Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Sandbox

Google Sandbox Google Sandbox nedir nasıl çıkılır

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-13, 14:33
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
darkman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ben dalgalanmalardan olabilir demek istiyorum ama sanırım bir türlü ceza aldım ve beni dahada arkalara atıyor
Bir sorum daha olacaktı.Siteniz bittikden sonra güncelleme yapdınızmı ? Şu anda güncelleme yapmaya devam ediyormusunuz? Backlink almaya devam ediyormusunuz ?

Hotel - Adventure

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-13, 16:06
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

pr artık eski gücü ve etkisi kalmadı bence sadece sırlamada yükzelmek için degişim yapıyorlar eskiden pr yüksek oldumu hemen cıakrdın şimdi ise cıkmak istediğin kelimede bir kaç iste ile o kelime gecen link degişimi yapılmaya başlandı

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-13, 17:26
erkanozdemir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
erkanozdemir is an unknown quantity at this point

yukarıda bahsettiğim 4-5 sitemden 2 tanesi düzeldi. sanırım dalgalanma gibi.

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-13, 17:33
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
AksamGunesi is an unknown quantity at this point

Bi sonraki güncellemede kurtulursun merak etme.. Ama içerigi tamamen temizler degiştirirsen daha çabuk kurtulabilirsin.. Sandboxa düşme sebebin pr 8 pr 7 linkler alman

Geçmiş olsun

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-13, 17:50
darkman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
darkman is an unknown quantity at this point

Alıntı:
beceriksiz_acemi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir sorum daha olacaktı.Siteniz bittikden sonra güncelleme yapdınızmı ? Şu anda güncelleme yapmaya devam ediyormusunuz? Backlink almaya devam ediyormusunuz ?
Evet düzenli olarak her gün 15-20 sayfa ekledim ve hala bunu düzenli olarak yapıyorum. backlink 1-2 gündür yeni olarak almadım aldıklarım fazlasıyla yeterli sanırım.
yeni eklediğim bir içeriği ben ekledikten sonra yaklaşık olarak 15 dk sonra hep indeksledi. hala da indekslemeye devam ediyor ama ne gelen ne de giden var.
1000 tekil hitim vardı sadece google dan ama şuan 8-10 civarında.

sitenin içeriğini değiştirmem mümkün değil çünki uyduruk bir site değil.

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-14, 03:41
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough

Alıntı:
Evet düzenli olarak her gün 15-20 sayfa ekledim ve hala bunu düzenli olarak yapıyorum. backlink 1-2 gündür yeni olarak almadım aldıklarım fazlasıyla yeterli sanırım.
yeni eklediğim bir içeriği ben ekledikten sonra yaklaşık olarak 15 dk sonra hep indeksledi. hala da indekslemeye devam ediyor ama ne gelen ne de giden var.
1000 tekil hitim vardı sadece google dan ama şuan 8-10 civarında.

sitenin içeriğini değiştirmem mümkün değil çünki uyduruk bir site değil.
sandboxtan cıkmak için içeirk degiştirmek veya sited edegişiklikler yapma işe yaramıyor birazda sansın olucak bu işte ben ayalrdır sandboxtayım denemediğim şey kalamdı ama halen cıkamadım

#17 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-14, 17:22
Member

sanırım değişiklikler olmaya başladı bazı kelimelerde ön sayfalara gelmeye başladım. Ama pr8-7 linklerimi sildirttim.

#18 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-17, 10:19
Member

sanırım artık tamamen girdik yine gerilere attı tüm kelimelerde. napalım sağlık olsun eninde sonunda çıkıcaz ordan. rakibim olan sitelerin domain yaşları 10 yılın üzerinde ve ben bunların hepsini geride bırakmıştım ama google amca duuur dedi. bana kalırsa bu uygulama kesinlikle çok saçma ve çok acımasızca. yeni sitelerin hiç birine fırsat tanınmıyor eski sitelerin çoğuda kendi halinde terk edilmiş durumda bırakın işte yeni soluklar gelsin internete güncellenmeyenleri at kenara yenilere bak. Bir de bir şey sormak istiyorum ben her gün düzenli olarak sitemi güncelliyorum ve her güncelleme sonucunda scriptim yeni bir sitemap oluşturuyor ve ben her gün google webmaster tool dan sitemapıma ping atıyorum. acaba örümcekleri çok meşgul ediyorum diye de böyle bir ceza almış olabilirmiyim?

