![]() |
|
|||||||
| Google PR Link Değişimi Google Page Rank PR Pagerank Link Değişimi |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bu forumda onlarca webmaster var ve isterlerse PR 3-4 olan sitelerini diğer reseller ya da dedicated hosting olan arkadaşlardan birer host değişimi yaparak farklı IP ler ile sitelerini barındırabilirler.
Bunu da google herhalde bu kişilerin gerşek ikametgahlarına göre çözemez ![]() Hatta bu bir teklif olsun, düşünüp görüşlerinizi bildirin. Bu tür bir platform kuruyorum ve Bu " PR yükseltimi için IP değişim sağlamaya dönük hosting değişim Platformu" için Hosting ihtiyaç ve sağlama bilgilerinizi belirtin. yani amaç aynı PR lı sitelere sahip kişileri karşılaştırmak değil. Aynı hosting ihtiyacına sahip kişileri karşılaştırmak. Örnek ilk girişi yapayım: 100 MB alan , linux, fantastico'lu bir 1000 Mb BW hosting sağlayabilirim.(cpanel,ingilizce) Aynı şartlarla, bir değişim yaparak kullanmak istiyorum sitelerimden birisinde... (sitemin PR 'ı hosting değişimi yapacağım kişi için önemli değil sadece kendi sitelerimi IP'si farklı iki Planda host etmiş olacağım ![]() Saygılar |
|
||||
|
Alıntı:
MaxTR.com/sohbet (PR4) MaxTR.net (PR3) Valla biz sadece bir teselli ikramiyesine razıyken bu hepimize büyük ikramiye verelim gibi birşey oldu : ![]() (bence yeni bir başlık açılabilir, teklif ve istek yağacak çünkü ...ayrıca benim platform önerisi bu öneriden bağımsız bir işe yarar ve önerim halen geçerli .) İsteyen değişim yapabilir. Çünkü benim öneri sadece class c olarak değerlendirilme ihtimali olan yani karşılıklı link değişiminin fayda sağlamayacağı iki siteye sahip olan bir kişinin aynı durumdaki bir kişi ile hosting planı değişimi yapması esasına dayanıyor. Saygılar |
|
||||
|
Reklamlarda dedigi gibi saçınızın temel besin kaynagı proteinler.bir sitenin pr kaynagıda ana sayfasıdır.Nasıl ki her şampuan iyi degilse her aldıgınız linkte iyi degildir.
Link kalitesi olduğusu vardır. Basit bir örnek verecegim.Bu olayın matematiksel formülü googlede var. Şimdi elimizde 100birim pr olsun 4 alt sayfamız 1 dost sitemiz olsun.bu 100birim pr mevcut 5 sayfaya paylaştırılır.her sayfaya 20birim pr düşer. Link verdigimiz dost siteninde 15 alt sayfası 5 tanede dost sitesi olsun ve bu siteninde elinde 100birim pr olsun. her sayfaya 4 birim pr düşer.biz adama 20birim pr verdik adamdan 4 birim pr aldık. 16 birim zarardayız özetlemek gerekirse.Link degişimi yaptıgınız sitede çok fazla link varsa pr getirisi olmaz size zarar edersiniz. ![]() |
|
||||
|
Alıntı:
Bence şöyledir olay. mesela pr4 olan site anasayfasında mesela 120 link var ve PR 4 ise toplam 4x120=480 puana sahiptir. bu sitenin 120 linkinden birisi olarak 4 puan alabilirsin. senin sitende 13 link var ve pr ın 2 . o zaman 26 puanın var . 4 daha geldi ve anasayfana da diyelim ki 2 link ekledin. toplam 30 puanın var(26+4) 15 linkin var. 30/15=2 yani pr yine iki. ama sadece bu siteyi ekleseydin o zaman: 30puan/14link= 2.142 (daha doğrusu biraz öncekine göre daha iyisin. Yani PR düşük olan siteye yüksek olan bir site link verirse anasayfasından iyilik yapmış oluyor.. saygılar |
|
||||
|
pr4 demek 4 puan degil işte.
