Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Sandbox

Google Sandbox Google Sandbox nedir nasıl çıkılır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-24, 22:42
theersin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/3
theersin will become famous soon enough
Wink sanboxdan çıktım bilindik ama yazıyorum

Merhaba arkadaşlar benim kadar sanboxa giren yoktur aranızda ne sitesi açarsam açayım illaki giriyorum...

Bence sanboxdan çıkmanın bilindik kesinlikle çıkmanın yöntemleri..

1.Sayfalarınızda konuyla alakasız 10 larca kelime olmasın temiz olsun.

2.title ,keywords ,description url neyse tüm bu bölümlere onları yazdırın..

3.Sitemap yapın google webmasters bölümünde tanıtın analytics kullanın.

4.Sanboxdaki sitenizden hiç bir siteye link vermeyin çarpaz yapın..

5.PR1 , PR2 ,PR3 , PR4 , PR5 sitelerle link değişimi yapın..

6.Sabredin.

Evet arkadaşlar ben bunları 3 hafta içinde uyguladım ve sanboxdan çıktım bilindik ama olsun.

Konu theersin tarafından (2007-03-24 Saat 23:07 ) değiştirilmiştir..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-24, 23:01
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
Phantasm is an unknown quantity at this point

Sitenizdeki yazıların Türkçe imla kurallarına uygunluğunu kontrol edin.
Noktalama kullanın.
Sitenin amacını meta description'da özgün bir şekilde yazın.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-24, 23:07
fegabj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
fegabj is an unknown quantity at this point

Bilgiler için teşekrler hocam

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-24, 23:19
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

sonra dandik sitelerden link almayın aldığınız düzgün bi siteden makale altına link size 100 den falza aldığınız dandik linklerden daha fazyda getiricektir

sitenizi güncelliyin

alakasız bölümleri çıkarın

TAbi direk olrak çıkmak istiyosanız tasarımı ve içeriği değiştirin çıkmış olursunuz

(bence!)

Konu mathiaxbars tarafından (2007-03-24 Saat 23:21 ) değiştirilmiştir..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-27, 20:11
annudora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

annudora is on a distinguished road

Alıntı:
theersin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bence sanboxdan çıkmanın bilindik kesinlikle çıkmanın yöntemleri..
1.Sayfalarınızda konuyla alakasız 10 larca kelime olmasın temiz olsun.
Dop dolu net
realist in
realist web tr
--- Bunların meta taglerimizi kullanarak cıktıklarını biliyoruz hatta bazen Site adını aratınca bizden once cıkıyorlar. İclerinde 10 deil 100 lerce alakasız kelime var. HANGISI SANDBOXa girdi ?

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-27, 20:15
TrDownload - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Webmaster :)

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/15
TrDownload has a spectacular aura aboutTrDownload has a spectacular aura about

Alıntı:
annudora´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Dop dolu net
realist in
realist web tr
--- Bunların meta taglerimizi kullanarak cıktıklarını biliyoruz hatta bazen Site adını aratınca bizden once cıkıyorlar. İclerinde 10 deil 100 lerce alakasız kelime var. HANGISI SANDBOXa girdi ?
realist banlı

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-27, 21:59
annudora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

annudora is on a distinguished road

Alıntı:
TrDownload´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
realist banlı
sevindim 2 side mi ? yoksa teki mi ? sinir olmamak mumkun değil DOMAIN.COM diye adresimi yazınca benden once cıkan siteleri görünce . üstelikte benim TITLE benim ICERIKLE ...

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-27, 22:24
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Hazir bu konu acilmisken, iyinet uzun suredir PR 0, sandboxtami kontrol edebilecek varmi?
Mecburen pekcok siteye link verildigi icin Liste turu siteler PR konusunda ne yapmali?

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-27, 22:44
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enoughPermission will become famous soon enough
Red face

Alıntı:
iyinet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hazir bu konu acilmisken, iyinet uzun suredir PR 0, sandboxtami kontrol edebilecek varmi?
Mecburen pekcok siteye link verildigi icin Liste turu siteler PR konusunda ne yapmali?
Pr degeri veya index sayfasına göre yorumlamıyor google Sandbox da bile olsan pr degerin güncellemede artar veya düşer (aldıgın linklere göre düşür-yükselir) indexleme konusuda aynı site ne kadar güncelleme oldugu sürece google botun cok sık gelmesi ve indexlemesini engellemez.

Tabi bu bilgi kesin bir bilgi degil sadece sandbox yapılan yorumlar ve işlemlere göre kendi düşüncem ve analizim.