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-17, 12:30
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
sanırım artık tamamen girdik yine gerilere attı tüm kelimelerde. napalım sağlık olsun eninde sonunda çıkıcaz ordan. rakibim olan sitelerin domain yaşları 10 yılın üzerinde ve ben bunların hepsini geride bırakmıştım ama google amca duuur dedi. bana kalırsa bu uygulama kesinlikle çok saçma ve çok acımasızca. yeni sitelerin hiç birine fırsat tanınmıyor eski sitelerin çoğuda kendi halinde terk edilmiş durumda bırakın işte yeni soluklar gelsin internete güncellenmeyenleri at kenara yenilere bak. Bir de bir şey sormak istiyorum ben her gün düzenli olarak sitemi güncelliyorum ve her güncelleme sonucunda scriptim yeni bir sitemap oluşturuyor ve ben her gün google webmaster tool dan sitemapıma ping atıyorum. acaba örümcekleri çok meşgul ediyorum diye de böyle bir ceza almış olabilirmiyim?
Sanmıyorum.Sitemapin amacı olan her güncellemeyi süratla aktarmaktır.Ama bundan rahatsızsan, sitemi daha yavaş indexle seçeniğini kullanarak yavşalatabilirsin.Ama bununda yararı yerine zararı olabileceğini düşünüyorum.Çok soru sordum ama, içeriğin özgünmü ? Yani büyük ve yıllık sitelerin önüne çıkıp orada kalabilmek adına çok farklı şeyler yapman lazım.Bunun için belkide 10 tane etken sayılabilir.Hepsinin şartını yerine getirmen lazım ki arayı kapatabilesin.İlk iş olarak onların sahip oldukları backlinkleri analiz edip, oralardan link almaya çalış bence.Google manıtk olarak kendi halineterkedilen siteleri cezalandırır, sıralamada geriletir.Eğer rakiplerin gerilemiyorsa mutlaka yapdıkları birşeyler vardır.Bunu keşfetmen lazım.

Hotel - Adventure

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-01-17, 13:34
Member

Evet içerik özgün yani onlardan farkım var. Diğer rakip sitelerin 3-4 tanesinin verdiği bilgiyi ben tek başıma veriyorum. yani hepsini toplasan anca benim sitemin verdiği bilgi kadar oluyorlar. onun dışında da tasarım ve kodlama son derece düzgün. en ufak bir html hatası bile yok. her sayfa valid durumda. css kodları dahil. rss sayfa url listem ve site haritam son derece düzgün her sayfanın title ve keyworleri bir birinden farklı. popular keywords gibi spam sayılabilecek bir sayfada yok. her sayfa bir birinden farklı her şeyiyle. ama sonuç harika gidiyordu. 2-3 milyon sonuçtan bile 1. sırada çıkıyordum ve bu 1 kelimeyle de değil üstelik 2000-3000 kelimede bu durumdaydı 1. sıra olmasa bile ilk sayfada yerimi alıyordum. 2 gün düzelir gibi oldu yine karanlık kuyunun dibine attı beni. neyse eninde sonunda ordan çıkaracak beni hiç pes etmeye niyetim yok okadar emek ve zaman harcadım. aynı şekilde güncellemeye devam edicem.
Bu arada bir şey dikkatimi çekti benim sitemle birlikte rakibim olan sitelerin yerlerinde değişimler gördüm. onlarda bazı kelimelerde 1-2 sayfa gerilere gitmişler. bu 5-6 site için böyle şuan için. belki de hepsini birden cezalandırıyor yada bişeyler oluyor.

Seçenekler
Stil