Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Optimizasyon

Google Optimizasyon optimizasyon ipuçları

LinkBack (9) Seçenekler Stil
  9 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 14:50
keyfinebak.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
keyfinebak.com will become famous soon enoughkeyfinebak.com will become famous soon enough
Exclamation Sitemap Hazırlama (Program+Anlatım)

Evet Bazı Arkada$lar bu konuda çok sorun yaşıyolar. Sitemap nasıl hazırlarım neden hazırlarım gibi sorularla karşılaşabiliyoruz...

Sitemap Nedir ?

Arama motorlarının özellikle Google Aramamotorunun sitenizi hızlı indexlemesi ve doğru indexlemesi için hazırlanmış site haritasıdır...

Peki nasıl hazırlarım ?

Çok basit ben hazırlayabiliyorsam sizde kolayca hazırlayabilirsiniz... Aşağıda vermiş olduğum programı indirip bilgisayarınıza kurunuz...

http://johannesmueller.com/gs-files/...r-106-full.EXE

Şimdi Ne yapmalıyım ?

Programı başlatın ve Karşınıza Gelen ekranda ADD yazan kısmı tıklayın,

sırasıyla ekrandaki gibi işlem yapın...

sonra karşınıza gelen ekranlarıda next diyerek işleme başlayın yeni açılan sayfada url'ler sıralanmaya başlıyacak... Sitenizin sayfasına göre indexlenme süresi artabilir... 10 sayfalık bir site sadece 30sn sürüyor... eğer 7000-10.000 sayfa gibi sayfalara sahipseniz bu süre 5-6 hatta 10 saati bile bulabilir...

işlem bittikten sonra dosyaları nasıl hazırlarız...

resimde gösterdiğim yeri tıkladığınızda karşınıza dosyayı nereye kaydetmesi gerekiyor yolu gösterin ve tamam diin bir süre sonra bir ekran daha beliricek onada yes diin toplamda size 3 dosya vericek bunları FTP ye girip ana dizine atmanız gerekiyor.(bazen 4 dosya olabiliyor 4ncü text dosyası hatalı linkleri gösterir ve bu hatalı linkler sitemapa dahil edilmemiştir o dosyayı silebiliriz)

Dosyaları FTP ye attıysak sırada ne var... Tabiki google

http://www.google.com/webmasters/sitemaps/login

adrese giriyoruz. kullanıcı adı ve pasword bir gmail hesabınız varsa onu kullanabilirsiniz...

giriş yaptıktan sonra add url kısmında web sitenizi googleye kayıtlayın...

karşınıza şöyle bi ekran gelicek

verify yazan yeri tıklıyoruz, karşımıza gelen 3 seçenekten en alttaki upload an HTML file seçeneğini seçiyoruz. kutucuk içerisinde bize vermiş olduğu googleadfadfka050.html gibi bi ismi kopyalıyoruz. masa üstümüze yeni bir .txt dosyası hazırlayıp dosya ismini bize verilen google kodu ile değişiyoruz. 0 kb olan bu dosyayıda FTP upload ediyoruz...

sonra tekrar google ekranına dönerek sitemizi verify yapıyoruz...

şimdi sıra sitemapımızı googleye tanıtmada...

ana sayfada bulunan eklediğimiz sitenin hemen karşısı verify ok işaretinin hemen yanı Add a Sitemap tıklıyoruz.

karşımıza gelen seçenekten 2ncisi olan Add General Web Sitemap seçeneğini seçiyoruz. gelen ekranada sitemapı koyduğumuz dizin yolunu gösteriyoruz... Example: http://www.domainadınız.com/sitemap.xml

add web sitemap tıkladıktan sonra bu işlem tamamdır artık google sizin sitemapınızı kayıtlarına aldı... peki şimdi ne yapmalıyım... size kalmış dilerseniz pr yüksek sitelerden link alın veya link değişimlerine katılıp toplistlere hitlistlere sitenizi ekleyin... bu işlemi her yaptığımda karşılaştığım olay ve izlediğim yol şöyle...

sistemi aynen yukardaki gibi yapıyor. iyinet+realist+webservis ekliyorum ve kendi sitelerimden yeni siteye link veriyorum. 2nci gün index.php googlede görülüyor ve hit ufaktan ufaktan gelmeye başlıyor. 12-13ncü günlerde ise hitim konuma göre baya baya artıyor... 200-300 olan tekil hit 13ncü gün 3bin 4binlere yükselip googledede bir çok sayfam indexlenmişti...

bazı arkada$lara yardımcı olur inşallah. takıldığınız bi kısım olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. sürçü lisan ettiysek affola iyi çalışmalar bol hitli günler....

Konu keyfinebak.com tarafından (2006-07-05 Saat 15:01 ) değiştirilmiştir..

