Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal Güncel Geyik > Güncel Konular Haberler

Güncel Konular Haberler Güncel Konular Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 18:08
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evlendi

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/4
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about
Standart Bozuk cd lerinizi atmayın

İzmit teki ‘Yürüyüş Yolu' boyunca sıralanan asırlık çınar ağaçlarına sürüler halinde konan ve sürekli yoldan geçenlerin üzerlerine pisledikleri için zor durumda bırakan kargalardan kurtulmak için bu kez dallara kullanılmayan eski CD'ler bağlandı. Kargaların, geceleri projektörle aydınlatılacak olan CD'lerden yansıyacak ışıktan korkup onlara zarar vermeden kaçması planlandı.

Her gün binlerce kişinin geçtiği, kentin kalbi sayılan ‘Yürüyüş Yolu' boyunca 500 kadar asırlık çınar ağacı sıralanıyor. Her biri Anıtlar Yüksek Kurulu'na kayıtlı olan ve dalı bile izinsiz kesilemeyen bu çınar ağaçları, kente ayrı güzellik katmasının yanı sıra akşamları da binlerce kargaya ev sahipliği yapıyor. Kentin simgesi haline gelen çınar ağaçları ile Yürüyüş Yolu, kargaların sürekli pislemesi nedeniyle özellikle hava kararmaya başladıktan sonra yürünemez hale geliyor. Binlerce karga sürekli olarak altından geçenleri zor durumda bırakırken elbise, otomobil ve banklar pisleniyor. Belediye ekipleri her sabah erkenden yolu ve bu güzergahtaki bankları yıkamak zorunda kalıyor.

Merkezdeki Saraybahçe Belediyesi, bu soruna çözüm bulmak için yarışmalar düzenlendi. Yurt dışından, kartal, atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuş sesi çıkartan cihazlar getirti. Ancak, bu cihazların çıkardığı ses insanların kulaklarını tırmalayıp onları rahatsız etmesine rağmen, kargalar aldırış bile etmedi.
Saraybahçe Belediye Başkanı Halil Veybi Yenice, daha önce Elazığ'da da aynı sorunla karşılaşıldığını ve ‘CD yöntemi' ile kargaları uzaklaştırdıklarını öğrendiğini belirterek, şöyle dedi: “Şimdilik deneme olarak birkaç ağaca 50- 70 arasında CD'li misina ile bağladık. Rüzgarda sürekli dönen CD'ler kargaların geliş saati olan hava kararmaya yakın projektörle aydınlatılacak. Eğer deneme başarılı olursa tüm ağaçlara CD bağlanacak.”

argosozluk.com denizmarket.net deyimler.net dizikolik.com esyalar.net fenerli.net gazetetv.com gelinliksitesi.com isadresleri.com isyeri.net lazlar.net oglak.net sazevi.net tekneler.net turkblog.net webtrafik.net yorumlar.net

Konu tiva tarafından (2007-12-02 Saat 18:12 ) değiştirilmiştir..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 18:17
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

çok kötü bi görüntü bence... modernlikten uzak bir kuş kovma yöntemi

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 18:54
Mxcoder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %0/0
Mxcoder is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Merkezdeki Saraybahçe Belediyesi, bu soruna çözüm bulmak için yarışmalar düzenlendi. Yurt dışından, kartal, atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuş sesi çıkartan cihazlar getirti. Ancak, bu cihazların çıkardığı ses insanların kulaklarını tırmalayıp onları rahatsız etmesine rağmen, kargalar aldırış bile etmedi.
Tuhaf bir görüntü dallardaki cd'ler ama hiç yoktan iidir

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 18:55
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iq2000 is an unknown quantity at this point

Alıntı:
mathiaxbars´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çok kötü bi görüntü bence... modernlikten uzak bir kuş kovma yöntemi
sizin öneriniz ne olurdu acaba? merak ettim

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 19:03
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Bencede cok antika bir yontem.
Benim onerim, insanlari rahatsiz etmeyecek ancak kargalari rahatsiz edecek frekansda ses yayarak bunun onune gecilebilir herhalde.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 21:11
yagmayok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Blog Entries: 3
iTrader: %100/3
yagmayok will become famous soon enoughyagmayok will become famous soon enough

Şahsen ben bu cdleri gören insanlarında ordan kaçmasından korkuyorum. Çok amatörce bir yöntem seçilmiş. daha iyi bir yöntem mutlaka vardır. Neden o yöntem seçilmedi acaba ?

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 21:31
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

Alıntı:
iq2000´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sizin öneriniz ne olurdu acaba? merak ettim
ben kuşbilimci değilim ama mutlaka onları kaçıracak bir yöntem vardır Loi birini söylemiş bile... Zaten kargalar zeki hayvanlardır birkere kaçar ikikere kaçar sonra alışır

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-02, 21:38
SpongeBob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

SpongeBob will become famous soon enough

Oha ya. Bende geçen haberlerde gördüm cd takıcaklarmış diyolardı. Bende yırtıcı kuş seslerinin olduğu sesler olan cd çalıcaklar sanmıştım. Bunlar basbaya cd'leri dallara takmışlar

Kargalara gelince çok geçtiğim bir güzergah orası. Akşam hava kararmaya başlayınca şehrin bütün kargaları çınar ağaçlarına toplanıp toplu pisleme merasimi yapıyorlar. Bi görseniz yağmur yağıyor sanki....

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-03, 02:50
webrlis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %75/2
webrlis is on a distinguished road

Havaalanları ve yakınlarınlarında kuş sürülerini uzaklaştırmak için insanların duyamadığı frekanslarda ses verilir.
bu ağaçların çevresinede benzer şeyler yapsalarmışya
çok saçma bişey olmuş böyle.

Seçenekler
Stil