![]() |
|
|||||||
| Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
artık bu tip beyin özürlüler nedeniyle türklüğümden nefret etmeye başladım. İnterneti çöplüğü çevirerek sadece google dan bir defalık gereksiz ziyaretçi çekmeyi beceri sanan insan müsvetteleriyle doldu ortalık. Bunların başını çeken nazı özürlüler gereksiz bir sohbet sitesi, [url="http://www.google.com/search?hl=tr&q=site%3Aaydesign.net&lr="]aydesign[url], bomboş bir inşaat sitesi, saçma sapan bir site gibi gereksiz siteler sadece bir kısmı daha yüzlerce var tabii ki. Beni asıl sinirlendiren google denen ve artık arama işinden iyice vazgeçmiş, kendini adsense e adamış olan kurumun Cloaked page, Hidden text or links, Deceptive redirects, Doorway pages, Duplicate site gibi google spam kurallarının hepsini uygulayan siteleri farkedecek yaptırımı hala uygulayamaması, hatta bu tip siteleri her denk geldiğim kelimede üşenmeden spam raporundan günde onlarca defa bildirmeme rağmen hala en ufak bir ban vs olmaması. Eğer sizinde bu tip siteler canınızı sıkıyorsa ve google optimizasyonun bu olmadığını düşünüyorsanız sizden tek ricam bu boş beleş siteleri buraya bildirmeniz. Bu şekilde çabalarımda 7-8 büyük sitenin banlanmasında katkım oldu.
Bir de aklıma gelen son bir şey bu tip özürlüler sanırım kendini akıllı zannediyor ama bu tip siteler git gide arttığında ortam tamamen çöplük olacak ve pr si yüksek olan çöplüklerin biraz daha önde olacağı sadece. Tabi bu tip sitelere yüksek pr li sitelerden hangisi link verirse artık. |
|
||||
|
Ne tesadüf ki, 4 gün öncesinde, benzer konuda bende kısa bir yorumda bulunmuştum.
|
|
||||
|
Google çok ender durumlar dışında site bazlı ban uygulamıyor. Yani rapor ettiğiniz spam siteler için hemen bir yaptırım uygulanması mümkün değil. Bunun açıklaması olarak da rapor edilen tüm sitelerin incelendiği ve genel bir filtreleme sistemi geliştirilmesine katkıda bulunduğu söyleniyor.
Bazı updatelerde çok sağlam filtreler uygulayıp bu tip siteleri eliyorlar ama bu sırada kurunun yanında yaş da yanıyor.Yani esas sorun, bu adamların yaptıkları spamlardan kurtulurken gerçek içerik sahibi sitelerin zarar görmemesini sağlamak.. Tabii google gibi milyar dolarlık bir şirketin hala bu tip sitelerle baş edememesi büyük bir ayıp.
|
Kanımca google in ban uygulaması için çok ciddi nedenler olması lazım. Adsense açısından bakınca; e google her tıklamada kar ediyor. Reklam kelimesinin bolca tıklandığı siteyi neden banlasın? Kendi gelirini neden indirsin ?
Google sadece adsense te hile yapanlarla uğraşıyor. Eh bir ticaret kurumu için de kar elde etmeye çalışmak, zarar etmemeye özen göstermek en doğal hak olsa gerek.
|
Alıntı:
bu biraz da şans meselesi bence. bu gösterdiğiniz siteler de her an banlanabilir ama zamanını bilemiyoruz işte. |
|
|||
|
bence adam yapar.. Eşeklik var ise ortada google ın eşekliği.. O kdar biz büyüğüz diye geciyor buna mı önlem alamıyor? o yaparsa insanoğlu bu tabi yapar.
Benim çok kızdığım başka bir konu var.. Biraz hit için hoş olmayan metalar atılması :/ Ör : AB kan arıyorum, Satılık karaciğer v.b. Bunlar üzücü :/ |
|
|||
|
[quote=chemeng]bu konuda sana katılmıyorum. bu forumda google dan atılanların çoğu ben de dahil google a hep çok tıklama yaptırıp çok kazandırıyorduk hem de biz kazanıyorduk. ama yine de atıyor. /QUOTE]
Bu konuda benim bir yorumum olacak. Belki siz cok kazanip google a cok kazandiriyordunuz ama reklam veren bu tiklar icin para ödüyor. Ve verdigi reklam sonucu gercek ziyaretci = para dönmüyorsa bir daha buraya reklam vermeyecektir. Google da kisa süreli isler yapmiyor. Her zaman var olmak istiyorsa öncelikle reklam verene verdigi paranin karsiligini saglamali. Bu da nasil olacak. Reklam dogru yerde dogru tiki alacak ve reklam veren bunun faydasini görecek. |
|
||||
|
tabi canım bencede haklısın...
bu forumda onlarca banner ilanı görüyoruz...5ytl ye banner veriyo adam...ben şimdi oraya neden banner veriyimki...benim skalamla alakalı değil, yani geri döüşü bana sıfır...Ha nedir hit gelicekmiş, ben istemiyorum boş hiti ![]() Eh google da reklam verenlerin düşündüğüde budur sanırım |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|