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 14:54
soundofvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
soundofvtec is an unknown quantity at this point

good gooodddd

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 14:58
Gold Member

keyfinebak.com will become famous soon enoughkeyfinebak.com will become famous soon enough

iyi oldu ya valla kendimle gurur duydum birden ben ki 2 satır yazı yazmaktan çekinirken koca bi destan oluşturmuşum... yakında kitap bile yazarım... kitabın adı "webmaster olamadım ama ipuçları"... :P

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:30
webyazilim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %100/10
webyazilim is on a distinguished road

iyi de, zaten bu işi otomatik yapan siteler var programa ne gerek ki ?

http://tools.webmasters.sk/sitemap-creator.php
http://pingoat.com/goat/google_sitemap

vs... gibi google içinden sitemap creator yazın aratın...

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:32
System32 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
System32 will become famous soon enough

Teşekkürler yararlı bir döküman olmuş ama ben program yerine http://www.sitemapbuilder.net/ kullanıyorum tavsiye ederim.

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:39
akon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/9
akon will become famous soon enough

arkadaş resimli anlatım yapmış programda vermiş bence çokta güzel etmiş o siteler herzaman elinizin altında olmaya bilir...

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:40
SLiM_BoY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

iTrader: %100/4
SLiM_BoY has a spectacular aura about

İlk olarak bilgiler için teşekkürler keyfinebak.com ..Sitemap oluşturmaya başladım
Sonrasında ise ;

Alıntı:
webyazilim´isimli üyeden Alıntı
iyi de, zaten bu işi otomatik yapan siteler var programa ne gerek ki ?

http://tools.webmasters.sk/sitemap-creator.php
http://pingoat.com/goat/google_sitemap

vs... gibi google içinden sitemap creator yazın aratın...
tools.webmasters.sk....... adresindeki sitemap oluşturucu

Alıntı:
After generating SiteMap for your page, put this code to the header of the SiteMap webpage:

<META NAME="ROBOTS" CONTENT="NOINDEX,FOLLOW">
<META NAME="GOOGLEBOT" CONTENT="FOLLOW, NOINDEX">
diyor..Neden böyle bir şey yapmamız gerekiyor acaba ?

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:41
akon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/9
akon will become famous soon enough

bide resim dosyalarını bile tek tek indexliyor bu sorun olmaz dimi ben hiç anlamıyorum bu işte www.maxigame.org u indexledim 550 sayfa buldu resimelrde dahil

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:42
Gold Member

forum sitesinde 150binden fazla sayfa var işte bu tür siteler o yüzden beni geriyor...

ama bu programda hafızada tutma işlemi var... elektrik gitti sitemap yarım kalmıyor... internet bağlantın koptu sitemap yarım kalmıyor bıraktığın yerden tekrar devam edebiliyorsun...

ve bir çok sitemap sitesi dolaştım ama 150bin sayfalık forum sitesi için sitemap alamadım...

hem yeni başlıyan bir şeyler öğrenmek isteyen arkadaşlar için yararlı olacağını düşünüyorum...

başlık altında kullandığınız programlar hakkında bilgi verirseniz onlarıda incelemek isterim...

verdiğiniz siteleride inceliyorum... saolun bilgi paylaştıkça güzelleşiyor... bide şu url rewrite muhabbetini öğrensem güzel olucak (:

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-07-05, 16:44
Gold Member

Alıntı:
akon´isimli üyeden Alıntı
bide resim dosyalarını bile tek tek indexliyor bu sorun olmaz dimi ben hiç anlamıyorum bu işte www.maxigame.org u indexledim 550 sayfa buldu resimelrde dahil
şayet resimlerin alt bilgileri mevcut ise buda google image aramalarında fayda sağlıyor... alt="resim açıklaması"

LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/google-optimizasyon/30843-sitemap-hazirlama-program-anlatim.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
Dizi izle Canli dizi izle diziizle.net canli dizi izleyelim: 06/01/2007 - 07/01/2007 This thread Refback 2008-07-08 12:18
Sitemap Hazırlama | Sitemap Hazırlama | Sitemap Hazırlama This thread Pingback 2008-04-05 11:47
Sitemap Hazırlama | Teknolojik & Sosyal This thread Pingback 2008-01-08 23:06
Sitemap Hazırlama proğramı Resimli anlatım This thread Refback 2007-08-12 00:32
Sitemap Hazırlama (Program+Anlatım) This thread Trackback 2007-04-06 19:40
Sitemap Hazırlama proğramı Resimli anlatım This thread Refback 2007-03-29 11:11
Sitemap Hazırlama proğramı Resimli anlatım This thread Refback 2007-03-27 00:16
Sitemap Hazırlama - 0x@N71H@CK3Rx0 This thread Refback 2006-12-02 12:28
Sitemap Hazırlama- Webmaster Kaynak Sitesi This thread Pingback 2006-11-28 00:24

Seçenekler
Stil