Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon
Kayıt ol Blogs Yardım Üye Listesi Ajanda iTrader Forumları Okundu Kabul Et

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

Cevapla Add This!

LinkBack Seçenekler Stil
  #71 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-29, 07:46
troy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/2
troy is on a distinguished road

Hackle, forum kelimesi ile alakası yok ne kadar müsait insanlar komplo teorileri uydurmaya, birçok sitede bahsi geçmiş hatayı farklı sayfalarda farklı kelimelerde farklı domainler ile almışlar. Hata zaten ilk cümlesinden fikir vermiyor mu?

Alıntı:
but your query looks similar to automated requests from a computer virus or spyware application.
En basit anlamıyla robot ya da insan kaynaklı olmayan otomatik sorguları engellemek için çalışıyor. Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir yazılım, virus, spy buna neden olabilir. Firefox addonu seotoolbar bu hataya neden oluyor. Bilerek ya da bilmeyerek kullandığınız herhangi bir programda bunu yapıyor olabilir. Google konuyla ilgili açıklama yapmış bu programlar ile ilgili,

Alıntı:
"Don't use unauthorized computer programs to submit pages, check rankings, etc. Such programs consume computing resources and violate our Terms of Service. Google does not recommend the use of products such as WebPosition Gold™ that send automatic or programmatic queries to Google"
Sorun kullanıcı kaynaklı. Sizde çıkan bende çıkmıyor, farklı sayfalarda çıkıyor ya da farklı domainler için. Verilen linklerin hiçbirinde bu tür bir hatayla karşılaşmadım. Yani bende çıkmıyor. Başka bilgisayarlardan da deneyin, çalışan, yüklü programlarınızı kontrol edin. Toolbarlar, keyloggerlar, webmaster yardımcı programları, sitemap oluşturucular, auto trafik üreten programlar v.s. Bilip bilmediğiniz herhangi durum buna neden oluyor olabilir. Yok sizden değil google dan ise. Her sistem hata üretebilir. Ama uydurmayın google hacklendi, forum sitelerini banlıyor falan diye. Komik oluyor...

Konu troy tarafından (2008-04-29 Saat 07:56 ) değiştirilmiştir..

#72 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-29, 08:06
Breeze - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 1
iTrader: %100/3
Breeze will become famous soon enough

Alıntı:
troy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Hackle, forum kelimesi ile alakası yok ne kadar müsait insanlar komplo teorileri uydurmaya, birçok sitede bahsi geçmiş hatayı farklı sayfalarda farklı kelimelerde farklı domainler ile almışlar. Hata zaten ilk cümlesinden fikir vermiyor mu?

En basit anlamıyla robot ya da insan kaynaklı olmayan otomatik sorguları engellemek için çalışıyor. Bilgisayarınızda bulunan herhangi bir yazılım, virus, spy buna neden olabilir. Firefox addonu seotoolbar bu hataya neden oluyor. Bilerek ya da bilmeyerek kullandığınız herhangi bir programda bunu yapıyor olabilir. Google konuyla ilgili açıklama yapmış bu programlar ile ilgili,

Sorun kullanıcı kaynaklı. Sizde çıkan bende çıkmıyor, farklı sayfalarda çıkıyor ya da farklı domainler için. Verilen linklerin hiçbirinde bu tür bir hatayla karşılaşmadım. Yani bende çıkmıyor. Başka bilgisayarlardan da deneyin, çalışan, yüklü programlarınızı kontrol edin. Toolbarlar, keyloggerlar, webmaster yardımcı programları, sitemap oluşturucular, auto trafik üreten programlar v.s. Bilip bilmediğiniz herhangi durum buna neden oluyor olabilir. Yok sizden değil google dan ise. Her sistem hata üretebilir. Ama uydurmayın google hacklendi, forum sitelerini banlıyor falan diye. Komik oluyor...
Forum siteleri ile alakası yok içinde forum kelimesi geçen domainlerle alakası var
Bana bir tane domain göster içinde forum geçsin ve 12. sayfadan sonrasını görebildiğin
Ama dediğim gibi bir zararı yok, tek zararı 12. sayfadan sonra listeleyemememn zaten gerekte yok

#73 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-29, 11:24
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
KaRMeLoN is an unknown quantity at this point
Standart Grip Olan Bişey

Neden Google da böyle bir curcuna sadece bu sitede oluyor anlamış degilim. Arkadaşlar Biraz Akıllıca düşünelim Google Bir şirket bir kelime veya bri şeye karşı tavır alamaz. Ama emeginizi siz yapın copy/paste olayından kaçının yeterli.

