Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Sandbox

Google Sandbox Google Sandbox nedir nasıl çıkılır

LinkBack (4) Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-08-07, 15:04
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ece Ece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Teşekkür: 0
Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/4
Ece will become famous soon enough

Anladıgım kadarıyla saydıgınız bir kaç konuyu bende uygulamıştım, demektirki bu yüzden sorun yaşıyorum... Güzel açıklama için teşekür ederim.

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-08-07, 15:11
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/3
Kingdom is on a distinguished road

Alıntı:
bitanem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim bir site sandboxda fakat sizin dediginiz gibi index sayfalarımda hiç bir düşüş söz konusu degil aksine artmış çogalmıştır. Eskiden 1. sırada oldugum yerlerden şimdi 6. sayfalardayım, pr 6 felan dediler hepisini uyguladım aksine yine geriye gitti Ben bu sandbox işini anlıyamıyorum.
bomb nedir?
Bu zaten sitenizin hakkından fazla backlink almasından kaynaklanır. pr6'dan link almakla da üstüne tuz biber ekmişsiniz. Burada çoğu arkadaş sitesinin sandboxta olduğunu düşünüyor, başlıyor link değişimine veya toplistlere eklemeye, bu sefer durum daha kötüye gidiyor, google daha çok geriye atıyor. Sitem sandboxa girdi diyen arkadaşların postlarının çoğu link değişimi bölümündedir. Aslında mesele çok backlink almaktan da değil, çok sık, arka arkaya backlink almaktan kaynaklanıyor. AlemTurk'un mesajında yazdığı pr etkiside cabası tabiki.

Konu Kingdom tarafından (2007-08-07 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: .

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 04:01
symbiantech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %0/0
symbiantech is an unknown quantity at this point

Bu zaten sitenizin hakkından fazla backlink almasından kaynaklanır. pr6'dan link almakla da üstüne tuz biber ekmişsiniz.

Merhaba, Google bomb.. Mantık olarak doğru olabilir ama bildikleriniz kısmen yanlış.. yeni siteler için fazla link değişimi yada link değişimi yapmamakla google bomb. yada ne diyorsanız ona girmezsiniz..

Proje oluşturmadan adres almışsanız..
İçerik hazırlayamıyorsanız...
Tek sayfada olsa bir index atayım dursun boş kalmasın diyorsanız (bunu bende yapıyorum)
Google Bomb.. a hoşgeldiniz..

Peki bundan nasıl kurtulucam denenmiş çok yöntem var.En etkilisi ... bu yöntemi paylaşmak isterdim ama spamcıların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum..

Tecrubedir.. Sürekli güncellenen ve aynı anda backlink değişimi yapan yeni bir sitenin (non copy) bu tür filitrelere takıldığını görmedim..

Konu symbiantech tarafından (2007-10-09 Saat 04:04 ) değiştirilmiştir..

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 05:04
Junior Member

Alıntı:
symbiantech´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu zaten sitenizin hakkından fazla backlink almasından kaynaklanır. pr6'dan link almakla da üstüne tuz biber ekmişsiniz.

Merhaba, Google bomb.. Mantık olarak doğru olabilir ama bildikleriniz kısmen yanlış.. yeni siteler için fazla link değişimi yada link değişimi yapmamakla google bomb. yada ne diyorsanız ona girmezsiniz..

Proje oluşturmadan adres almışsanız..
İçerik hazırlayamıyorsanız...
Tek sayfada olsa bir index atayım dursun boş kalmasın diyorsanız (bunu bende yapıyorum)
Google Bomb.. a hoşgeldiniz..

Peki bundan nasıl kurtulucam denenmiş çok yöntem var.En etkilisi ... bu yöntemi paylaşmak isterdim ama spamcıların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum..

Tecrubedir.. Sürekli güncellenen ve aynı anda backlink değişimi yapan yeni bir sitenin (non copy) bu tür filitrelere takıldığını görmedim..
Merhaba,
Yeni site veya eski site diye belirtmemiştim ama yeni bir sitenin hakkından fazla backlink alması eski siteye göre daha tehlikelidir, hatta içeriği orjinal değilse direk sandbox'a alınır.

Yeni bir sitenin link değişimi yapmasıyla ya da yapmamasıyla google bomb'a girmezsiniz demişsin. İçeriği orjinal olsa bile yeni bir sitenin günde 20-30 hatta 50 backlink alması mümkünmüdür ?

Özellikle Türkçe içerikli bir site için düşün, link değişimi bölümünde bunu yapanlar var. Hatta içeriği orjinal olmadığı halde , kategorisinde 100'lerce 1000'lerce sitenin olduğu (örn: oyun) günde 20-30 backlink alanlar var. Şimdi bu link değişimleri etkilemezmi yani ? O zaman ben toplist listemi açıyorum Bu kadar kolay olsa google, google olmazdı...

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-09, 16:01
symbiantech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

symbiantech is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Spectrano´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,
Yeni site veya eski site diye belirtmemiştim ama yeni bir sitenin hakkından fazla backlink alması eski siteye göre daha tehlikelidir, hatta içeriği orjinal değilse direk sandbox'a alınır.

