Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Sandbox

Google Sandbox Google Sandbox nedir nasıl çıkılır

LinkBack (4) Seçenekler Stil
  4 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-09, 21:06
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
Teşekkür: 2
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice
Standart Sandbox yeniden

Sandbox konusu daha once forumda pekcok kullanici tarafindan islenmisti, gerek yeni kullanicilar icin gerek yeni ogrendiklerimizi katmak acisindan yeniden Sandbox hakkinda yazalim istedim.

Benim okuduklarim dogrultusunda (pekcok kaynak oldugu icin 1 kaynak veremiyorum) hazirladigim soru ve cevaplar:

1 - Sandbox varmidir?
Evet

2 - Sandbox nedir?
Google in arama algoritmasina ters dusen bir durum saptandiginda, suphelendigi veya sevmedigi bir durum olustugunda, ilgili siteyi Google arama makinasinin imkanlarindan faydalanmasina izin vermemesidir.

3 - Nasil Sandbox'a girilir? Allah korusun
Yeni siteler (ilk 6 ay kadar), yapay sayfa uretimi yapan eski siteler, buyumesi normal olmayan siteler, kelime (keyword) icin tasarlanmis siteler Sandbox a girer.
Google aslinda bir quicksand (bataklik) gibidir, ne kadar cirpinirsan o kadar batarsin. Google ile iyi gecinmek icin icerige onem vermek gerekiyor, onun haricinde Google senden bisey yapmani istemiyor. Icerik gelince zaten ziyaretci de geliyor. Ziyaretci gelince Google siteye o ziyaretcinin katlari seviyesinde ziyaretci gonderiyor.
Icerik kazanmak yerine, kelimelerle, yapay icerik ile ugrasirsaniz, yani bataklikta fazla haraket etmeye baslarsaniz, Google sizi dibe cekiyor.

4 - Index sayisinin dusmesi Sandbox a girmek anlamina mi gelir?
Hayir, her zaman degil. Bazen Google algoritma degisikligine gittiginde, index yenilemeleri yaptiginda, PR (yada PR in yerini alan yeni bir algoritma) yenilemesi yaptiginda index sayilarinda gecici bir dusus olabilir.

5 - Peki Sandbox'a girdigimi nasil anlarim?
1 seneden eski bir siteniz varsa ve index sayilarinda asiri bir dusus olmus ise ve bu dusus 1 aydan fazla surmus ise, Google size ceza vermis olabilir.

6 - Sandboxtan nasil kurtulurum?
Beklerim. Bu dogru cevap ama yeterli degil. Sandbox a girmenize her ne sebep olduysa, beklerken o sebepleri ortadan kaldirin. Google a email yazin. Sitenizin icerigini duzelttiginizi ve sitenizi yeniden indexlemesini isteyin. Isteyenin 1 yuzu kara vermeyenin 2 yuzu...

7 - Sandbox tan ne zaman cikarim?
Minimum 6 ay, 1 sene kadar surebilir.

8 - Sandbox tan cikan sitem Google da tekrar eski haline ne zaman doner?
Sandbox tan cikinca hersey sifirdan baslar, Google sizi cezalandirmadan once o noktaya gelmeniz ne kadar surdu ise tahminen cezaniz bittikten sonra da o noktaya gelmeniz o kadar surecektir.

9 - Sandbox a nasil girilmez?
Site iceriginiz ney ise o konuya odaklanin, kelimelere odaklanmayin, sitenizin orijinal olmasina dikkat edin. Site kodlamasina ozen gosterin, daginik HTML kullanmayin. Baska sitelerden link almak icin ugrasmayin. Google da nasil yukselinir yontemlerini uygulamayin. Reklam verin, sitenize kalici ziyaretci cekmeye calisin (hit degil!) , tekrar tekrar gelen ziyaretciler, sitenizin Google da yukselmesini saglayacaktir. Google arama sisteminde ziyaretci davranisini takip eder ve hangi sitelere talep oldugunu gozlemler. Buna gore sitenizi yukari cikartir yada asagi ceker.

10 - Bunlar benim bildiklarim yada okuduklarimdan anladiklarim, ekleme yaparak bu listeyi buyutebilirsiniz...

