![]() |
|
|||
|
Daha önce böyle bir denemem olmadığı için kullanan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.
site.com/magazin/121+sevda+sevdalandi.html site.com/saglik/11+saglik+eskisi+gibi.html Bu şekilde alt klasörelere inmek seo konusunda avantajlımıdır yoksa bu şekil site.com/121+magazin+sevda+sevdalandi.html site.com/11+saglik+sagligimiz+eskisi+gibi.html Klasör kullanmadan oluşturacağımız sayfalar dahamı başarılı olacaktır? ve linklerde türkçe karakter kullanımı avantaj sağlayacakmıdır? |
|
||||
|
türkçe kullanmanın problem yaratmadığı görüldü aslında biçok kez (ben halen kullanmıyorum gerçi), türkçe arama yapıldığından yarar sağladığı da görüldü.
klasör konusunda da fazla derinleşmedikçe, mesela /videolar/1.html /fikralar/1132.html gibi olduğunda yararlı olduğunu biliyorum.. tabi daha derin araştırmak gerekir. benim denediklerim..
|
Alıntı:
site.com/fikra/temel-balik-tutuyor.html site.com/temel-balik-tutuyor.html url de türkçe karakter ve diğer yasaklı olan karakterleride kullanmamak en iyisi veya T%c3%bcrk%c3%a7e de olduğu gibi kullanmak lazım.
satılık domainler argosozluk.com denizmarket.net deyimler.net dizikolik.com esyalar.net fenerli.net gazetetv.com gelinliksitesi.com isadresleri.com isyeri.net lazlar.net oglak.net sazevi.net tekneler.net turkblog.net webtrafik.net yorumlar.net Konu tiva tarafından (2006-10-19 Saat 18:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
Alıntı:
site.com/fikra/temel-balik-tutuyor.html Yerine site.com/fikra-temel-balik-tutuyor.html kullanmak bize + sağlarmı. Ve birde boşlukları (+) selam+sana+site.html (-) selam-sana-site.html Doldurmamız fark edermi. Ben (+) kullandım ve bir zararını görmedim. Ama bir arkadaş (-) den googlenin daha çok hoşlandığını söyledi. Böyle bir ayrım söz konusu olabilir mi? |
|
||||
|
ben ikisini birlikte kullanıyorum bu sitede
/komik/temel-balik-tutuyor.html de yazsam /temel-balik-tutuyor.html de yazsam aynı yere gidiyor ve bence bu metot güzel, zaten arkadaş 2-3 ay içerisinde bunun faydasını gördü. + veya - kullanma konusunda ise her ne kadar ben bu sistemde alt tire _ kullanmışsam da , bu scripti yazarken araştırdığımda + kullanmasak daha iyi gibi bir izlenim edinmiştim.
satılık domainler argosozluk.com denizmarket.net deyimler.net dizikolik.com esyalar.net fenerli.net gazetetv.com gelinliksitesi.com isadresleri.com isyeri.net lazlar.net oglak.net sazevi.net tekneler.net turkblog.net webtrafik.net yorumlar.net |
|
|||
|
+ koyarsanız olduğu gibi algılar. + - den kastınız bot kelimede aralık var diye anlasın derseniz gerçekten dosyada aralık bırakabilirsiniz ve dolayısı ile Google bot'da "msn hack.html" adlı dosyanızı "msn%20hack.html" olarak indexleyecektir. Tabi "msn-hack.html" olarak ta kullanabilirsiniz.
|
|
||||
|
dosyalamanın önemli oldugunu forumda okumustum. sayfa ne kdar çok alt klasorde ise değeri o kadar azalıyor.Yani www.siteadi.com/dosya1/dosya2/sayfa.html yerine www.siteadi.com/sayfa.html yapmak üst sıralara çıkma konusunda faydalı olacaktır..
|
|
||||
|
benden de size bir ek olsun o zaman
eğer URL de türkçe karakter kullanmak istiyorsanız php de kodunuzu <? $link = "site linki burada yazacak ve işler tıkırında gidecek"; $link = urlencode($link); echo $link; ?> şeklinde url uygun hale getirirsiniz.
|
Ben
$find[]= "ö"; $replace[]= "o"; $find[]= "ç"; $find[]= "c"; echo str_replace($find, $replace, $link); şeklinde yapıyordum.Çok sağol dsgnr +rep
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|