Yeni bir sitenin link değişimi yapmasıyla ya da yapmamasıyla google bomb'a girmezsiniz demişsin. İçeriği orjinal olsa bile yeni bir sitenin günde 20-30 hatta 50 backlink alması mümkünmüdür ?
Günlük backlink sınırlaması olduğunu düşünmüyorum. içeriğin orjinalliğide artık tartışılır hale geldi benim orjinallikten kastım kendi cümlelerininizin kullanılması bağlamındadır yoksa bir ilaç formülünü ne oranda değiştirebilirsiniz ki?

Kendi sitelerimden edindiğim tecrubelerime göre şunu söyleyebilirim. Herşeyin bir kuralı var ve buraya ne yazsam kuralları ortaya koyup konuşmadığımızdan hep bir polimik açığı var.

şöyle bir genelleme yapayım ve anlatmak istediğim anlamak isteyenler tarafından anlaşılsın.

yeni alınan bir domain: kayıt tarihi:09.10.2007
dns yönledirmesi yaptık ve hosta bir default.* index koyduk.
sitemizi evde hazırlıyoruz yavaş yavaş ama bu arada hergün yüksek pr'li sitelerden link değişimi yapıp site hazırlanana kadar yerini belirlemek için link değişimi yapıyoruz.
Keyword: "oyun"

doğrumu evet doğru işte burda welcome Sandbox..

Sizi bu kadar iddaalı yapan ne diye düşünmezmi google? yoksa mpi sizmisiniz?
Çok aranan kelime odaklı çok link değişim yaparsan böyle olur.

Basit bir mantık link değişimlerinde. Dolaylı hedeflendirme Pisikoloji extra bilgi

Oyun, oyun haydaa, oyun içindede, oyuncu kral , <<<< oyun direklink yönlendirmemi yoksa dolaylı yönlendirmemi daha üstte çıkıyor.
Local search'ler için geçerlidir.

Bir süre sonra "oyun" kelimesinden devam edebilirsiniz

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-10, 03:08
Junior Member

Sandboxa nasıl düşülür'de aynı fikirdeyiz. Peki 5-6 sayfa geriye düşmek sandbox mı ?

Benim bildiğim sandboxta anasayfa hariç (ya da domain adı) google arama üzerinden hiç bir kelimeden sitenize ziyaretçi gelmez. Domain adınızla bile arama yaptığınızda 1. sayfada sitenizi bulamayabilirsiniz.

Burda 5-6 sayfalık gerilemeyle, farklı kelimelerden ziyaretçi aldığı halde, spam yapmadığı halde, içeriği orjinal (ya da yarı orjinal) olduğu halde, sandboxtayım diyen arkadaşlar var.

Bana göre bu sandbox değil, link değişimlerinden kaynaklanan bir ceza türü, o da google bomb. Ayrıca google bomb nasıl ki bizler sadece pr için değilde sıralama için link değişimi yapıyosak, sadece pryi değil sıralamayı da etkiler.

Nacizane benim bildiğim, gördüğüm, yaşadığım bu şekilde. Forumda çok daha tecrubeli arkadaşlar var, onlarda fikirlerini belirtirse en azından doğrumuzu yanlışımızı öğrenmiş oluruz.

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-31, 18:02
Member

iTrader: %100/11
forumcuali is an unknown quantity at this point

Herhalde benim de başıma geldi gibi..Önceden bu konuyu okusaydım herhalde yaşamazdım..

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-29, 00:36
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

o zaman siteye eklenme karşılığında sitelerinden link verilmesini zorunlu kılan siteler paso sandboxa düşmezmi, sürekli bir backlink alımı sözkonusu çünkü, ayrıca da sürekli yeni sayfalar oluşmakta bu şekilde

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-09, 21:24
Junior Member

Teşekkür: 1
BarUn is an unknown quantity at this point

Kaynaksız yazı, üstelik iyinet'in kendisinden? Açık konuşayım, bu olayı İyinet'e hiç yakıştıramadım. Kaynaklar:

Türkçe çevirinin asıl kaynağı
Makalenin orijinali

Bu kadar iyi bir forumun böyle bir hata yaptığına inanmak istemiyorum.

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-12-09, 21:44
tiva evleniyor

Blog Entries: 6
Tecrübe Puanı: 7
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

forum.iyinet e 09.05.2006 tarihinde eklenmiş

forum.zogue ise 06.04.2007 tarihinde eklenmiş (ekleyen üyenin Üyelik Tarihi: 09.03.2007)

bu durumda çevirinin asıl kaynağı forum.iyinet oluyor

Ben pilav yapmayı internetten öğrendim ama 2,3 siteden okudum birkaç kere yaptım ve artık güzel oluyor ve ben de artık başkalarına pilav tarifi yapabiliyorum, ben pilav yapmayı kimden öğrendim. Okunan bilginin tecrübelerle harmanlanması ile bir kaynaktan copy/paste yapmak aynı şey değildir.
satılık kimbuldu.com sporfoto.com ruyada.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net webtrafik.net robotlar.net sazevi.net

Konu tiva tarafından (2007-12-09 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir..

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/google-sandbox/26847-sandbox-yeniden.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-13 00:18
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-06 05:42
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-05 23:25
Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net This thread Refback 2006-12-05 21:43

Seçenekler
Stil