Sandbox bildiğim kadarı ile google her ceza için belli bir sayı degerinde belirtmiş, yani bizim yasalar gibi (201.madde vs. ) gibi googlede bu ceza türlerini ayırmış. Yani sandbox girme 15 günlikte var 1 aylıkta 3-6-9-12 ay gibi gidiyor ama işte bu bunu kesin bilmek kolay degil. Sitemiz hangi maddeye göre ceza aldıgını bilmediğimiz için Sandbox tan cıkmak o kadar basit ve kolay degil.

Yukarıda arkadaşın anlattıgı şeyleri yaparak kesin cıkıcagız anlamına gelmiyor. Aldıgı ceza maddesini bilmediğimiz için bu yöntemle cıkar veya cıkmaz diye yorum yapabilirdik.

Benim başıma 2 aylık site 15 günlük bir sandbox girdi. ve 20. gün tamamen acıldı ve site 7. aya girdi hiti 5000-6000 yükseldi ve tekrar sandbox girdi. Site içeregi şarkı sözleri idi. Site tam seo uyumlu ve gereksiz konular barınmıyordu.

Diger sitem 3 yıllık link sitemde sandbox girdi ve yaklaşık 8 ay oldu ama halen cıkmadı..

Sözün kısası Bu yöntemler sandbox tan cıkma kesin degil. Ama sitenizi halen güncel tutarsanız cıkma olasılıgınız var bu gercek.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-03-28, 00:21
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
Permission´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pr degeri veya index sayfasına göre yorumlamıyor google Sandbox da bile olsan pr degerin güncellemede artar veya düşer (aldıgın linklere göre düşür-yükselir) indexleme konusuda aynı site ne kadar güncelleme oldugu sürece google botun cok sık gelmesi ve indexlemesini engellemez.

Tabi bu bilgi kesin bir bilgi degil sadece sandbox yapılan yorumlar ve işlemlere göre kendi düşüncem ve analizim.

Sandbox bildiğim kadarı ile google her ceza için belli bir sayı degerinde belirtmiş, yani bizim yasalar gibi (201.madde vs. ) gibi googlede bu ceza türlerini ayırmış. Yani sandbox girme 15 günlikte var 1 aylıkta 3-6-9-12 ay gibi gidiyor ama işte bu bunu kesin bilmek kolay degil. Sitemiz hangi maddeye göre ceza aldıgını bilmediğimiz için Sandbox tan cıkmak o kadar basit ve kolay degil.

Yukarıda arkadaşın anlattıgı şeyleri yaparak kesin cıkıcagız anlamına gelmiyor. Aldıgı ceza maddesini bilmediğimiz için bu yöntemle cıkar veya cıkmaz diye yorum yapabilirdik.

Benim başıma 2 aylık site 15 günlük bir sandbox girdi. ve 20. gün tamamen acıldı ve site 7. aya girdi hiti 5000-6000 yükseldi ve tekrar sandbox girdi. Site içeregi şarkı sözleri idi. Site tam seo uyumlu ve gereksiz konular barınmıyordu.

Diger sitem 3 yıllık link sitemde sandbox girdi ve yaklaşık 8 ay oldu ama halen cıkmadı..

Sözün kısası Bu yöntemler sandbox tan cıkma kesin degil. Ama sitenizi halen güncel tutarsanız cıkma olasılıgınız var bu gercek.
çok güzel açıklamış gerçektende.Bende bir iki şey eklemek isterim.Sandboxa girmekte aslında 3 neden gösteriliyor.

1. site içeriğini kopya olması
2. sitede aşırı yükleme yapılması ( spam )
3. sitenin aşırı link alması

Genellik olarak bunlar olsada, sandboxa girmeye neden olan bazı şeylerde var.Yeni domain aldığınızda kimi zaman sandboxla başlıyorsunuz, link alsanız bile aramalarda çıkmıyorsunuz.Kimi zamansa sadece 1-2 gün içerisinde listelerde yer alabiliyorsunuz.Ama birde gerçek varsa, siteniz googlede banlıda olsa sandboxa girsenizde, google agent sürekli sitenizi gezmektedir.Buda demekdirki arkadaşımızın dediği gibi farklı bir ceza sistemi uygulamaktadır.Örneğin sitemizi komple yeniden tasarlasakta, sabredip hergün güncellesekte kimi zaman 6-7 ay sandboxtan çıkamıyoruz.Bu yüzden sandbox üzerine kesin bir tarih vermek çok zor.Hatalarımızı düzeltsek bile, bunun önüne geçemiyoruz.Aşırı link alınmasının çapraz olmazsa zararlı olduğuna bende katılıyorum.Ama çapraz yapılırsa eğer, hiç bir zararının olmayacağını düşünüyorum.

Hotel - Adventure

Seçenekler
Stil