![]() |
|
|||||||
| Google Sandbox Google Sandbox nedir nasıl çıkılır |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Sitenizdeki yazıların Türkçe imla kurallarına uygunluğunu kontrol edin.
Noktalama kullanın. Sitenin amacını meta description'da özgün bir şekilde yazın.
|
sonra dandik sitelerden link almayın aldığınız düzgün bi siteden makale altına link size 100 den falza aldığınız dandik linklerden daha fazyda getiricektir
sitenizi güncelliyin alakasız bölümleri çıkarın TAbi direk olrak çıkmak istiyosanız tasarımı ve içeriği değiştirin çıkmış olursunuz (bence!)
iddaa Konu mathiaxbars tarafından (2007-03-24 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Alıntı:
realist in realist web tr --- Bunların meta taglerimizi kullanarak cıktıklarını biliyoruz hatta bazen Site adını aratınca bizden once cıkıyorlar. İclerinde 10 deil 100 lerce alakasız kelime var. HANGISI SANDBOXa girdi ?
|
sevindim
2 side mi ? yoksa teki mi ? sinir olmamak mumkun değil DOMAIN.COM diye adresimi yazınca benden once cıkan siteleri görünce . üstelikte benim TITLE benim ICERIKLE ...
|
Alıntı:
Tabi bu bilgi kesin bir bilgi degil sadece sandbox yapılan yorumlar ve işlemlere göre kendi düşüncem ve analizim. Sandbox bildiğim kadarı ile google her ceza için belli bir sayı degerinde belirtmiş, yani bizim yasalar gibi (201.madde vs. ) gibi googlede bu ceza türlerini ayırmış. Yani sandbox girme 15 günlikte var 1 aylıkta 3-6-9-12 ay gibi gidiyor ama işte bu bunu kesin bilmek kolay degil. Sitemiz hangi maddeye göre ceza aldıgını bilmediğimiz için Sandbox tan cıkmak o kadar basit ve kolay degil. Yukarıda arkadaşın anlattıgı şeyleri yaparak kesin cıkıcagız anlamına gelmiyor. Aldıgı ceza maddesini bilmediğimiz için bu yöntemle cıkar veya cıkmaz diye yorum yapabilirdik. Benim başıma 2 aylık site 15 günlük bir sandbox girdi. ve 20. gün tamamen acıldı ve site 7. aya girdi hiti 5000-6000 yükseldi ve tekrar sandbox girdi. Site içeregi şarkı sözleri idi. Site tam seo uyumlu ve gereksiz konular barınmıyordu. Diger sitem 3 yıllık link sitemde sandbox girdi ve yaklaşık 8 ay oldu ama halen cıkmadı.. Sözün kısası Bu yöntemler sandbox tan cıkma kesin degil. Ama sitenizi halen güncel tutarsanız cıkma olasılıgınız var bu gercek.
|
Alıntı:
1. site içeriğini kopya olması 2. sitede aşırı yükleme yapılması ( spam ) 3. sitenin aşırı link alması Genellik olarak bunlar olsada, sandboxa girmeye neden olan bazı şeylerde var.Yeni domain aldığınızda kimi zaman sandboxla başlıyorsunuz, link alsanız bile aramalarda çıkmıyorsunuz.Kimi zamansa sadece 1-2 gün içerisinde listelerde yer alabiliyorsunuz.Ama birde gerçek varsa, siteniz googlede banlıda olsa sandboxa girsenizde, google agent sürekli sitenizi gezmektedir.Buda demekdirki arkadaşımızın dediği gibi farklı bir ceza sistemi uygulamaktadır.Örneğin sitemizi komple yeniden tasarlasakta, sabredip hergün güncellesekte kimi zaman 6-7 ay sandboxtan çıkamıyoruz.Bu yüzden sandbox üzerine kesin bir tarih vermek çok zor.Hatalarımızı düzeltsek bile, bunun önüne geçemiyoruz.Aşırı link alınmasının çapraz olmazsa zararlı olduğuna bende katılıyorum.Ama çapraz yapılırsa eğer, hiç bir zararının olmayacağını düşünüyorum. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|