Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Optimizasyon ve Sandbox

Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları

Konu Kapatılmıştır

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:01
.Onur. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
.Onur. is an unknown quantity at this point

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">
<meta http-equiv="Content-Language" content="tr">
<meta name="GENERATOR" content="Microsoft FrontPage 6.0">
<meta name="ProgId" content="FrontPage.Editor.Document">
<TITLE>Güzeller Galerisi Komik Resimler Komik Videolar Komik Flash Animasyonlar Bayanlara Özel Cep Sms Logo Melodi Flash Oyunlar Astroloji Tıp Sözlüğü Hazır Mesajlar Duvar Kağıtları Önemli Linkler</TITLE>
<META NAME="keywords" CONTENT="Güzeller Galerisi Komik Resimler Komik Videolar Komik Flash Animasyonlar Bayanlara Özel Cep Sms Logo Melodi Flash Oyunlar Astroloji Tıp Sözlüğü Hazır Mesajlar Duvar Kağıtları Önemli Linkler">
<META NAME="description" CONTENT="Güzeller Galerisi Komik Resimler Komik Videolar Komik Flash Animasyonlar Bayanlara Özel Cep Sms Logo Melodi Flash Oyunlar Astroloji Tıp Sözlüğü Hazır Mesajlar Duvar Kağıtları Önemli Linkler">
<META NAME="abstract" CONTENT="Güzeller Galerisi Komik Resimler Komik Videolar Komik Flash Animasyonlar Bayanlara Özel Cep Sms Logo Melodi Flash Oyunlar Astroloji Tıp Sözlüğü Hazır Mesajlar Duvar Kağıtları Önemli Linkler">
<META NAME="revisit-after" CONTENT="1 days">
<meta name="robots" content="all">

Şimdi senin sonsuzol.com un metaları bunlar. Sadece bunlar seyesinde mi o kadar hit alıyorsun?

O zaman ben niye uğraşıyorum ki PageRank'dir, SEO'dur, aman Google çok sayfamı indekslesin, aman DMOZ'dan link alayım, aman link değiş tokuşu yapayım..?

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:09
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
SonsuzOl.Com is an unknown quantity at this point

ben bu siteyle hit alıyorum demedimki.bu siteyi yeni açtım. paylasalim.com ile hit alıyorum dedim.bu site yeni indexlendi ama yinede hit gelmeye başladı.perşembe cuma belli olur.

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:21
AkrepList - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Platinum Member

Tecrübe Puanı: 7
eTicaret: %100/2
AkrepList is on a distinguished road

al www.milligazeteler.com ile birsey olmadi valla, ama cok da icerik eklemedigim dogru

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:24
yoktur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

yoktur is an unknown quantity at this point

onur hocam burası Türkiye unutma,
Herkez sanatçı,
Herkez futbol otoritesi,
Herkez hakem,
Herkez webmaster,
Herkez Seo dahisi,

Sen bildigin yolda yürümeye devam et.Türkiye aramalarını amatör küme olarak
görüyorum ben.çok dandik 2 optimize ile istedigin kelimede birinci olursun kısa zamanda.Önemli olan Dünya ligindeki maçlar.
Bugün bir business kelimesi 3 milyon aranması var günlük.
Bu kelimede ana sayfada çıkmak mesele işte.
Kurban bayramında 1 olsam ne olurr olmasam ne olurr

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:38
Junior Member

business üzerine yaparsanız çıkarsınız .yani hiçbirşey imkansız değildir kurban bayramı sayesinde 6 7 tane reklam aldım ama.en azından 300 milyon tl para kazandım.küçük reklamlar olsada.1 ayda yinede iyi kazanmış oldum.
Kaldıki hiçbirşey yapmamaktansa bu tip kelimelerle birşeyler yapıp azda olsa para kazanmak iyidir.Para olmadan business gibi işleride yapmak imkansızdır zaten.

Şimdi ... Milligazeteler. Güzel domainin var ancak metalar yanlış.Yazdığın metalar google en çok arananlarda son sıralarda.O yüzden çıkmaman normal.Birinci sebep bu.
2. Ve önemli bir sebep.Herkezde olan metalar.Senden önce biri o metayı yazıp google da indexlenmişse değerin düşer.Bu yüzden kendine meta yapman lazım.
Sana en çok aranan 10 metayı yazıyorum.Bunu hemen ekle.başkası görüp eklerse ve senden önce indexlenirse hitin azalır.
kelimelerin :
gazeteler
günlük gazeteler
ulusal gazeteler
gazeteler com
www gazeteler
yerel gazeteler
www gazeteler com
türkçe gazeteler
yabancı gazeteler

gazete ile ilgili dünyadan en çok aranan 10 kelime.tabi fazlasını yazman lazım.Şimdilik bunları yaz yeterli.

Şimdi hatalarını baştan yazıyorum dikkatli oku

1 - title hatalı
2 - meta hatalı
3 - alt sayfan yok rankın maximum 3 ( 4 veya 5 olursa şaşma .Çünkü geçici olur.Bir veya iki kontrol sırasında 1 e bile iner.
4 - Title da spor siteleri yazar.Banlanma sebebi.İçerikle alakası yok.
5 - Title ve meta sistemin yanlış. www.sonsuzol.com daki sistemi al.
6 - www.milligazeteler.com/robots.txt yok. google sitene haftada bir ugrar.Oda ayıp olmasın diye.
7 - Ana sayfan hiç güncellenmeze ve başka sitelerden link almazsan rankı ve ön sıralarda çıkmayı unut.

