![]() |
|
|||||||
| Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
öcelik sırasına göre listeliyim.
1. pagerank = pagerank sitenin kalitesini belirler. googlenin siteye ne kadar değer verdiğini ve kullanıcılar için yararlı olup olmadığını gösterir. 2. backlink = verilen backlinkler ve BACKLINKLERIN BİRBİRİ İLE BENZER OLMASI sitenin türünü ve amacını googlenin anlamasını sağlar. botların siteye daha hızlı ulaşmasını sağlar.. 3. optimizasyon = siteye giren botların siteyi rahat okumasını ve daha çok indexleme yapmasını sağlar. bir bot bir sayfayı nekadar kısa sürede okur ve ne kadar W3 e uygunluk görürse o kadar değer verir ve okumaya devam eder. Bu üçü bir bütündür. üçünü bir arada tuttuğunuz zaman sitenizin google den günde 500+ hit almaması neredeyse imkansız bir ihtimaldir. bu üçlüyü şu şekilde de düşünebilirsiniz. Vize ve Finaller. Finaller % 70 Vize ise %30 alınarak ortalama not belirlenir. buradaki üçlüde kanımca ve şu ana kadar gördüklerim kadarı ile pagerank = %40 backlink = %35 optimizasyon = %25 siteye etki ediyor. %100 e en yakın olanda kazanıyor ![]() Umarım açıklayıcı olmuştur.
|
Alıntı:
|
|
||||
|
pagerank backlink getirisi değildir. backlinki olmayan yüzlerce sitenin PR sinin yüksek olduğunu görürsünüz. önemli olan sitenin amacı ve amacına göre işleyişi.
|
http://www.cumhuriyet.edu.tr/sivas/kangaldog/index.html
bu sayfaya sadece 1 sayfadan link gidiyor. oda PR 2
|
verdiğin örnek .edu uzantılı domain, .edu uzantılı domainlerde zaten normalin üstünden pagerank değerleri gözlemlenir.. Googledan pagerank alırken .edu domainler eğitim içeriğinden ötürü, yüksek değerler alırlar..
www.cumhuriyet.edu.tr anasayfasındaki linkin önemi de büyük tabi.. Ama genede sağol örnek için...
|
|
||||
|
örneğe kendim bakmadım google de alakasız bir arama yaptım sadece. birde sen yap jenerik olmayan bir arama. sonuçları göreceksindir.
| Stil | |
|
|