![]() |
|
|||||||
| Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
merhaba
forumda arama yaptım fakat bu konu hakkında birşey bulamadım, linklerde türkçe karakter kullanmanın seo açısından ne gibi etkileri olabilir. Örneğin, www.xxx.com/türkçe-karakterler.html , mi avantajlıdır yoksa www.xxx.com/turkce-karakterler.html mi ?
|
turkce-karakterler.html
İngilizce evrensel bir dil ve bu dilin içerisinde "ü, ç, ş, ı, ğ" yok. Bu yüzden bu evrensel dili kullanan ve bunu kullanmayı öneren Google içerisinde, turkce-karakterler.html avantajlı olacaktır. Pek iyi indexlemiyor sanırım türkçe karakterli sayfaları (en azından bende öyle oldu, sizin türkçe-karakterler sayfanızı tıkır tıkır indexliyor olabilir )
|
ben bunu zamanında yoktur'a sormuştum (nam-ı değer radmin) google spam sayfa olarak algılayabilir demişti. benim gözlemime göre bir şey fark etmiyor.
|
http://www.google.com.tr/search?hl=t...oyun2.com&meta=
incelicek olursanız, türkçe karakter içeren adresleri olduğu gibi indexlemiş, yani görmemezlikten gelme veya bozuk görme gibi bi durum yok.benim asıl öğrenmek istediğim, eğer bu türkçe karakter durumu google için bir sorun olmuyorsa, adreslerde türkçe karakter kullanmak daha mantıklı gibi görünüyor, sonuçta aranan kelimenin adreste geçmeside bir faktör, aranan kelimenin türkçe ve adresteki kelimeninde türkçe olması benim düşünceme göre avantıjlı bir durum olabilir, tabi bunlar benim görüşlerim. doğrusunu bilen varsa yazsın lütfen
|
http://www.google.com.tr/search?q=ok...&start=20&sa=N
Okçuluk kelimesini olduğu gibi almış. Eskiden bi takım bozukluklar oluyordu. Yada ben öyle hatırlıyorum. Ve türkçe karakterleri temzilemek için uğraşıyorduk. Son zamanlarda bunu uygulayan çok sayıda site görmeye başladım. |
|
||||
|
Alıntı:
http://www.google.com.tr/search?hl=t...uk+oyunu&meta= şeklinde bir arama yapınca, 3. sıradaki sitenin adresinde türkçe karakterler kullanılmamış, 6. sıradaki sitenin adresinde ise türkçe karakterler var, ve google 6. sıradaki sitenin adresini algılamış ve bold olarak belirtmiş.
|
Bence Etkiliyor.Mp3 Sitemde Türkçe Karakterler Boşluk falan Vardı Googledan 60 Hit Geliyodu.Türkçe Karakterleri Değiştirdim(ü= u, ş= s gibi).Googledan Gelen Hit İlk Indexlemede 3 Katına Çıktı ve 60 Olan Hit 500'e Dayandı Sonra..3'e Katlanırken İçerikte Değişiklik Yoktu.
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|