Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-03, 20:16
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
necro is on a distinguished road

Alıntı:
d-l-n´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konuda benim söyle bir düşüncem var.Mesela ornek sozluk sitesini düşünelim.sozluk sitesinde aratılan bütün kelimeler bir sayfadır ve google bu sayfaları indexler ki normalde gereksizdir.insanlar sözlük sitesinde aratacakları kelimeleri google a yazıp aratmazlar sözlük sitesi aratırlar o yuzden o sayfaların var olmasının bir sebebi yoktur ve google db sinin şişirmenin spam yapmanın anlamı yoktur.gereksiz alt sayfaları nofollow yaparak ana sayfa degerine yonlendirmek bu tür konularda mantıklıdır diye düşünüyorum.
ekşi sözlük google dan milyonlarca hit aliyor? sence herkes ek$i sözlük diye mi aratıyor?

#12 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-03, 21:00
Zagor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
Zagor is on a distinguished road
Thumbs up

Alıntı:
osahin´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ona nötr derken etkisizlikten bahsediyorsan doğru, etki yok yani o tag kullanıldığında sanki link orada yokmuş gibi algılar... Noneffective daha bi Türkçe gibi
Birde şu var, google nofollow linkleri takip etmesede google analytics ile baktığınızda nofollow linkleri backlink olarak görmekte olduğunu göreceksiniz... Buda bir çelişki..
Hayır tam anlamı nötür etkisi. Çünkü amaç o etkiyi yaratmak. Varolan bir link var, bu linki nötür yapmak istiyorsunuzdur. O zaman nofollow tagını ilave edersiniz ve link nötürlenir

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=notr

Google Analytics backlink saymaz, refree takip eder.

#13 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-03, 21:03
Zagor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Zagor is on a distinguished road

Alıntı:
necro´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ekşi sözlük google dan milyonlarca hit aliyor? sence herkes ek$i sözlük diye mi aratıyor?
Ayrıca google link indexlemez, directory değildir. Sayfaları olduğu gibi tarar ve saklar (sayfa kaynağı). Google cache ile ne kadar sayfanız varsa izleyebilirsiniz.

Konu Zagor tarafından (2007-05-03 Saat 21:36 ) değiştirilmiştir..

#14 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-26, 01:47
komsunet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

komsunet is an unknown quantity at this point

Nofallow Tag

Search Engine Journal, son aylarda en beğendiğim makalesini yayınladı. Son zamanlarda gereksizliğine daha da dikkat ettiğim nofollow tagının neden "sucks" olduğunu 13 maddede özetlemisler. (Bildiğiniz gibi nofollow tagı, doğru hatırlıyorsam 2005 senesinde Google ve diğer arama motorlarının (Yahoo hariç) blog yorumlarında verilen linklerin etkisini azaltmak için kullandığı bir etiketti.)
Nofollow tagı, bloglarda sitelerinin reklamını yapan insanları durdurmadı. Diğer spam koruma teknikleri daha çok işe yarıyor (matematiksel işlem yaptırmak vb.)
Eğer site sahibi yorumları denetimden geçiriyorsa, verilen linklerin de nofollow olmasına gerek yoktur.
Wordpress'de linkler otomatik olarak nofollow olduğu için, çoğu webmaster bu etiketin ne olduğunu bile bilmiyor. Kısacası beğendiği bir yazıya link verirken bile, o yazının arama motorları açısından olumlu etkilenmediğini farketmiyor bile.
Bildiğiniz üzere Yahoo dizininde sitenizin yer alması için bir kaç yüz doları gözden çıkarmanız gerekiyor. Eğer verilen linkin değeri olmadığını biliyorsanız para öder miydiniz?
Bir kimsele "nofollow" tagı ile link vermek, ona güvenmediğinizin göstergesidir. Bu neye benzer; biriyle el sıkışıyorsunuz ama eldiveninizi de takmışsınız.
Arama motorlarının nofollow etiketinin nasıl ve ne zaman kullanılmasını istediğini bilmeyen webmasterlar, sitelerine gelen linklerin etkisini arttırmak için, genellikle bütün linklere "nofollow" etiketini ekliyorlar.
Nofollow etiketi, arama motorlarının kendi zafiyetlerinden ötürü ortaya çıkardıkları bir şeydir. Bundan sonra ne yapacaklar, başka siteye link vermeyin mi diyecekler? (Ayrıca bir kaç "spamcı" yüzünden de bütün internet dünyasının link verme şeklinin etkilenmesi de bana biraz garip geliyor.)
Bloglarda yorum yapan insanlar sizin yazınıza katkı yaparlar. Bu sayede sizin blogunuzdaki konu ile alakalı yazı sayısı artar. Böyle bir iyilik yapan kişinin linkini siteye eklemekten daha doğal bir sey ne olabilir ki?
Wikipedia'daki dış bağlantılara (linklere) nofollow etiketi eklemek, bir domuza parfüm sıkmaktan farksızdır.
Wikipedia'daki linklere nofollow etiketinin eklenmesi yerine, denetim mekanizmalarını iyileştirmeleri daha mantıklı olacaktı.
Linklere nofollow ekleyerek reklam verilmesi, sizin arama sonucunuzu etkilemeyecekse neden reklam vermemiz gerekiyor?
Wordpress'in sahibi bile nofollow etiketinin bir hata olduğunu kabul ediyor: "Teori olarak, bu etiketin mükemmel işlemesi gerekirdi, fakat bu etiket 2 sene önce blog yazılımlarına entegre edilmesine rağmen, şimdiki durum 100 kat daha beter."
Yahoo'nun nofollow etiketli linkleri backlink olarak gördüğünü SiteExplorer'dan görebiliyoruz. Eğer blogları kullanarak backlink yaratma düşüncesi içerisindeyseniz, neye göre blogunuzun değerini ölçeceksiniz?
Nofollow etiketi işe yaramazdır, siz de kontrol edin. Nofollow etiketi, paralı alınan linkleri tespit etmenin bir başka yolu mudur acaba?

