıma takıldı. Şu kitapları yarın bir araştırım bakim neler elde edeceğim... Doğrumu hatırlıyorum yoksa yanlış mı !
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
9.04.2008, 00:06 19 (permalink)
Xander01
  • Üyelik Tarihi18.02.2008
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar57

Bu en son bulduğun yazı ile bir bağlantı bende kuramadım ...

bende bir kimya öğrencisi olarak, bu konu ile ilgili değerin 75 °C olduğunu hatırlar gibiyim...

Gerçi hala mezun olamayı başaramadık ama

Aklıma takıldı. Şu kitapları yarın bir araştırım bakim neler elde edeceğim... Doğrumu hatırlıyorum yoksa yanlış mı !

fotoğrafları çektim yarın ekleyeceğim arkadaşlar az kaldı bekleyin geliyor
hafta sonu kontrollü deney yağacağım 1 termometre alıp sıcaklık olayınıda test ederim.

İyi Geceler.
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
9.04.2008, 00:19 20 (permalink)
firar
  • Üyelik Tarihi13.08.2004
  • Ticaret Sayısı0
  • Mesajlar2,008

Bu en son bulduğun yazı ile bir bağlantı bende kuramadım ...

bende bir kimya öğrencisi olarak, bu konu ile ilgili değerin 75 °C olduğunu hatırlar gibiyim...

Gerçi hala mezun olamayı başaramadık ama

Aklıma takıldı. Şu kitapları yarın bir araştırım bakim neler elde edeceğim... Doğrumu hatırlıyorum yoksa yanlış mı !



bahsettiğin 75 derece tepkime için optimum sıcaklıktır belki.. ben bakterilerin optimum çalışma sıcaklığından bahsediyorum
Hızlı PM Gönder
Gönder
Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu Aç Cevap Yaz
Toplam 3 Sayfadan 2. Sayfa
Şu an bu konuyu okuyan kişi sayısı: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Seçenekler
Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok Cevap Yazma Yetkiniz Yok Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
BB code is Açık Smileler Açık [IMG] Kodları Açık HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları
Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Sorunum Var kumpas07 PHP 2 19.12.2011 00:55
SEO İle İlgili Bir Sorunum Var Dream Prince Seo Danışmanlığı 3 8.09.2011 19:59
preg_match İle ilgili Sorunum... bEbeQ PHP 5 19.09.2007 18:40
2 sorunum var KR@LKSK vBulletin 8 6.06.2006 23:15

Forum Saati: 14:58. Zaman dilimi GMT +3 olarak ayarlanmıştır.
Powered by vBulletin™ Version 3.8.7
Copyright © 2017 vBulletin Solutions, Inc. All rights reserved.