Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-02, 11:29
Osiris - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/1
Osiris is an unknown quantity at this point
Question Google indexleme ile ilgili bir soru

www.turkdizayn.gen.tr yi yayına vereli 10 gün kadar oldu. ilginçtir 2 gün de google indexledi. tabi ben bayağı siteye linkledim ilk hafta içinde. ilk 1 hafta içinde google da "dizayn" kelimesinde türkçe sayfalarda 18 inci sayfa da çıkan sitem sonra 11. sayfada çıkmaya başladı 1-2 gün sonra ise baktım dizayn aramasında görünmemeye başladı. site google da var ama bu kelime ile arattığımda şu an itibarıyla çıkmıyor. Size bunun nedenleri neler olabilir?
Site henüz yeni bir site. Tabi google henüz bütün backlinkleri de görmedi. Acaba bütün backlinkleri okumak için bir süre daha geçecek bunu mu beklemem lazım ?
veya site açılır açılmaz biçok siteye linki ekledim. Bundan kaynaklanan bir sorun olabilir mi ? (google'ın yasaklaması mesela)
bilgi verirseniz memnun olurum. teşekkürler..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-02, 12:13
GuLSehri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %0/0
GuLSehri is an unknown quantity at this point

ya afedersin birsey diyecem oncelikle kendi sitenizin dizaynina 1 az el atarmisiniz? alt da ki cubuga bakilirsa siteniz yanlamasina tam iki kat. yan tarafa baktim bos bos neden yanlamasina bukadar cok genislik var? hani menuler veya icerik cok olsa derim sigmamis ama sadece ortadaki goruntu var.ilgilenirsen cok iyi olur cirkin duruyor cunku

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-02, 15:01
feverinlove - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %100/4
feverinlove is on a distinguished road

yani bence tecrubeli insanlar dizayn sitesi acmali. o kdr photoshop ve html bilgim var cok guzel dizaynlar yaparim ama yinede yabancilarin eline su dokemedigim icin acmiyorum...

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-02, 15:12
Member

gülşehri saol uyardığın için. Düzelttim. Frontpage'in azizliği benim de dalgınlığım diğer arkadaşa da tecrübelerini başkalarıyla paylaşma noktasında başarılar diliorum. Tecrübeyi hayatta yediğimiz acı tokatların bileşkesi olarak görüyorum. o nokta da bayağı tecrübeliyim de deneyim dersen o da zamanla oluyor. Bir yerden başlamak lazımdı. Dürüst olmanın bilgili olmaktan daha ii birşey olduğuna inanıyorum saygılar

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 04:55
GuLSehri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
GuLSehri is an unknown quantity at this point

biraz daha var bosluk .onuda yapsan dahada guzel gorunecek

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 12:48
Senbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 0
Senbul is on a distinguished road

800*600 de pek iyi durmuyor sayfa.Nede olsa dizayn sitesi her cozunutlukte iyi durması gerekir.Ayrıca birde cok onemli bir nokta daha firefox ile sayfa dahada kotu duruyor mutlaka duzeltmen gerekir.Firefox kullanan kişi sayısıda baya bir cogaldı unutmamak gerekli...

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 13:18
Junior Member

CatakNET is an unknown quantity at this point

katılıyorum sizlere kendisini dizayn sitesi olarak lanse eden bir sitenin, kendi dizaynına önem vermemesi çok ilginçtir. Firefox kullananları azımsamamak da bu forum üyeleri için önemlidir

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 15:16
Member

Alıntı:
CatakNET´isimli üyeden Alıntı
katılıyorum sizlere kendisini dizayn sitesi olarak lanse eden bir sitenin, kendi dizaynına önem vermemesi çok ilginçtir. Firefox kullananları azımsamamak da bu forum üyeleri için önemlidir
Arkadaşım değerli görüşlerin için teşekkür ederim. Eleştiriye gelince eleştiriyorsunuz da yardıma gelince ağzınız susuyor. Bak yukarda google ile ilgili yardım istemişim siz kalkıp başka konu da yazmışsınız. Site ile pek uğraşmadım zamanla zaten site asıl görünümünü alacak. Size o zaman sitem nasıl olmuş diye sorarım siz de lütfeder bişeyler yazarsınız. herkese iyi çalışmalar.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 15:39
nothing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

nothing is an unknown quantity at this point

adam ne sormuş siz nelerden bahsediyosunuz.. site tanıtım bölümü değilki kardeşim burası ya..

dostum ben tam olarak bilemiyorum sorunun cevabını ancak; googleda biliyorsunki sıralama sürekli değişiyor, bir gün 18.sayfada çıkıp diğer gün 11.sayfada çıkması normal.. hiç çıkmıyor şimdi diyosun belki 1000 inci sayfada çıkıyordur.. zaten sitenin googleda indexli sayfa sayısı 4 yani 4 çok az bir sayı bide sanırım yeni açmışsın siteyi pr etkiside var..

ben bir kere bu forumda google ın gönderdiği sürekli değişen hit sayısıyla ilgili bir soru sormuştum ve bir arkadaş "google yeni açılan sitelere torpil yapar bir süre" demişti bu doğru olabilir...

birçok siteye linki eklemiş olmanla ilgili bir problem yoktur bence.. niye yasaklasın link ekledin diye

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-03, 15:53
c4timer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

c4timer is an unknown quantity at this point

@yoktur deyimiyle Sitenin yerini Google berliyememiş olabilir ; 2-3 hafta böyle gel-gitlerin yaşanması normal.. biliyorsun ki Sen site yaparken bir sürü insan aynı kelimede site yapmıştır ( çok mu attım ) Yani bazılarının sürekli back-linkleri artarken seninki azalmış yada çoğalmış olabilir , bu durumda artmalar veya azalmalar normaldir..

Seçenekler
Stil