![]() |
|
|||
|
Bir çok kişinin sıkıntısı var bu Dmoz ile, bu özellikle türkiyede oluyor. Dmoz'un ana editörü gidip Abdullah Öcalan'ın sitesini Türk Listelerine ekliyor. Sürekli içeriksiz free siteler kabul ediliyor. Ama bizim sitelerde dmoz adına hiçbir gelişme yok. Arkadaşlar artık bir şekilde dmoz ana yetkililerine topluca ulaşıp birşeyler yapmamız gerekmiyormu? Türk Yetkililere değil tabiiki. Topluca mail vs. Gönderirsek belki bir etkisi olurda dmoz'da adama döner ne dersiniz? Birlikten Kuvvet Doğar.. Bir şekilde birşeyler yapmadan yerimizde sayıp duracağız..
Bu arada.. bilmeyenler için. Dmoz'un Türkçe Forum'u aşağıdaki adrestir.. http://www.resource-zone.com/forum/showthread.php?t=8 |
|
|||
|
Hayır anlatmak istediğim aslında editörlerin kötü niyeti değil, Görüldüğü üzere dmozun bazı dillerine göre türkçe link sayısı çok iyi ama bunların aralarında çok gereksiz linkler mevcut, oysa çok değerli siteler bu değersiz içeriği olmayan sitelerin yerini alamıyor.. Bir çok arkadaşım senelerdir dmozda yer alabilmek için 2-3 ayda bir link ekliyor. Yani dmoz bu kadarmı kasıntı birşey? tamam belli başlı kuralları varda diğer ülkelerde bu kadar zor olduğunu düşünmüyorum..
edit: ayrıca türkçe'nin ana editör'ü neden türkçeden çok kürtçe dizin'e ilgi gösteriyor, kürtçe dizin sorularına cevap veriyorda türkçeyi sallamıyor? Bir şekilde türkçeninde sesini duyurmamız gerekiyor.. Bunun içinde türkçenin ana editörü değişmeli sanırım.. Konu SonSahne tarafından (2007-02-02 Saat 03:55 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
Geçen o forumda şöyle bir post vardı işi özetliyordu. Basın Yayın > Link siteleri kategorisinin editörü tek sayfa çalıntı içerikle tek sayfalık bir site yapıp eklemiş kendi kategorisine whois bilgilerinden falan ona ait olduğu yazmışlar oraya, başka da site eklemiyor, ihbar etmişler ama birşey yok gene değişen. Sonra gencturk diye bir adres var o sitenin bütün kopya subdomainleri kategorilerde ayrı ayrı listeli, muhtemelen aynı kişinin yaptığı tek sayfalık freeserver fan sayfaları falan heryerde listeli. Yani DMOZ'da editör olmadan site ekletebilen var mı merak ediyorum. Facia durumda DMOZ, kanıtlı ihbarlar bile sonuç vermiyor, heralde herkes yaptığı için DMOZ başa çıkamıyor bununla, bir de DMOZ Türkçe bölümünün başında apo sempatizanı bir adamın olması falan, çok komedi şeyler..
|
benim gönderdiğim her site geri döndü dmozdan. bir sitemin tek bir sayfasi başka biri (muhtemelen editör olan biri) tarafından eklenmis onun disinda hic bir sitem yok. yillardir gonderirim daha bir site ekletemedim. bunlar abudik gubidik siteler degil iclerinde aylik tekili 1.5 milyonu bulan populer sitede var ciddi kurumsal sitelerde var, ama nafile. ordaki editorlerin de tipki bizim gibi site ekletemedikleri icin sirf kendi sitelerini eklemek icin bir zamanlar editor olduklarini bilmyen yok. ben iyi niyetli olduklarina falanda inanmiyorum. bakmiyorlar adamlar.
sorarim size koca internet aleminden işe yarar Turkce site sayisi topu topu 25.000 midir? bakın diger dillerle kiyaslayin. bazi editorler kasitli olarak turkce dizinin buyumesini engelliyorlar. digerleri ise kendi siteleri dizinde oldugu icin dizine bakmiyorlar bile. olan bize oluyor arada isini yapan kategori editorune rastlarsa gonderiniz ekleniyorsunuz. |
|
||||
|
İnsanlar dmoz'a site önerir yine insanlar siteleri belli kriterler cercevesinde incelerler, onlara göre siteleri ya listelerler yada listelemezler. Ve şuna emin olun alexa da ilk 100 'de siteniz olması hitinin bilmem şukadar olması asla dmoz kriteri degil.
| Stil | |
|
|