![]() |
|
||||
|
Geçmiş olsun. eğer aramalardada çıkmıyorsa Kısa süreli sand box tasın kanımca aynısı bana da olmuştu. sade ana sayfa cache lenmişti ve 2,5 ay civarı hiç bir aramada çıkmadı. google adwords e cüzi miktarda reklam verdim bir haftada düzeldi. Normal şartlarda yni kurduğum bir site bir haftayı bulmadan cacheleniyor ve aramalarda çıkıyor.
Benim sitemin oraya alınmasının nedeni örümceğin sitede olmayan bir çok url bulmasıydı (186 adet veri tabanı kaynaklı) tabi reklam vermeden önce onları da temizledim.
|
Yani sitesinde ölü linkler bulunduğunu bu ölü linkleri temizlediğini söylüyor arkadaş,
misal www.sitecik.com/index.html sayfasında www.sitecik.com/birturicerik.html sayfasına link vermiş fakat böyle bir sayfa yok, bu durumda google bu sayfayı gezmeye çalışıyor fakat bulamadığı için o site için - bir puan oluyor... Tam olarak bunun sandbox nedeni olacağını düşünmesemde içeriğine ve ziyaretçilerine göre değişebilir... Bu ölü bağlantıları kaldırarak kurtulduğunu söylüyor.. |
|
||||
|
bu url leri google web master tools tan bulup temizledim. başka bir sebebi yoktu sand boxa girmesinin. urller db den üretildiği için hangisinin olup olmadığını bilmiyordum.
|
Benimde çok uğraştığım temiz bir sitemde sadece 1 sayfa indexlendi dikkat ettim bu olaya siteyi açalı 2 ay oldu ve sadece ana sayfa indexleniyor daha önce başıma hiç gelmemişti tahminimce google kaynaklı bir problem var yaklaşık 2 aydır
Ve tecrübelerim derki: Google a reklam verirseniz indexleme konusunda biraz kayırıyor sitenizi bahsettiğim tek sayfa indexlenen sitem içinde reklam verdim (sitemap yapmamıştım ayrıca sitemap te yaptım) bekliyorum bi soraki bot ziyaretini bakalım ne olacak
|
veri tabanı ile çalışıyorsan, site mapi otomatik yapabilirsin. Güncellemektende kurtulursun böylece
![]()
| Stil | |
|
|