Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 04:07
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
SonsuzOl.Com is an unknown quantity at this point
Thumbs up Google Hakkında Öğrenmek İstediğiniz Herşey.

Arkadaşlar forumdan takip ettiğim kadarıyla google hakkında arkadaşlarımızın bilgisi çok az.Bunu övünmek gibi yada siz bilmiyorsunuz diyormuşum gibi algılamayın.
Buradan google indexlenmesi - page rank - ilk sıralarda çıkma yolları gibi istediğiniz herşeyi sorun yazayım.
Bildiğimin ispatını çoğu arkadaşım bilir.
www.paylasalim.com diye yaptıgım siteyi açtıktan 15 gün sonra google indexlemişti.o zamanlar hemen nasıl indexler diye düşünüyordum ve çözdüm.
Sonsuzol.Com sitemi register ettim.15 dakika sonra domain yonlendi.yaklasık 6.5 - 7 saat sonra google indexlediç
www.paylasalim.com sitem 15 gün sonra google tarafından indexlendi.Ancak google page rank guncellemesi yapmadıgı döneme denk gelmişti ve herkez gibi bende 0 da kalmıştım.Ancak bana kurban bayramı kelimesinden 9000 hit gelmişti.Bu hitten sonra beni banladı.Toplam hitim 23.000 küsur olmuştu ve cogu toplistte 3-4. sıradaydım.Haliyle msn dolmuştu ARtık bunlardan bıktım ve her webmsater a yardım etmek için bu başlıgı açtım.
Sorun anlatayım.Hit patlaması yapın.

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 04:09
Junior Member

bu arada yazmayı unuttugum birşey var.iyinetin yaptıgı sub domainleri herkes yapmaya calısıyor.boşuna ugraşmayın.iyinette 100 bin sayfadan fazla var ve page rankı 6 . o yüzden ilk sırada cıkıyor diye düşünmek tamamen hatadır.
benim page rankım 0 hitimde 1500 tekildi.bayram geldi 23 bin oldu.hani rank onemliydi ?
yeterki sorun.
aklınıza gelecek herşey olabilir.hitim neden düştü.taktik ne falan filan.

Konu SonsuzOl.Com tarafından (2005-02-22 Saat 04:12 ) değiştirilmiştir.. Sebep: unuttum birşey daha vardı :P eee sabah saati kafa durdu.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 04:24
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/11
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

benim bir sorum var.. sonsuzol.com un neden tek sayfası index'li.. (bende de öyle gözüküyor olabilir laf sokmak için yazmadım google'a güvenemiyorum bu aralar) yani madem biliyorsun o zaman neden çok güzel bir şey yapamadın ya da yaptın ben sabaha karşı olduğu için mi saçmalıyorum.. ben de taktım bu aralar seo'ya da iyi oldu başlık açman..

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 04:28
Junior Member

hemen cevap vereyim.
alt sayfa indexlemesi için hile yapmak mümkün değildir.eğer direk rank almış olsaydık o zaman mümkün olurdu.site cumartesi günü açıldı .ve o gün google indexledi.ancak alt sayfa indexlemesi tamamen ana sayfadan alt sayfalara verilen linkler ile önemlidir.bunun önemide page rank ile olur.bu süre 1 hafta olur en geç.bunu çok kere test ettim.
6.3 rankı olan sitem vardı.oranın içeriğini tamamen silip sıfırdan yaptım.google 1 günde indexledi 4 günde alt sayfaları aldı. google bu gece saat 03:40 da ( genelde bu saatte gelir her siteye ) siteye geldi ve alt sayfaları taradı.site açılalı 4.gün olacak salı itibariyle.sanırım yarın veya en geç perşembe alacak.
unuttuğum şey : alt sayfalarınıza o içerik ile ilgili sitelerden link almanız gerekir.buda çok önemlidir.ornegin sevgi.htm bölümüne google da sevgi sitesi olarak kayıtlı olan bir siteden link almanız gerekir.

Konu SonsuzOl.Com tarafından (2005-02-22 Saat 04:31 ) değiştirilmiştir.. Sebep: gene birşey unuttum :(

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 08:12
Junior Member

TurkishDomains is an unknown quantity at this point

Sitenizin PR si düşük olduğu halde "kurban bayramı " kelimeleriyle google da birinci sayfada çıkmasının tek sebebi olabilir. O alanda PR si yüksek, optimizasyonu iyi size rakip bir site yoktur. İyinet anasayfasına "kurban bayramı" kelimelerini koysa sizin sitenizin üstünde çıkar. 10 tane PR si yüksek, optimizasyonu iyi iyinet gibi sitenin "kurban bayramı" kelimelerini ciddiye alıp sitelerine eklediklerini düşünürsek, o zaman sizin siteniz aramalarda ikinci sayfaya düşer vb. Forumda defalarca tartışıldı. SERP i etkileyen birçok faktör var. 1. PR, 2. optimizasyon 3. sitenizin içeriği. Bu üç faktörü bir arada iyi kullanabilen kişi, Google dan en iyi verimi alır diye düşünüyorum.