Bugün yazdıgım 15. mesaj sanırım.Hepsi bu şekilde uzun.Parmak masajı yaptırcam birazdan :P

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 11:54
Junior Member

bronze is an unknown quantity at this point

meta dediğiniz, meta keywords tagı mıdır?

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 12:00
Junior Member

META NAME="keywords" CONTENT="abc
<META NAME="description" CONTENT="abc">
<META NAME="abstract" CONTENT="abc
kısmı yani.title ile buralar aynı olsun.
Neyse arkadaşlar ben 12.45 de pc başından kalkacagım ve izmite gideceğim.akşam trene yetişirsem 21.15 de yetişemezsem 23.30 da evdeyim.o zaman mesajlara cevap yazarım.
Yalnız son olarak birşey söylemek istiyorum.7 8 kişinin meta taglarını 1 ay önce düzenlemiştim ve şu anda rankları 3 den 5 e cıktı.cogunun 2 -3 idi.ve hepsi 5 şu anda.bu arkadaşların isimleri gizli.
cumartesi günü bir arkadaşıma yardım ettim.5 tane meta hazırladım 5 sayfası için.o 5 sayfadan 0 hit alıyordu .ama dün 1447 hit almış.
artık birşey demiyorum . o arkadaş gelipte yazarsa bakarsınız artık.ben ismini vermiyorum ayıp olur.

#18 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 12:11
Junior Member

bronze is an unknown quantity at this point

keywords tagını özellikle sordum, eğer Google hakkında konuşuyor ve meta keywords'den bahsedebiliyorsanız, bu öncelikle sizin "Google Hakkında" yanlış bilgilere sahip olduğunuzu gösterir.

#19 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 12:12
Junior Member

TurkishDomains is an unknown quantity at this point

Bundan birkaç ay önce, bir sitemizin hiti 3000+ idi. Site adı : cafeturk.com, sitenin içeriğini bir arkadaşım hazırlıyordu, populer kültürü hedefleyen bir içeriği vardı, mesajlar, aşk, meşk, sevgi vs. Kandiller, bayramlar, yılbaşı geldiğinde hit 10 bine vuruyordu. Hiçbir şekilde bu site Google düşünülerek optimize edilmedi. Bu domaini sedo.com a ekledik, o zamanlar high traffic bölümünün 10 da 10 ununu Türkler oluşturmuyordu Domaine 2. gün teklif geldi. Bir hafta içinde satışı tamamlandı. Bir süre sonra domainin yeni sahibi, Kanadalı imiş, bana mail attı, domainin hitleri düştü abey, neden dedi Yeni sahibi domaini bir sponsora yönlendirmiş, googledan da haliyle hit gitmiyor. Öneri de bulundum, en azından meta tagleri şu şekilde değiştirin dedim, kandil mesajlari, yilbasi mesajlari, bayram mesajlari. Sonra kurban bayramının ikinci günü bu adamdan tekrar mail aldım. Mailde bana teşekkür ediyordu, hatta bir cümleyi tam Türkçeye çeviremedim, sanırım ayağını öpeyim abi, hitler tavana vurdu yazıyordu Yani domainin PR si 2 idi o zamanlar ama bu kelimelerle aratıldığında birinci sayfada çıkıyordu. Hatta meta tagları yeni sahibi değiştirmemiş, hala duruyor. Google da kandil mesajlari diye aratın hala birinci sayfada çıkar. Ama eminimki adam hitteki dalgalanmayı çözememiştir hala (kandilin bayramın ne olduğunu ve hangi zaman dilimlerinde olduğunu nereden bilsin)

Kısaca sizin anlatmaya çalıştığınız şeye biz optimizasyon diyoruz ve forumda mod arkadaşlar da dahil bu konuda birçok bilgiler verdiler biz de kendi çapımızda birkaç şey öğrendik. Ancak optimizasyon kriterlerden sadece bir tanesidir. Page rank faktörünü önemsememek büyük hatadır. Türkiye koşullarında henüz önemli olmayabilir ama ilerleyen zamanlarda insanlar PR nin değerini kavradıkça, sitelerini iyi optimize ettikçe işler bu kadar basit olmayacaktır, ne cafeturk.com kandil mesajlari diye aratılınca birinci sayfada çıkacaktır, ne de sizin siteniz kurban bayramı diye aratınca birinci sayfada çıkacaktır.

#20 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-02-22, 12:17
Junior Member

peki .ben yanlış biliyorum
işte zamanında salaklık yapıp log tutmadım.
refererımda google 18 bin yazıp zirve 100 den atıldıgımı kayıt etseydim şimdi kullanırdım.neyse söylediklerimin faydasını gören arkadaşlar buraya yazar kısa zaman sonra.anlarsınız demek istediklerimi.
şu google türk sitelerine desteği kessede herkezin gerçek hiti ortaya çıksa.
bakalım o zaman ne yapacaklar webmasterlar.
neyse sorusu olan yazsın , yorum yapmayalım konu dagılıyor.

Konu Kapatılmıştır

Seçenekler
Stil