Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #21 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 00:14
mami

Blog Entries: 3
Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/18
Mywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really nice

Sen de bilgiye saygı duymayan insanlardan birisin.Kafanda yarattığın kalıplar dahilinde yaşıyorsun.Sizin tek sorununuz ego.Çok şey bildiğinizi,kimseden birşey öğrenemeyecek kadar bilgili olduğunuzu sanıyorsunuz.
İnsanları posta göre değerlendirmek de sadece size özgü zaten ...
Beni internet aleminde tanıyan tanır.O webmaster kahvehanesi dediğin yerde,senin gibi parazitlerden daha az olması mutluluk verici.En azından sen ve senin gibiler dışında emeğe saygı duyanların da bulunması da kendimi iyi hissetmemi sağladı...
Sizin gibiler olduğu sürece,kimse bildiğini paylaşmayacak ve siz kendi kendinize sözde sahip olduğunuz o mükkemmel bilgi dağarcığınız dahilinde yaşayıp gideceksiniz.
Lütfen sağda solda çektiğiniz kuyruk acılarını makalelerimin yorumlarına yansıtmayın...
Forumtr 'den kalma ahlakını ve ego sorununu buraya yansıtıp, -rep , +rep ten bahsetmişsin
Ne kadar garip bir insan olduğun ortada.İstersen arkadaşlarını da topla birbirinize rep to rep yapın olur mu ?
Sen de repim fazla diye sağa sola hava atan bir kompleksli insan çevresine dahil biri olarak webmaster olmuşsun ya ne diyelim

Ne yazık ki sizin gibi kötü niyetli arkadaşlar,ukala yorumları ile orayı kirletmiyorla

Seviyeyi siz düşürdünüz,ben de sizin alçalttığınız yerden aynen devam ettim.
Eğer gerçekten objektif olup,R10 'daki yöneticiliğimi görmezden gelip değerlendirebilecek düzeyde bir yöneticiniz varsa,gelsin durumu değerlendirsin.

--------------------------
yukarıdaki, bold yazılan, yerlerde

insanları üyeleri küçük düşürücü hakaretlerinden dolayı backdoor ceza almıştır..

saygılar

#22 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 06:35
Junior Member

iTrader: %0/0
backdoor is an unknown quantity at this point

Konumu silin,sabitteki başlığımı da indirin lütfen.
Bir daha böyle bir foruma ne uğramak,ne de görmek istiyorum...
Beni de banlayın.
Neden iyinetin bu kadar sevilmediği açıkça ortada.

#23 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 09:04
NeFuSa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Yükleniyor...

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %86/5
NeFuSa has a spectacular aura aboutNeFuSa has a spectacular aura about

Alıntı:
backdoor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok bir şey bildiğinizi göstermek istemişsiniz ama hiçbir şey bilmediğin açıkça ortada
Herşeyden önce Google Both değil Google Bot olacak.
Sitenin indexlenmesi ile metatagın alakası yoktur.Bilgisizliğinizi ilk olarak burada ifade ettiniz.Makalenin başında da dediğim gibi,MetaTag index kalitesini arttırır.
Makaleyi espiritüel bir dilde yazarak herkesin ilgisini çekmek istedim,tevekkeli öyle oldu ama her forumda sizin cinsinizden insanlar bulmak ne yazık ki mümkün.
Yapılan emeğe hiçbir saygınız olmadığı gibi karalamayı da bildiğinizi zannediyorsunuz. Küçük dağları siz yarattınız,bu forumdaki herkes sizden çok çok daha aciz ve bilgisiz.
Umarım egonuz tatmin olmuştur beyfendi !
Meta Tag ile indexleme ilişkisini makalenizde siz kurmuşsunuz. Meta tagda şu yazarsa sizi ciddiye almaz şeklinde. Bende yazdığınızın aslında kısmende olsa abartılı olduğunu belli etmek için örnek sundum orada. O verdiğim sitede, sizin google both sizi ciddiye almaz dediğiniz parametreler yer alıyor zira...
Bunları sunmamda çok bilmişliğimin göstergesi olarak değil, öne sürdüğüm bilgiyi kanıtlamak olarak algılansaydı çok sevinirdim. Ortaya bir şey atıp çekilseydim daha mı sağlıklı olacaktı? Ayrıca espirili olarak yazmış olduğum yorumda dikkat ettiyseniz şahsınıza bir küçümseme yapılmamış. Egom tatmin oldu bu arada. Nasıl oldu? Doğru bildiğimi kanıtlayarak sunduğum için.
Google Both terimide yanlış değildir arkadaşım.

http://www.google.com.tr/search?hl=t...27da+Ara&meta=

Saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.
Egom yine tatmin oldu

#24 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 15:22
Junior Member

Haa öyle mi
Google Both yani,
Madem kaynak verdin, al sana kaynak...

http://www.google.com/support/webmas....py?topic=8843
http://en.wikipedia.org/wiki/Googlebot
http://tr.wikipedia.org/wiki/Google_bot

Ayrıca,
http://www.google.com.tr/search?hl=t...btnG=Ara&meta=
http://www.google.com.tr/search?hl=t...btnG=Ara&meta=
Aradaki sonuç farkına bakarsan,yanlış kullanım olduğunu anlarsın...

