![]() |
|
|||||||
| Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
ona göre bizde deneriz
|
osahin haklısın evet ama reklam banner kodları, table td tr div kodları derken acayip yer kaplıyor bu ortak kodlar.
|
Alıntı:
Google diyorki; siteni sade yap, uzatmadan bana içerik ver ve göreyim, işimi çabucak yapayım.Google 3 şey istiyor sadece site sahiplerinden.. 1. çabuk açılan bir site.. ( siteniz hızlıysa indexlenen sayfa sayınızda çoktur. ) 2. Öz kodları ver bana.Destan yazma.. 3. Verdiğin linkleri, verdiğin iç linkleri adam gibi belirt.. Dediğiniz olayı zaten yıllar önce farkettiler ve bu yüzden div sistemine geçtiler. css ' nin çok önem kazanmasıda bundan oldu sanırım.table, tr ile satırlarca kod okutmaktansa kestirmeden bu sorunu çözdüler.Botu hızlandırmak açısından linkleri filan gizlemek çok mantıklı ama çok büyük etkenmi derseniz bence hayır.Onun yerine sayfa şablonuna ağırlık vermek daha mantıklı olur. Benim teorim; ( ploopun eklediği resim üzerine konuşuyorum ) sitede ağırlık olarak 5 sayfa vardır.Footer,header, 1. bölge ( resimdeki en soldaki bölge ) ,2. bölge ( resimdeki ortadaki bölge ) , 3. bölge ( resimdeki sağdaki bölge ). Google içerik avcısı olduğuna göre, eğer içerikte bir değerleme oranı varsa, mantıken direkt olarak içeriğin olduğu kısıma saldıracaktır.Yani ağırlıklı hedefi ortada kalan bölge olacaktır.Zaten dikkat edersek, dünyadaki çoğu sitede bu düzende yapılmıştır.1. bölge, link ve menü kısmı olarak değerlendirir.3. bölge son eklenen tarzı bilgilerin bulunduğu veya yine menü kısmıdır.Neyse bölgeleri uzatıp konuyu dağıtmayım ama ağırlığın bence orta kısımda olması şarttır. |
|
||||
|
Alıntı:
Aslında vakti olan arkadaşlar , www.xav.com scriptinin indirip örümcekler hakkında bizlere daha detaylı bilgiler sunabilir.Oradada yerden tasaruf için bazı görmezden gelinen şeyler vardı. ( bilgim yok perl hakkında o yüzden ben inceleyemedim.Emrivaki olarak algınlanmasın lütfen, sadece rica. ) |
|
||||
|
beceriksiz_acemi google'ın aynı yerleri görmezden geldiğini söylüyorsun yanlıs anlamadıysam, ben böyle olduğunu zannetmiyorum. bu yerler bana göre tamamen site için - puan. hatta ve hatta
Alıntı:
|
Alıntı:
Bir sitede icinde Atatürk'ün hayatı olan 2 farkli sayfa varsa google bunlardan birini atlıyor. Bunu aynı içeriğin farklı sitelerde cok fazla görülmesindede yapıyor.
|
Loi bunu denedim ben, kopya içerik olmasa da atlıyor. tabi ki dediğim http://forum.iyinet.com/453150-post12.html sartında geçerli.
| Stil | |
|
|