![]() |
|
||||
|
Anladıgım kadarıyla saydıgınız bir kaç konuyu bende uygulamıştım, demektirki bu yüzden sorun yaşıyorum... Güzel açıklama için teşekür ederim.
|
|
|||
|
Alıntı:
Konu Kingdom tarafından (2007-08-07 Saat 15:23 ) değiştirilmiştir.. Sebep: . |
|
||||
|
Bu zaten sitenizin hakkından fazla backlink almasından kaynaklanır. pr6'dan link almakla da üstüne tuz biber ekmişsiniz.
Merhaba, Google bomb.. Mantık olarak doğru olabilir ama bildikleriniz kısmen yanlış.. yeni siteler için fazla link değişimi yada link değişimi yapmamakla google bomb. yada ne diyorsanız ona girmezsiniz.. Proje oluşturmadan adres almışsanız.. İçerik hazırlayamıyorsanız... Tek sayfada olsa bir index atayım dursun boş kalmasın diyorsanız (bunu bende yapıyorum) Google Bomb.. a hoşgeldiniz.. Peki bundan nasıl kurtulucam denenmiş çok yöntem var.En etkilisi ... bu yöntemi paylaşmak isterdim ama spamcıların ekmeğine yağ sürmek istemiyorum.. Tecrubedir.. Sürekli güncellenen ve aynı anda backlink değişimi yapan yeni bir sitenin (non copy) bu tür filitrelere takıldığını görmedim..
1 hafta yokum :( Konu symbiantech tarafından (2007-10-09 Saat 04:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Alıntı:
Yeni site veya eski site diye belirtmemiştim ama yeni bir sitenin hakkından fazla backlink alması eski siteye göre daha tehlikelidir, hatta içeriği orjinal değilse direk sandbox'a alınır. Yeni bir sitenin link değişimi yapmasıyla ya da yapmamasıyla google bomb'a girmezsiniz demişsin. İçeriği orjinal olsa bile yeni bir sitenin günde 20-30 hatta 50 backlink alması mümkünmüdür ? Özellikle Türkçe içerikli bir site için düşün, link değişimi bölümünde bunu yapanlar var. Hatta içeriği orjinal olmadığı halde , kategorisinde 100'lerce 1000'lerce sitenin olduğu (örn: oyun) günde 20-30 backlink alanlar var. Şimdi bu link değişimleri etkilemezmi yani ? O zaman ben toplist listemi açıyorum Bu kadar kolay olsa google, google olmazdı... |
|
||||
|
Alıntı:
Kendi sitelerimden edindiğim tecrubelerime göre şunu söyleyebilirim. Herşeyin bir kuralı var ve buraya ne yazsam kuralları ortaya koyup konuşmadığımızdan hep bir polimik açığı var. şöyle bir genelleme yapayım ve anlatmak istediğim anlamak isteyenler tarafından anlaşılsın. yeni alınan bir domain: kayıt tarihi:09.10.2007 dns yönledirmesi yaptık ve hosta bir default.* index koyduk. sitemizi evde hazırlıyoruz yavaş yavaş ama bu arada hergün yüksek pr'li sitelerden link değişimi yapıp site hazırlanana kadar yerini belirlemek için link değişimi yapıyoruz. Keyword: "oyun" doğrumu evet doğru işte burda welcome Sandbox.. Sizi bu kadar iddaalı yapan ne diye düşünmezmi google? yoksa mpi sizmisiniz? Çok aranan kelime odaklı çok link değişim yaparsan böyle olur. Basit bir mantık link değişimlerinde. Dolaylı hedeflendirme Pisikoloji extra bilgi ![]() Oyun, oyun haydaa, oyun içindede, oyuncu kral , <<<< oyun direklink yönlendirmemi yoksa dolaylı yönlendirmemi daha üstte çıkıyor. Local search'ler için geçerlidir. Bir süre sonra "oyun" kelimesinden devam edebilirsiniz ![]()
|
Sandboxa nasıl düşülür'de aynı fikirdeyiz. Peki 5-6 sayfa geriye düşmek sandbox mı ?
Benim bildiğim sandboxta anasayfa hariç (ya da domain adı) google arama üzerinden hiç bir kelimeden sitenize ziyaretçi gelmez. Domain adınızla bile arama yaptığınızda 1. sayfada sitenizi bulamayabilirsiniz. Burda 5-6 sayfalık gerilemeyle, farklı kelimelerden ziyaretçi aldığı halde, spam yapmadığı halde, içeriği orjinal (ya da yarı orjinal) olduğu halde, sandboxtayım diyen arkadaşlar var. Bana göre bu sandbox değil, link değişimlerinden kaynaklanan bir ceza türü, o da google bomb. Ayrıca google bomb nasıl ki bizler sadece pr için değilde sıralama için link değişimi yapıyosak, sadece pryi değil sıralamayı da etkiler. Nacizane benim bildiğim, gördüğüm, yaşadığım bu şekilde. Forumda çok daha tecrubeli arkadaşlar var, onlarda fikirlerini belirtirse en azından doğrumuzu yanlışımızı öğrenmiş oluruz. |
|
|||
|
Herhalde benim de başıma geldi gibi..Önceden bu konuyu okusaydım herhalde yaşamazdım..
|
o zaman siteye eklenme karşılığında sitelerinden link verilmesini zorunlu kılan siteler paso sandboxa düşmezmi, sürekli bir backlink alımı sözkonusu çünkü, ayrıca da sürekli yeni sayfalar oluşmakta bu şekilde
|
Kaynaksız yazı, üstelik iyinet'in kendisinden? Açık konuşayım, bu olayı İyinet'e hiç yakıştıramadım. Kaynaklar:
Türkçe çevirinin asıl kaynağı Makalenin orijinali Bu kadar iyi bir forumun böyle bir hata yaptığına inanmak istemiyorum. |
|
|||
|
forum.iyinet e 09.05.2006 tarihinde eklenmiş
forum.zogue ise 06.04.2007 tarihinde eklenmiş (ekleyen üyenin Üyelik Tarihi: 09.03.2007) bu durumda çevirinin asıl kaynağı forum.iyinet oluyor Ben pilav yapmayı internetten öğrendim ama 2,3 siteden okudum birkaç kere yaptım ve artık güzel oluyor ve ben de artık başkalarına pilav tarifi yapabiliyorum, ben pilav yapmayı kimden öğrendim. Okunan bilginin tecrübelerle harmanlanması ile bir kaynaktan copy/paste yapmak aynı şey değildir.
satılık kimbuldu.com sporfoto.com ruyada.com gelinliksitesi.com fazlabilgi.com tekneler.net esyalar.net turkblog.net istiklal.net seyret.net fenerli.net isyeri.net ziyafet.net ikincieloto.net webtrafik.net robotlar.net sazevi.net Konu tiva tarafından (2007-12-09 Saat 21:50 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/google-sandbox/26847-sandbox-yeniden.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net | This thread | Refback | 2006-12-13 00:18 | |
| Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net | This thread | Refback | 2006-12-06 05:42 | |
| Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net | This thread | Refback | 2006-12-05 23:25 | |
| Sohbet3.Com Link Arıyor... - IRCForumlari.Net | This thread | Refback | 2006-12-05 21:43 | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|