Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Sosyal Güncel Geyik > Güncel Konular Haberler

Güncel Konular Haberler Güncel Konular Haberler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-25, 21:51
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough
Talking Türkiye MSN’de devleri geride bıraktı !

Türkiye MSN’de devleri geride bıraktı !
Türk insanı MSN kullanımında dünyanın bir çok ülkesini geride bıraktı

Dünyanın en büyük internet üzerinden haberleşme yazılımı MSN Messenger kullanımında Türkiye birçok ülkeyi geride bıraktı. Türkiye, MSN Messenger’den ayda gönderilen 70 milyon mesaj ile dünya 4’üncüsü, 11.8 milyon Messenger abonesi ile de dünya 5’incisi oldu. Türkiye, gönderilen mesaj sayısında Japonya’yı 22’ye katlarken, Çin ve Amerika gibi ülkelerin önüne geçti. Abone sayısında Türkiye’nin gerisindeki ülkeler arasında Çin ve İngiltere de var.

Dünya yazılım devi Microsoft’un anında mesajlaşma yazılım MSN Messenger’ın kullanım istatistikleri Türkiye açısından şaşırtıcı sonuçlar içeriyor. Türkiye, MSN Messenger’da abone sayısında Çin ve İngilterere gibi ülkeleri geride bırakarak dünya 5’incisi, bir ayda gönderilen mesaj sayısında ise Çin, Japonya ve ABD’yi bile geçerek dühya 4’üncüsü oldu.

11.8 MİLYON ABONE: Microsoft MSN’in Ortadoğu ve Afrika bölgesinden sorumlu yöneticisi Ebru Çapa’nın verdiği bilgiye göre 31 Mart 2006 tarihi itibarı ile Türkiye’de MSN Messenger abone sayısı 11 milyon 789 bin kişi. Türkiye bu abone sayısı ile 12 milyon 188 bin aboneli Fransa’dan hemen sonra dünyada MSN Messenger abonesi en fazla olan 5’inci ülke durumunda bulunuyor. Türkiye’nin bu sıralamada geride bıraktığı ülkeler arasında İngiltere, Meksika, Çin, Kanada ve Arjantin de bulunuyor.

AYDA 70 MİLYON MESAJ: Türkiye, MSN Messenger üzerinden bir ayda gönderilen mesaj sayısına göre yapılan sıralamada ise dünyanın 4’üncü ülkesi durumunda bulunuyor. Her ay Türkiye’deki MSN Messenger kullanıcıları toplam 70 milyon civarında mesaj gönderiyorlar. Buna göre Türkiye, ayda gönderilen mesaj sayısında İngiltere’nin ardından 4’üncü sırada bulunuyor. Türkiye’nin bu sıralamada gerisinde kalan ülkeler arasında ise ABD, Çin, Hollanda, Almanya, Kanada, İtalya, Arjantin ve Tayvan da bulunuyor.

TÜRKİYE IP’SİNE GÖRE: Ebru Çapa, MSN Messenger ile ilgili istatistiklerin, bilgisayar kullanıcılarınının internete bağlandıkları ve IP adı verilen internet adresine göre yapıldığını belirtti. Bu nedenle, istatistiksel veriler toparlanırken, Türkiye ile ilgili büyüklükleri internete Türkiye üzerinden çıkanlar oluşturuyor. Dünyanın herhangi bir yerinde yaşayan Türkler, bu istatistikte bulundukları ülkenin abone ve mesaj sayısı içinde değerlendiriliyor.

16.8 MİLYON PENCERE: Microsoft’un istatistiklerine göre Türkiye’de MSN Messenger kullanıcılarının listesinde ortalama 66.8 kişi bulunuyor. Yine Türkiye’de MSN Messenger’da ayda ortalama 16.8 milyon adet konuşma penceresi açılıyor. Ayda açılan sohbet penceresi sayısında da Türkiye Meksika, Kanada, Almanya ve İtalya gibi ülkelerin önüne geçti.

MESSENGER’DA 13 ÜLKE EBRU HANIM’A EMANET

MICROSOFT, MSN Messenger’ı Türkiye dahil 13 ülkede Ebru Çapa’ya emanet etti. Daha önce Microsoft Türkiye’de çalışan Çapa, bugün Türkiye’nin yanısıra aralarında İsrail, Güney Afrika ve Suudi Arabistan’ın da olduğu 13 ülkede MSN Messenger’ı yönetiyor.

