![]() |
|
|||||||
| Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
10.000 sonuç veren kelime ile arandığında en üstte olmak son derece kolay, PR 0 olsa da farketmez , hile yapmaya da gerek yok....
Herkes bir şeyler yazmış, tabii ki çoğu doğru... Bence kimin daha başarılı optimizer olduğunu öğrenebilmek için iyi bir fırsat, başlığı açan arkadaş o kelimenin ne olduğunu yazsın, konuyla ilgilenenler kendi sitelerinde o kelime ile ilgili birer sayfa yapsınlar ve kimin en üste çıkabildiği ortaya çıksın, sonuçlar değerlendirilerek en iyi optimizasyon ipuçları ortaya konulabilir.. Tabii ki haksızlık olmaması için sonuçlardan sonra başlığı açan kişinin sayfasının en üste çıkması sağlanmalı.. |
|
||||
|
aslında bu bir yarış değil.. yani kelime önemli değil çiçek, böcek, kedi köpek gibi.. bahsettiğim kelime domain içinde tam olarak geçmiyor fakat site içeriği ile ilgili bir kelime.. sitenin pr değeri ise 4... bu kelimede çok aranan bir kelime değil... belkide günde 150-200 arama yapılıyordur.. fakat bu kelime de çıkmam gerekiyor..
|
Alıntı:
ama bi taraftanda haklısın, pr olmadan çok zor bu işler, herkesin bildiği, yaşadığı gibi yeni bir domain alırsın ve bir süre ilk başlara oynadıktan sonra google o günleri sana mumla aratır. aradan bir 6 ay geçince tekrar aynı yere gelmeye başlayabilirsin. burada pr denilince niye toolbarda görünen yeşil cizgi geliyor akla onu anlamıyorum, pr, sitenin yaşı, aldığı backlink, dmoz ve yahoo da bulunup bulunmayışıdır. toolbarda gözüken rakam önemli değil, artı olarak şu da var pr 8 olan bir domain arka sayfada dururken pr 4 ile onu geçebilirsiniz, o domaini pr 8 yapan şey yukarda bahsettiklerim sonuçta ama bu 8 pr değeri her alanda geçerli değil, yani linux,php vs içerik üzerine pr 8 yapacak kadar backlink almış bir siteyi satın alıp içerisine insurance içeriği koyarsanız, insurance konusunda bu sitenin 20 de biri kadar backlink almış bir siteyle bile aşık atamazsınız. yani pr denen şey bu, toolbardaki pr ise yukardakileri tam olarak değil, yaklaşık olarak yansıtan ve güncel olmayan bir gösterge. sonuç olarak çok zor bi kelime gurundan çıkmak bile hem çok kolay hem de çok zor. mesela konumuz flight ticket olsun. dış faktörler (işin %80 - 90 ı ) 1- www.flightticket.com (bu domainin bizde olduğunu varsayarsak geriye zaten çok bi şey kalmıyor ama diyelim ki bu domain dolu, bunun yerine hangisi en iyi alternatif olur, www.1flightticket.com mu www.flightticket.net mi? tabiki flightticket.net, hatta flightticket.us bile 1flightticket.com dan çok daha fazla işe ayracaktır. (kulakları yanasıca becerikszi )2- yahoo ve dmoz directory e kayıt (ne kadar zor bi kelime gurubu ise o kadar kök dizine yakın bir yere kaydolmanız gerekir ) 3- kaliteli 5-6 dizin daha (looksmart, ms small business vs ) iç faktörler (işin %10 - 20 si ) 1- linklemesi ağaç yapısı şeklinde oluşturulmuş bir site yapısı 2- alınan backlink ve dolayısı ile sadece amaçlanan kelimelerden oluşturulmuş, seo su iyi yapılmış bir site. önemli hatları ile şöyle bi şey ------------ <html> <head> <title>Flight Ticket</title> </head> <body><h1>Flight Ticket</h1> our Flight ticket departman is............. Site Menu -<a href="./Cheap-Flight-ticket/" title="Cheap Flight Ticket">Cheap Flight Ticket</a> (link verilen sayfaya girildiğinde de içersindeki diğer linkler aşağı yukarı şöyle bi şey olmalı. --<a href="cheap-flights.htm">Cheap Flights</a> --<a href="flights-to-USA.htm">Cheap Flights to Usa</a> <a href="./book-flight-ticket/" title="Book Flight Ticket">Book Flight Ticket</a> </body> </html> ---------------- saat 5 i geçmiş, bir de sigarayı bırakmaya çalışıyorum, konsantre olabildiğim kadarıyla anlatmak istediğim ben yukardakileri söyler yukardakileri yaparım. varsa sizinde bildiğiniz ettiğiniz farklı şeyler, (özellikle doğruluğu tartışılabilir konular) yazın buraya da bilgimiz fikirmiz artsın. atıp tutuyorum ama peki var mı çok zor bir kelime gurubunda 100 milyonlarca sitenin içersinde 1. sayfada çıkabildiğim ? var tabii
Konu ZIPPKIN tarafından (2006-09-01 Saat 05:20 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
zıppkın www.flightticket.com adresi seninmi bu örneği neden verdin anlamadım http://www.google.com/search?sourcei...htticket%2Ecom bu aramada bile bu site 5. sırada çıkıyor dediğin gibi www.1flightticket.com u almak belki fazla bi işe yaramıyacaktır ama benim için en mantıklısı www.flight-ticket.com dur ve hatta bu domainle çok rahat bi şekilde www.flightticket.com un üzerine çıkabilirsin benim düşüncem domainde en fazla 2 kelime kullanmak ve bunları - ile ayırmaktır bu şekilde google bu kelimeleri daha rahat algılayabilir + flight ticket diye backlink almak zor olacağından www.flight-ticket.com bu şekilde seni sayfalarına ekliyenlerinde sana yararı olmuş olacaktır bu benim düşüncem
![]() http://www.flight-ticket.com/ bu adres kullanılıyormuş ben bakmadan yazmıştım bu adreste http://www.google.com/search?hl=tr&q...m&btnG=Ara&lr= bu aramada çıkmıyor nasıl bir kelimedir bu
Konu chish tarafından (2006-09-03 Saat 00:00 ) değiştirilmiştir.. |
|
||||
|
keşke o adres benim olsa
![]() flightticket.com un sahibi her kimse flight ticket olarak 3 - 5 link alıp, siteye de 3 - 5 sayfa bi şey yapsa flight ticket diye aratınca en azından birinci sayfada rahat çıkar, benim anlatmak istediği şey bu. artı olarak flight-ticket.com flightticket.com kadar avantajlı değil. o senin dediğin sayfa isimlendirmesinde olur. Konu ZIPPKIN tarafından (2006-09-03 Saat 01:04 ) değiştirilmiştir.. |
|
|||
|
ambatchdotcom seocontest http://www.google.com/search?hl=tr&q...t&btnG=Ara&lr=
ilk 4 sıraya ve sitelerin geneline bakarsan aranan kelimenin - kullanılarak domainde kullanılmış olduğunu fark edersin |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|