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-05-09, 21:07
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Teşekkür: 1
Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/10
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

ben de zamanında bir şeyler karalamıştım, işinize yarar bilgiler olabilir. link burada.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-18, 05:34
Rometeus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
Rometeus is on a distinguished road

ya cok fazla meta-tag ekledim diye sandbox'a aldilar sanirim.
cok illet birsey, yeni alan adina gectim,
bu hatayi bir daha yapmayacagim

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-04, 02:19
sverdlow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Googleman

Teşekkür: 2
iTrader: %100/10
sverdlow will become famous soon enough

Benim sitelerden birine aşırı backlink oluşturma gafletinde bulundum. Dmoz+Yahoo Dir+Bazı paralı Dizinler ve ücretsiz dizinler ve birsürü makale. Bu süreç son 1-2 aydan bu yana devam ediyor..
Sonuç: sandbox
Ne olur bunun sonu sizce. Çok masraf etmiştim, zoruma gidiyor sitemin böyle öksüz, gariban kalması

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-18, 13:49
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enough

ya bende 2 gündür bir aramalrdan kaybolma oldu bende emin degilim ama sanırım bende girdim yani site 20-25 günlük günde 200-250 hit geliyordu dün 21 düşmüş bugun ise 0 yani 3-4 gün önce 1 kelime den 10-15 hit gelirken o kelimede 1 den 18 kadar taradım siteme rastlamadım sizce bu bir güncellememi yoksa sandboxmu emin olamadım ayardımcı olurmusunuz.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-18, 13:52
deeper - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %100/4
deeper is on a distinguished road

Alıntı:
Permission´isimli üyeden Alıntı
ya bende 2 gündür bir aramalrdan kaybolma oldu bende emin degilim ama sanırım bende girdim yani site 20-25 günlük günde 200-250 hit geliyordu dün 21 düşmüş bugun ise 0 yani 3-4 gün önce 1 kelime den 10-15 hit gelirken o kelimede 1 den 18 kadar taradım siteme rastlamadım sizce bu bir güncellememi yoksa sandboxmu emin olamadım ayardımcı olurmusunuz.
aynı sorun bizim sitelerimizdede var, 300 indexli sayfadan 20 kaldı ya da 200den 100'e düştü...

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-08-18, 14:02
Permission - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
best scuba

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/1
Permission will become famous soon enough

bende sadece hit düştü index düşmedi..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-09-15, 17:53
SeVeRaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %0/0
SeVeRaL is an unknown quantity at this point

Ya çok illet bir şey.
Ortalama kalitede bir kelimeye asılıyordum. 2 ay sonra bu kelimede 11. sıraya kadar yükselmiştim ki, olan oldu. Sitem ilk başta 200. sıralara kadar çekildi, şimdi hafif hafif ilerliyor. 80'deyiz.. Kabaca bir hesapla 5-6 ayı bulacak hedeflediğim kelimede yükselmem. Ama alt sayfalarda sorun yok, hit getiriyor. Sadece ana kelime de dibe çekildi sitem..
Link değişimleri yapıp binlerce link alsam gam yemiyeceğim ama yalnızca kendi sitelerimden link vermiştim..

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-11-21, 13:10
hakimi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/7
hakimi is on a distinguished road

arkadaşlar benim sıralamalarda veya kelimelerde bir sorun yok. hit 1000 e kadar çıktı sonra yavaş yavaş geri çekildi. simdi 4-5 gündür 400 de tutunmaya çalışıyor. bir anlam veremiyorum.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-11-22, 20:25
Holokost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Blog Entries: 1
iTrader: %100/9
Holokost is on a distinguished road

sitenin sandbox ta olup olmadıgını gosteren bir site var mı acaba

bı kac once actıgım bır sıteın ındexlerınde asırı bır dusus soz konusu 300 lerde 3 e dustum

Dmoz indexli PR1 PR2 PR3 PR4 Linkler[Satılık]
msn kullanmıyorum msn istemeyin

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/google-sandbox/26847-sandbox-yeniden.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-13 00:18
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-06 05:42
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-05 23:25
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-05 21:43

Seçenekler
Stil