HOTMAİL KULLANIMINDA DÜNYA 8’İNCİSİ OLDUK

Türkiye, MSN Messenger’daki mesaj ve abone sayısı ile değil, ’tr’ uzantılı Hotmail ile de dünya sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. Microsoft’un web tabanlı e-posta servisi olan Hotmail’de 31 Mart 2006 tarihi itibarı ile 8 milyon 675 bin ’tr’ uzantılı posta kutusu bulunuyor. Türkiye bu sayı ile dünyada en fazla yerel Hotmail adresi kullanan 8’inci ülke durumunda.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-25, 22:18
DoLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
DoLLy is an unknown quantity at this point

Bu rekorda boş beleş insanların ya da bayan nicki görünce saldıran insanların etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum.
Yoksa Türkiye'deki bilgisayar adedi belli, internet abonesi belli.. Bu rakamlar ile genelde sonuncuların bulunduğu kategoride rekor kırarken, msn gibi birçok kişinin vakit öldürmek için kullandığı bir uygulamada rekor kırmamız sanırım bir nebze düşüncemi destekliyor.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-25, 22:20
best scuba

Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

Yine kötü düşünmeyelim mutlaka bu analiz yapılırken indirme sayısına göre degildir. bence mutlaka belli veriler vardır ellerinde msnb o kadar kötü degil sadce egeyik yapılan şey olarak yansıtmamalısın bence yani.

sohbetin yanı sıra dosya transferi ve bilgi paylaşımı içinde kullanılıyor. artık

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-25, 23:05
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/3
the_alorak will become famous soon enough

Haber Kaynağı HaberTürk mü?

Pagerank - Ali - Chrome

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-26, 01:49
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Messenger’den ayda gönderilen 70 milyon mesaj ile dünya 4’üncüsü,
--- selam yavrum ben ahmet tanışalımmı ?
--- senin o slm yazan parmaklarını yerimmm
--- pardon msn adresinizi arkadaşdan aldım ekledim sakıncası varmı ?
--- ben ersin msn adresiniz ne güzelmiş
--- arzu şu yazacaklarını kelime kelime yollama bir defasında yaz gönder.

11.8 milyon Messenger abonesi ile de dünya 5’incisi oldu.

--- off o kadar msn değişdim yinemi buldun beni fehmi !
--- ben bi kız msnsi alayımda iki üç sap işleteyim
--- ya kızım demedimmi sana benle bu msnden görüşme xx@xxx.xxx 'i kullanıyorum senle görüşürken

Maalesef ben buna sıcak bakamıyorum.Msnyi hala boş yere kullanıyoruz.Yurt dışında hollandada diyim, şirket arası yazışma ve dosya transferleri msnde.Hangi şirkette msn gördünüz ? Yüklesek patron ÇETmi yapıyorsun yine sen ! der eminim..

Ama gelişdiğide bir gerçek ihmal etmeyim.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-26, 02:57
zokkie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %0/-1
zokkie is on a distinguished road

ah icq'lu günler, ben bu msn'e hala ısınamadım. keşke herkes tekrar icq'ya dönse ...

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-26, 03:21
best scuba

Alıntı:
the_alorak´isimli üyeden Alıntı
Haber Kaynağı HaberTürk mü?
www.haber3.com

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-04-30, 13:52
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
kadircandemir is an unknown quantity at this point

biraz boş beleş konuşmlari dedikoduyu milletce sevidigizden normaldir

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-04, 06:27
Member

Tecrübe Puanı: 2
SonSahne is on a distinguished road

Bu istatistikleri nasıl bulmuşlar insanların açtığı pencereyi bile takip'mi ediyor bu msn acaba. Gönderilen ileti adedini bile takip ettiğine göre msn sıkı takipte demektir . Türkiyenin ilk 5 e girebileceği olayda ancak bu kadar olur..

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-04, 19:42
DoLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
DoLLy is an unknown quantity at this point

Alıntı:
SonSahne´isimli üyeden Alıntı
Bu istatistikleri nasıl bulmuşlar insanların açtığı pencereyi bile takip'mi ediyor bu msn acaba. Gönderilen ileti adedini bile takip ettiğine göre msn sıkı takipte demektir . Türkiyenin ilk 5 e girebileceği olayda ancak bu kadar olur..
Hiçkimse sütten çıkmış ak kaşık değil. Elbette kendi işine yarayacak şekilde tasarlamıştır. Programın içini kurcalama gibi bir şansımız olmadıktan sonra masumane gözüken programın belkide hiç de öyle olmadığını bu tarz verilerle öğrenmiş oluyoruz.

İlk mesajımda yazdığım konuda direkt amacım kötülemek değildi elbet ama Türkiye'deki bilgisayar adedi, internet kullanıcısı sayısı gibi veriler göz önünde bulundurulduğunda Msn kullanımında rekor elde edilmesi faydalı amaçlardan ziyade, vakit geçirenlerin sayesinde meydana çıktığını anlatmaya çalıştım.

Seçenekler
Stil