![]() |
|
|||
|
Bu gece alexa verilerinde dikkatimi çeken sitelerin hızıydı.
Benim site şu anda amerikada ve alexaya göre ortalama bir hızda. Diğer baktığım sitelerde çok yavaş konumdalar. Ama normalde öyle değil. Onlar benim sitemden daha hızlı açılmakta. Bir çoğu avrupada host edilmekte olduğu için benim sitelerime göre daha hızlılar. Acaba diyorum arama motorlarını düşünerek host seçiminde amerika etken olmalımıdır? |
|
|||
|
bildiğim kadarıyla bu etken ancak farklı bir şekilde yani bildiğiniz gibi aaa kelimesinin google.com la google.com.tr da aranması sonucu gelen sonuçlar farklı oluyor birinde ilk çıkarken diğerinde 30. sayfalarda olmak mümkün işte burda devreye giren şey hostunun nerede oldugudur...
|
|
|||
|
Sanırım anlatmak istediğimi kimse anlamamış.
Nasıl türkiyeden aldığımız bir host turkiyede çok hızlı açılırsa amerikadan alacağımız bir hostta amerikalılara çok hızlı açılacaktır. Bazen birbirimize öneride bulunuruz. Ziyaretçiler türkiyedense türkiyeden host alalım ki hızlı açılsın. Alexa veya diğer arama motorlarının ana vatanı amerika olduğuna göre amerikadaki bir siteyi daha hızlı indexleyecektir. Robot sitenin nerede olduğuna değil hızlı açılıp açılmadığına bakacaktır diye düşünüyorum. Benim sitem amerikada ve google.com.tr den günde 3 bin küsür ziyaretçi alabiliyorum. Ben emin olmamakla birlikte görüşümü açıklamak istedim. Bu konuda üstatlardan açıklayıcı bilgi bekliyorum. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|