Bu arada bu başlığı iyiniyetle açtığınızı tahmin ediyorum ve eklenecek yorumlarla webmaster arkadaşlara yardımcı olmasını diliyorum.

Konu TurkishDomains tarafından (2005-02-22 Saat 08:21 ) değiştirilmiştir.. Sebep: eksik bilgi

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 08:37
Junior Member

keşke print screen almış olsaydım.anlatmak istediklerimi daha iyi anlardınız.
bağkur kelimesinden günlük 280 civarı hit alıyordum.
sayfa 1 , sıra 1 olarak cıkıyordum.
bunu msn deki birçok kişiyede gösterdim ve hepsi hayret etmişti.
normalde bagkur ile ilgili ilk cıkması gerek http://www.bagkur.gov.tr/ dir.
ancak bu olay tamamen title ve meta tag olayına baglıdır.
her zaman iddia ederim. page rank ı 10 olan site bir htm dosyası yapsın.içine meta yazsın.bende bir htm dosyası yapayım ve içine meta atayım.benim rankımda 0 veya 1 olsun.
1 hafta sonra bilemediniz en geç 1 ay sonra üstünde cıkarım.
buradaki önemli olan nokta seçtiğiniz meta ve title ile sayfanızda yazan yazı arasındaki uyumun en üst seviyede olması.
yani iyinet kurban bayramı yapsaydı.eğer benim seçtiğim meta dizilişini yapmaz üstüme çıkması imkansızdır.
kaldıki kurban bayramı mesajlarında 1. sırada hazirmesaj.com 2.sırada sevginehri 3.sırada linkci.com cıkıyordu.ben ilk başta 3.sayfadan girmiştim.bayramdan 2 gün önce ise 1.sayfaya cıktım.bayram sabahı ilk sıradaydım.bunlar yukarıda belirttiğim gibi meta dizilişine bakar.
birisi kurban bayramı mesajı yazar ben kurban bayramı mesajları yazarım.
bu 2 kelime arasında dağlar kadar fark vardır.
son olarak. iyi niyetle açtım bu başlıgı.herkezin sorusuna cevap vereceğim ve yardımcı olacagım.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 09:11
yoktur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

yoktur is an unknown quantity at this point

Ben "gazeteler" aranmasında 1.olmak istiyorum ne yapmam gerek

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 09:15
Junior Member

hangi gazete.marka vermen lazım.:P gazete en çok kullanılan kelimelerden biri.
tek yolu var.gazeteler.com veya gazete kelimesi geçen bir domainden link alman lazım.
onun haricinde gazete ile ilgili en çok aranan kelimeleri bilmeniz gerekiyor.onlarıda veririm isteyen olursa.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 09:17
yoktur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

yoktur is an unknown quantity at this point

hangi sitelerden link almam gerek peki
ben burada çıkmak istiyorum
http://www.google.com.tr/search?sour...en&q=gazeteler

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-02-22, 09:31
Junior Member

gazeteler.com dan link alabilirsiniz mesela.onun haricinde google un aramalarda cıkarttıgı siteler şu sıraya göre gider.yani ilk önce hangisine bakar.
1 - domain
2 - sub domain
3 - html uzantısı
4 - title
5 - meta
bunları denetledikten sonra siteler arasında hangisini üstte cıkaracaksa onların page rankına bakar.ornegin ranklarda aynı ise.o siteye link veren gazete sitelerine bakar.
yani şu anki duruma göre gazetelerde 1.cıkabilmek için öncelikle gazete domaini.eğer normal bir portal sayfa ise.gazeteler kısmını sub domain olarak açmak ve benim vereceğim kelimeleri yazmak en iyi yoldur.
sub domain dikkat edilmesi gereken hususta şu . gazeteler.site.com gibi olmamalı.
en cok aranan kelime mesela ulusal gazeteler.o zaman ulusal_gazeteler.site.com gibi olmalı
neden _ kullandın diye soracak olursanız.
google un en çok sevdiği şey _ ve html dosyalarıdır.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil