Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Optimizasyon ve Sandbox

Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 01:46
dsgnr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/1
dsgnr is on a distinguished road

Alıntı:
ploop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bugünden sonra her sitede bu sistemi görürüz merak etme ben bu sistemi aylardır düsünüyorum ama sormaya üsenmistim. deneyeyim bakalım google amca ne tepki verecek.
dene ilk yorumunu bana soyle ona göre bizde deneriz

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 12:50
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 6
eTicaret: %100/8
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Hadi 3 sayfalık site yapalım.
Bu sitemiz şu sayfalardan oluşsun
1. Ana sayfa
2. Baba sayfa
3. Çocuk sayfa

Ana sayfamız şöyle olsun
HTML-Kodu:
<html>
</head>
<body>
<p><a href="anasayfa.html">Ana Sayfa</a> : Ana sayfamız hakkında bilgi verir kendisi anasayfamızı anlatır anlatır durur. 
 </p>
<p><a href="babasayfa.html">Baba Sayfa</a> : Baba sayfamız hakkında bilgi verir kendisi baba sayfamızı anlatır anlatır durur. 
 </p>
<p><a href="cocuksayfa.html">Çocuk Sayfa  </a> Çocuk sayfamız hakkında bilgi verir kendisi baba sayfamızı anlatır anlatır durur. 
</p>
<h1>İçerik</h1>
<p>Şu an anasayfadayız napalım?</p>
<p><a href="anasayfa.html">Ana Sayfa</a> <a href="babasayfa.html">Baba Sayfa</a> <a href="cocuksayfa.html">Çocuk  sayfa</a>  </p>
</body>
</html>
Baba sayfamız şöyle olsun

HTML-Kodu:
<html>
</head>
<body>
<p><a href="anasayfa.html">Ana Sayfa</a> : Ana sayfamız hakkında bilgi verir kendisi anasayfamızı anlatır anlatır durur. 
 </p>
<p><a href="babasayfa.html">Baba Sayfa</a> : Baba sayfamız hakkında bilgi verir kendisi baba sayfamızı anlatır anlatır durur. 
 </p>
<p><a href="cocuksayfa.html">Çocuk Sayfa  </a> Çocuk sayfamız hakkında bilgi verir kendisi baba sayfamızı anlatır anlatır durur. 
</p>
<h1>İçerik</h1>
<p>Şu an baba sayfadayız napalım?</p>
<p><a href="anasayfa.html">Ana Sayfa</a> <a href="babasayfa.html">Baba Sayfa</a> <a href="cocuksayfa.html">Çocuk  sayfa</a>  </p>
</body>
</html>
Çocuk sayfamız şöyle olsun
HTML-Kodu:
<html>
</head>
<body>
 </p>
 </p>
</p>
<h1>İçerik</h1>
<p>Şu an çocuk sayfadayız napalım?</p>
</body>
</html>
Eğer üstteki kodlar gibi bir sitemiz var ise ploopun dediğine bende katılıyorum, çünkü içerik kısmı menülerden daha zayıf bu halde olduğu zaman google bunları duplicate pages olarak aha yakaladım diyor ve o siteden sadece 1 sayfayı aramalara ekliyor çünkü diğerleri nasılsa aynı...
Sonuç olarak menülerden daha zayıf bir içeriğiniz varsa doğru bencede ama yok benim içeriğim var diyorsanız çok yanlış bir davranış olur

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 13:30
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Super Moderator

Tecrübe Puanı: 10
eTicaret: %100/14
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

osahin haklısın evet ama reklam banner kodları, table td tr div kodları derken acayip yer kaplıyor bu ortak kodlar.

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 13:48
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 6
eTicaret: %100/8
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Doğru bazı sitelerde mantıklı olabilir söylediğin ama her sitedede yapmamak gerek bence ben öyle düşünüyorum, hem google artık iframeleride görüyor tanıyor, hatta bu bir js içinde geçsede...

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 17:00
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %0/0
welldone is an unknown quantity at this point

sitenizden metaları kaldırın. farkı göreceksiniz

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 22:47
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
bugünden sonra her sitede bu sistemi görürüz merak etme ben bu sistemi aylardır düsünüyorum ama sormaya üsenmistim. deneyeyim bakalım google amca ne tepki verecek.
table aç, table kapa.. tr aç, tr kapa.. Sonra derken birden bire div furyası esmeye başladı.En büyük siteler, bu tarza girdiler neden acaba ?

Google diyorki; siteni sade yap, uzatmadan bana içerik ver ve göreyim, işimi çabucak yapayım.Google 3 şey istiyor sadece site sahiplerinden..

1. çabuk açılan bir site.. ( siteniz hızlıysa indexlenen sayfa sayınızda çoktur. )
2. Öz kodları ver bana.Destan yazma..
3. Verdiğin linkleri, verdiğin iç linkleri adam gibi belirt..

Dediğiniz olayı zaten yıllar önce farkettiler ve bu yüzden div sistemine geçtiler. css ' nin çok önem kazanmasıda bundan oldu sanırım.table, tr ile satırlarca kod okutmaktansa kestirmeden bu sorunu çözdüler.Botu hızlandırmak açısından linkleri filan gizlemek çok mantıklı ama çok büyük etkenmi derseniz bence hayır.Onun yerine sayfa şablonuna ağırlık vermek daha mantıklı olur.

Benim teorim; ( ploopun eklediği resim üzerine konuşuyorum ) sitede ağırlık olarak 5 sayfa vardır.Footer,header, 1. bölge ( resimdeki en soldaki bölge ) ,2. bölge ( resimdeki ortadaki bölge ) , 3. bölge ( resimdeki sağdaki bölge ).

Google içerik avcısı olduğuna göre, eğer içerikte bir değerleme oranı varsa, mantıken direkt olarak içeriğin olduğu kısıma saldıracaktır.Yani ağırlıklı hedefi ortada kalan bölge olacaktır.Zaten dikkat edersek, dünyadaki çoğu sitede bu düzende yapılmıştır.1. bölge, link ve menü kısmı olarak değerlendirir.3. bölge son eklenen tarzı bilgilerin bulunduğu veya yine menü kısmıdır.Neyse bölgeleri uzatıp konuyu dağıtmayım ama ağırlığın bence orta kısımda olması şarttır.

Ukash

#17 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-19, 22:50
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Alıntı:
osahin haklısın evet ama reklam banner kodları, table td tr div kodları derken acayip yer kaplıyor bu ortak kodlar.
google, siteyi gezerken aaa.com/sayfa.htm olarak değerlendirmiyor.Milyarlarca sayfa olduğunu düşünürsek, zaten bir şekilde buna çözüm bulmuş ve aynı sayfaları defalarca indexleyip, gezip, eklemiyordur.TYıpkı o ayraç dediğimiz, http:// gibi kısımların eklenmeme olayı.

Aslında vakti olan arkadaşlar , www.xav.com scriptinin indirip örümcekler hakkında bizlere daha detaylı bilgiler sunabilir.Oradada yerden tasaruf için bazı görmezden gelinen şeyler vardı. ( bilgim yok perl hakkında o yüzden ben inceleyemedim.Emrivaki olarak algınlanmasın lütfen, sadece rica. )

Ukash

#18 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-20, 00:22
Super Moderator

ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

beceriksiz_acemi google'ın aynı yerleri görmezden geldiğini söylüyorsun yanlıs anlamadıysam, ben böyle olduğunu zannetmiyorum. bu yerler bana göre tamamen site için - puan. hatta ve hatta
Alıntı:
Size en alakalı sonuçları gösterebilmek için, zaten görüntülenmekte olan 145 sonuca çok fazla benzeyen bazı girişleri atladık.
İsterseniz, aramanızı atladığımız sonuçları içerecek şekilde yeniden yapabilirsiniz.
uyarısını alma sebebimiz de bu sabit olan kodlar.

#19 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-20, 00:35
Loi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Loi Loi isimli üye çevrimiçidir (Online)
Dumuratör

Blog Entries: 2
Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/4
Loi has a spectacular aura aboutLoi has a spectacular aura about

Alıntı:
beceriksiz_acemi google'ın aynı yerleri görmezden geldiğini söylüyorsun yanlıs anlamadıysam, ben böyle olduğunu zannetmiyorum. bu yerler bana göre tamamen site için - puan. hatta ve hatta

uyarısını alma sebebimiz de bu sabit olan kodlar.
Atlamış olduğu içerik, diğer sitelerde veya aynı site icindeki farkli sayfalarla olan kopya içerik. Açık değilse biraz daha açayım.

Bir sitede icinde Atatürk'ün hayatı olan 2 farkli sayfa varsa google bunlardan birini atlıyor. Bunu aynı içeriğin farklı sitelerde cok fazla görülmesindede yapıyor.

#20 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-05-20, 00:40
Super Moderator

Loi bunu denedim ben, kopya içerik olmasa da atlıyor. tabi ki dediğim http://forum.iyinet.com/453150-post12.html sartında geçerli.

Seçenekler
Stil