![]() |
|
||||
|
Uzun zamandır sitemap konusunda okuyor incelemelerde bulunuyor ve denemeler yapıyorum. ilk defa böyle bir hata ile karşılaştım. şimdi ise çözüm yolları üzerinde çalışıyorum ama bu sefer sanırım işim kolay değil
ve bilgisi olan arkadaşlarla mülakatta bulunup ileride bu tarz sorunla karşılaşacak kişilere yol göstermiş oluruz.google webmaster bölümünde sitenin yanında Errors kırmızı işareti görünce canım sıkılır. ve 2-3 sitemdede aynı gün bu hatayı gördüm. Hata kodu : Alıntı:
Yapıcaklarım, Yeni backlinkler ile siteyi beslicem, tasarım ve içeriktede biraz değişiklik yapabilirim. Ama bu konuda farklı yöntemler bilen yada denenebilecek bir yol bilen arkadaşlarla bu konu üzerinde görüşmek isterim. + sitemap hazırlama konusundada bilgi paylaşımında bulunabiliriz. Farklı yöntemleri denemek isterim.(sitelerim PHP) Şimdiden teşekkürler, bom'suz ve bol hitli günler dilerim ![]()
|
Selamlar, Sitemap'ın okunamaması tahminen XML yapısına uymayan karakterlerin sitemap içerisinde geçmesi nedeniyle oluyordur. Özel karakterleri escape etmeden XML'e alırsak sonuç bozuk bir sitemap olur.
Dinamik içeriğiniz varsa, veritabanınızdan alıp sayfaya bastığınız gibi, aynısını Sitemap için de yapabilirsiniz. Yani sitemapınız aslında bir PHP scripti olur, her çağırıldığında işlem yapacağı için devamlı güncel olur. Sitelerinizi kendiniz yazdıysanız, bu işlem sizin için zor olmamalı. Forum gibi hazır tabanlıysa, bu konuda bana susmak düşer, çünkü bilmiyorum. Onlarda da türlü eklentiler var diye biliyorum. |
|
||||
|
cevabın için teşekkürler hazar. karışık bi mevzu ama elbet bi çözüm yolu bulucam.
|
http://www.w3.org/2001/03/webdata/xsv
bu adresten sitemap dosyanın uygun olup olmadığına bakabiliyordun sanırım, benim yaptığım bir hata deli etmişti domain.com?id=3&set=3 gibi bir bağlantıyı hata sayıyor; ? ya da & karakterini öyle dan diye yazmamak lazımmış da hatırlamıyorum tam |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|