Görüşüm Forum kelimesi google da cok fazla var. Arama yaparken hata yapması benim için hiç mi hiç önemi yok. Neyin önemi var derseniniz Google dan gelen hitim ne kadar. Bence ben bununla ilgilenirim.

Sunu diyeyim son olarak ta neden bu hata google.com da oluyorda mynet.com daki anlaşmalı olan arama özelliginde olmuyor. Bir deneyin. Bu sadece Google için basit bir caydırmaca vede reklam amacı. sadece forum kelimesini arayınca sonuc 1.800.000.000 cıkan bir kelimeye alan adı bazında degilde neden kelime bazında ban yapmıyor veya vs gibi bişey. Bir yola cıktıysanız Google a güvenerek site yaptıysanız zaten yandınız. Bazen olurki Hiç beklemediginiz bir siteden size google un 4 aylık hiti bir ayda geliverir. Kendimizi Böyle alan adı bazında forum kelimesi banıymış gibi şeylerle yoracagımıza download.com a neden link vermişler. Neden antivirüs gibi bilmem neler demişler bunu düşünmemiz Lazım.

Kısaca Görüşüm Bunlar reklam kokan hareketleri google amcamızın.

forum.ceviz.net buyrun. İkiside google dan arama yapıyor ama google.com da cıkmayan nasıl oluyorda mynet.com da cıkıyor?

#74 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-04-30, 21:14
W3bmast3R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Blog Entries: 4
iTrader: %100/1
W3bmast3R is an unknown quantity at this point

iLGinc oLmuş .. :S

#75 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-11, 23:18
heqtor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

heqtor is an unknown quantity at this point

ilginç ...

#76 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-13, 10:57
gdi gdi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Junior Member

gdi is an unknown quantity at this point

Alıntı:
troy´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Sorun kullanıcı kaynaklı. Sizde çıkan bende çıkmıyor, farklı sayfalarda çıkıyor ya da farklı domainler için. ...

ISTE troy kisaca anlatmis ve iyi anlatmis..

ona katiliyorum

sizden kaynaklaniyor, kullandiginiz programlardan ve eklentilerden olabilir.. hemene ooooo google hackelnmis falan sacma sapan haberleri yayinlamayin

#77 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-13, 14:30
iyihost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

iTrader: %100/1
iyihost is an unknown quantity at this point

sanırım bu anlatılanların ( ilk mesajda ) sebebi zoint seo eklentisi . bu eklentiyi kurmadan önce içinde forum kelimesi geçen domainler 12. sayfadan sornada indezleniyor.

#78 (permalink)   iTrader 
Alt 2008-05-13, 14:53
UnPoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

UnPoo is an unknown quantity at this point

arkadaşlar anlatmış zaten neden olduğunu. eğer ingilizce yoksa pro çeviri gibi programlarla çevirsen anlardın neden olduğunu.

kendi siteni kendin sürekli google ile ara be bir kaç gün sonra bak ne diyecek yine aynı sorunları verecek. Kısaca bende bunları çok daha önce denedim. kendi sitemi arayıp direk 10. sayfaya tıklıyordum ama bunları bir günde bilmem kaç kez yapıyordum. neler olup bittiğini nelerin indexlendiğini görme açısından bir gün baktım aynı olay ve ve adam açıkca seni robot program vs gibi görüyor ve hatta aynı şeyi ara sürekli 5. sayfaya tıkla bu kezde 5. sayfadan itibaren sana bu hatayı verecektir ama sadece sana ve bu şekilde davrananlara bunu verecektir.

Bende oldu dedim zaten ve bir gün sonra baktım sorun yok. Bu arada aramaları kestim tabii ( kendi sitemi )

Velhasılı kelam kardeşlerim bu bir hack vs değil buna herkes güler sadece google bu şekilde haksız kelime çıkartmalarını engellemeye çalışıyor okadar. Birazcık merak edip google yardımlarına webmaster yardımlarına bakan herkes bunları biliyor. Domain değiştirmeye vs de gerek yok bu yüzden.

Saygılar...

Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Seçenekler
Stil