Metatagların indexlenme ile alakası yoktur.Index kalitesini arttırır dedim.
Ancak bazı metataglar özel tanımlamalar içerir.
Bunlardan birisi de " robot " metatagı.Bu sadece indexlenmemesini istenen durumlarda konur.Doğal olarak bunu indexle bağdaştırmak mümkündür,zaten yazdımda da belirttirir.
Ancak bunun "follow" olarak tanımlanmasının INDEXLENME ile alakası yoktur ki ben makalede buna yer verdim.
Ayrıca çok tehlikeli metataglar vardır ki " refresh " metatagı gibi.Refresh edilince içerik güncellenmeyen bir sistem ise Google indexi siler.

Herkese ve özellikle acemi arkadaşlara hitap etmek amaçlı böyle bir konu açmıştım. Makalelerimi okuyanlar da bilir,kolay anlaşılabilir olması sebebi ile böyle bir anlatım türünü tercih ederim.
Ama unutmuşum burada herkes uzman
Bir kişiye bile faydalı olmuşsam ne mutlu bana...

#25 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 15:46
mami

Mywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really niceMywedding is just really nice

makalen gerçekten güzel , faydalandım, özellikle "refresh" kanımı dondurdu, çünkü 2001-2002 gibi kullanıyordum,

evet, bende gerekmedikçe "robot" metasını kullanmam ,zaten arama motorlarının işi bu, aksi bir meta yoksa indexler..

makale için teşekkürler

#26 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 18:09
Junior Member

Faydalanan bir insan olması beni sevindirdi.
Teşekkürler.

#27 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 18:42
Gifted.ib - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Chuck Bartowski

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/11
Gifted.ib will become famous soon enoughGifted.ib will become famous soon enough

Alıntı:
Konumu silin,sabitteki başlığımı da indirin lütfen.
Bir daha böyle bir foruma ne uğramak,ne de görmek istiyorum...
Beni de banlayın.
Neden iyinetin bu kadar sevilmediği açıkça ortada.
Öncelikle paylaşım için teşekkür ederim.Ancak her ufak atışmada fevri davranmamanızı öneririm.

Unutmayın ki iyinetti sevmeyenlerin misli katı sevenler mevcut

#28 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 21:15
sober - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

sober is an unknown quantity at this point

bu bilgiler artık çok klişe ama bilmeyen arkadaşlara yararlı olabilir

#29 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 23:12
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ece Ece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/4
Ece will become famous soon enough

Alıntı:
SEO ile uzaktan yakından alakası olmayan,bilgisiz ve deneyimsiz bir kaç kimsenin yazdığına göre MetaTag'lar bütün Arama Motorları için kilit nokta.Hatta bazı SEO'cu arkadaşlar -olduğunu sananlar- yapılacak işlemler arasına '' Meta Tag Optimizasyonunu '' ekliyorlar.

Elbette bazı MetaTaglar etkili,ancak bunlar sadece size görsel olarak avantaj sağlayacak.Bunları da şimdiki makalemde yayınlayacağım.

İlk olarak MetaTagların yapılarını inceleyelim ...

Ben ise her MetaTagın ne kadar önemli olduğunu 5 yıldız üzerinden sizlere niteleyeyim..

8) Revisit Meta Tagı (*)[/b]

Açıklama : Botu bir daha ne vakit çağıralım meta tagıdır.Bot fazla ilgi alaka sevmez.Yalaka adamla hiç uğraşamaz.Siz en iyisi ona hiç,şu vakitte gel bu vakitte gel demeyin.Emri-Vaki algılar,direk kızar.En iyisi bu tagı hiç kullanmamak

Önem : Hiçbir arama motoru ciddiye almaz.

Kod : <META NAME="Revisit-After" CONTETN="X Days">

Şimdi Days 1 yapıyoruz bu iyi degilmi size göre?

#30 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-10-24, 23:43
mami

Alıntı:
bitanem´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şimdi Days 1 yapıyoruz bu iyi degilmi size göre?
cnm, revisit metasını backdoor un makalesine göre, kullanman gerekmiyor, bende katılıyorum arkadaşa , gereksiz, boşuna sayfa kasması

Seçenekler
Stil