Makalenin orijinalini buradan okuyabilirsiniz. Ingilizce bilmeyenler için çevireyim dedim elimden geldiğince
Kaynak : Nofollow Tag

Konu komsunet tarafından (2007-05-26 Saat 01:52 ) değiştirilmiştir..

#15 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-26, 01:51
ploop - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Moderator

Tecrübe Puanı: 9
iTrader: %100/11
ploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the roughploop is a jewel in the rough

komsunet, benim yazdığım/çevirdiğim makaleyi utanmadan kendin yazmıs gibi yazıyorsun. tövbe tövbe.

#16 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-26, 01:52
Member

poardon kaynak yazmayı unutmuşum ploop

#17 (permalink)   iTrader 
Junior Member

d-l-n is an unknown quantity at this point
Standart nofollow hakkında

Alıntı:
necro´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sanırım ek$i sozluk sahibi sizsiniz veya yakın bir tanıdık hangi sonuclardan ne kadar aldıgını biliyorsunuz.Yani insanlar sözlük, sozluk, türkçe ingilizce sözlük, ingilizce türkçe sözlük fransızca sözlük italyanca sözlük sözlük indir sözlük bul sözlük download v.b converter bazında aratmiyorda söylemi aratiyor. "Baba nın ingilizcesi nedir" ek$i sozluk bir markadır zaten insanlar o siteye girer cevirilerini yaparlar.google da kelime veya cümle yazarak ceviri yapan insan gormedim, duymadımda.benim mantıgım egerki sitedeki binlerce url nin bir faydası yoksa bunu google a indexletmenin anlamı yok.

#18 (permalink)   iTrader 
NeVarKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
NeVarKi is an unknown quantity at this point

Alıntı:
ploop´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
komsunet, benim yazdığım/çevirdiğim makaleyi utanmadan kendin yazmıs gibi yazıyorsun. tövbe tövbe.
Hocam Birde Emege Saygı Der Dururuz..

#19 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-26, 01:55
Member

arkadaşlar sadece kaynak yazmadım saten bu konuyu r10 'da açtım ve kaynağımı belirtmişimdir burada onu eklmeyi unuttum ok sorun yok ploop yeniden özür

#20 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-05-26, 01:57
Junior Member

d-l-n is an unknown quantity at this point
Standart nofollow

Alıntı:
komsunet´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar sadece kaynak yazmadım saten bu konuyu r10 'da açtım ve kaynağımı belirtmişimdir burada onu eklmeyi unuttum ok sorun yok ploop yeniden özür
Ama arkadaş yazı yazması gerekiyorya illa girecekya konulara atlayacakya o yüzden boyle yapıyor.Takma boşver."Hatalar olabilir onemli olan bu hatayı güzel ve tatlı dille sahibine gostermektir erdemlik."

Seçenekler
Stil