aynı şartlardaki iki site için 100birim örnek olsun diye verdim.her pr degeririnin ayrı bir matematiksel katsayısı var.Google toolbar insanlar anlasın diye 10 birim skalaya bölünmüştür.aslında pr4 demek 4 gibi bir tam sayı degildir. Dünyadaki bütün sitelerin pr degerleri toplamı 1 dir.Logaritmik bir tablosu var. İş çok kompleks.Bu kadar basit olsaydı microsoft çözerdi olayı. msn search sürünüyor durumu çok vahim. 1000tane pr4 link bir tane pr6 link eder. yani 1000tane pr4 site ile linkleşecegine bir tane pr6 site ile linkleş.. Temiz bir pr6 linki tek bir pr6 linki pr0 bir siteyi pr6 yapabilir. ![]() |
|
||||
|
Alıntı:
ayrıca bahsettiğiniz şey doğru ise bu 10 a bölünmüş tablo bir üstel sasyı ifade ediyor gibi 7¹ 7² şeklinde olabilir... ayrıca benim platform önerimin pr ile ilgisi sadece class c olayın çözüm bulması ile sınırlı . burada tartışmayalım ... saygılar |
|
||||
|
Alıntı:
Konu şu: PR değerlendirilmesi yapılırken aynı host'taki siteler ne yazık ki birbirine link verildiğinde bir şekilde değerlendirmeden çıkıyor. Bunu aşmak için uygun bir plan dahilinde Host değişimi yapmayı öneriyorum. ( XCHANGE yani, bu işler tam bana göre... )Şöyle ki: Bir site sahibi ihtiyacı olan host planlarını ya da planını söyleyecek. Diğerleri de kendilerine uygun planları var ise IP lerini belirterek karşılıklı bir hosting planı verecekler.(birbirine uzak olmaları tercih nedeni ) Anlaşma yıllık olmalı minimum ve genişlemeye uygun olmalı. Daha çok birbirini bir miktar tanıyan/samimi olan/arkadaş olanlar arasında daha uygun olduğunu düşünüyorum bu işbirliği şeklinin. Benim imkanım 50-100 MB bir kaç tane plan değişimi yapmak. Fantastico olan bir PHP hosting planı ve 1000MB BW şu anda yeterli. daha üstü de uygun olabilir ama daha küçük bir paket uygun değil. Arkadaşlar lütfen, lütfen, lütfen bence "bu iş olmaz" "ne gerek var" türünden boş mesajlar yazmayın. Çok ilginç bir görüşünüz var ise tabii ki özel mesaj yoluyla da iletebilirsiniz. Ayrıca, bu iş hoşunuza gitmediyse yapmazsınız olur biter. "Bence uygun değil" diyebilirsiniz. Zaten bu durumda mesaj atmadığınızda kimse sizi bu işe girişmeniz için zorlamayacak Bir de benim güvenilir bir kişi olmadığım veya google'ın bu işi yapanları FBI'ya verdiği gibi bir orjinal bilgi var ise elinizde tabii insanları uyarın. Ama, mesaj olsun diye daha sonra engel olunamayacak zararlar verecek mesajlar yazmayın. BU IMKANI değerlendirelim lütfen. Saygılar... |
|
||||
|
pagerank hesaplanması konusunda eğr biraz bilgiliysem yoktur arkadaşıma katılıyorum... neyse ben de konuya döneyim...
class c ip li değişim çok mantıklı... benim dedicated den 50 mb alan aylık 2 GB bant host değişimi yapabiliriz... ama tercihim şudur... link değişimi değil... sadece host değişimi... server xeon dual işlemci 1024 ram e ve plesk 7 ye sahiptir... ilgilenen arkadaşlar mail atarsa çok butuk sevap kazanır... ![]() |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|