Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Optimizasyon ve Sandbox

Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-11, 22:10
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/2
serki is an unknown quantity at this point
Standart bu mudur optimizasyon

artık bu tip beyin özürlüler nedeniyle türklüğümden nefret etmeye başladım. İnterneti çöplüğü çevirerek sadece google dan bir defalık gereksiz ziyaretçi çekmeyi beceri sanan insan müsvetteleriyle doldu ortalık. Bunların başını çeken nazı özürlüler gereksiz bir sohbet sitesi, [url="http://www.google.com/search?hl=tr&q=site%3Aaydesign.net&lr="]aydesign[url], bomboş bir inşaat sitesi, saçma sapan bir site gibi gereksiz siteler sadece bir kısmı daha yüzlerce var tabii ki. Beni asıl sinirlendiren google denen ve artık arama işinden iyice vazgeçmiş, kendini adsense e adamış olan kurumun Cloaked page, Hidden text or links, Deceptive redirects, Doorway pages, Duplicate site gibi google spam kurallarının hepsini uygulayan siteleri farkedecek yaptırımı hala uygulayamaması, hatta bu tip siteleri her denk geldiğim kelimede üşenmeden spam raporundan günde onlarca defa bildirmeme rağmen hala en ufak bir ban vs olmaması. Eğer sizinde bu tip siteler canınızı sıkıyorsa ve google optimizasyonun bu olmadığını düşünüyorsanız sizden tek ricam bu boş beleş siteleri buraya bildirmeniz. Bu şekilde çabalarımda 7-8 büyük sitenin banlanmasında katkım oldu.

Bir de aklıma gelen son bir şey bu tip özürlüler sanırım kendini akıllı zannediyor ama bu tip siteler git gide arttığında ortam tamamen çöplük olacak ve pr si yüksek olan çöplüklerin biraz daha önde olacağı sadece. Tabi bu tip sitelere yüksek pr li sitelerden hangisi link verirse artık.

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-11, 22:33
Kerasus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

eTicaret: %100/1
Kerasus will become famous soon enough

Bahsettiginiz olay Google Spam, yani SEO demek Spam demek degil. Bunun neden yaparlar? Cevap basit: hit çekmet için, hit neye yarar para kazanmaya. Yani cevap:para

Google ne yapıyor, mühendisler spamı azaltmak için hergün yeni filtreler yazıyor mevcutları geliştiriyor ancak Spamcılarda boş durmuyor, bu döngü böyle devam edip gider.
Spamreport'dan bildirilen sitelere ise hemen yaptırım bekliyorsunuz ancak google'in ne kadar büyük bir veri yıgını oldugu ve bu verinin güncellenmesinin ve dogru isteklerin seçilip elemine edilmesinin ne kadar zor bir iş oldugunu anlamak zor değil. Onlarda mümkün olan en hızlı şekilde arama sonuçlarını daha temiz hale getirmek için ugraşıyorlar.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-11, 22:40
DoLLy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

eTicaret: %0/0
DoLLy is an unknown quantity at this point

Ne tesadüf ki, 4 gün öncesinde, benzer konuda bende kısa bir yorumda bulunmuştum.

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-11, 22:51
Member

eTicaret: %100/2
serki is an unknown quantity at this point

o yorumunda 1 ay demişsin ama benim en az 100 defa yadığım tatlisesnet.com ve atdesign denen gereksiz siteler yılı geçti duruyor hala.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-11, 23:03
Arayan Adam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Arayan Adam is an unknown quantity at this point

Google çok ender durumlar dışında site bazlı ban uygulamıyor. Yani rapor ettiğiniz spam siteler için hemen bir yaptırım uygulanması mümkün değil. Bunun açıklaması olarak da rapor edilen tüm sitelerin incelendiği ve genel bir filtreleme sistemi geliştirilmesine katkıda bulunduğu söyleniyor.

Bazı updatelerde çok sağlam filtreler uygulayıp bu tip siteleri eliyorlar ama bu sırada kurunun yanında yaş da yanıyor.Yani esas sorun, bu adamların yaptıkları spamlardan kurtulurken gerçek içerik sahibi sitelerin zarar görmemesini sağlamak..

Tabii google gibi milyar dolarlık bir şirketin hala bu tip sitelerle baş edememesi büyük bir ayıp.

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-12, 00:03
Member

Tecrübe Puanı: 4
hukuki is on a distinguished road

Kanımca google in ban uygulaması için çok ciddi nedenler olması lazım. Adsense açısından bakınca; e google her tıklamada kar ediyor. Reklam kelimesinin bolca tıklandığı siteyi neden banlasın? Kendi gelirini neden indirsin ?
Google sadece adsense te hile yapanlarla uğraşıyor. Eh bir ticaret kurumu için de kar elde etmeye çalışmak, zarar etmemeye özen göstermek en doğal hak olsa gerek.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-17, 14:09
chemeng - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
chemeng is on a distinguished road

Alıntı:
hukuki´isimli üyeden Alıntı
Kanımca google in ban uygulaması için çok ciddi nedenler olması lazım. Adsense açısından bakınca; e google her tıklamada kar ediyor. Reklam kelimesinin bolca tıklandığı siteyi neden banlasın? Kendi gelirini neden indirsin ?
Google sadece adsense te hile yapanlarla uğraşıyor. Eh bir ticaret kurumu için de kar elde etmeye çalışmak, zarar etmemeye özen göstermek en doğal hak olsa gerek.
bu konuda sana katılmıyorum. bu forumda google dan atılanların çoğu ben de dahil google a hep çok tıklama yaptırıp çok kazandırıyorduk hem de biz kazanıyorduk. ama yine de atıyor. beni sadece başka bir siteme popup açtım diye attı mesela.

bu biraz da şans meselesi bence. bu gösterdiğiniz siteler de her an banlanabilir ama zamanını bilemiyoruz işte.

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-17, 14:18
Senior Member

VazgectimSenden is an unknown quantity at this point

bence adam yapar.. Eşeklik var ise ortada google ın eşekliği.. O kdar biz büyüğüz diye geciyor buna mı önlem alamıyor? o yaparsa insanoğlu bu tabi yapar.

Benim çok kızdığım başka bir konu var.. Biraz hit için hoş olmayan metalar atılması :/

Ör : AB kan arıyorum, Satılık karaciğer v.b. Bunlar üzücü :/

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-02-21, 04:49
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
optimizer is an unknown quantity at this point

[quote=chemeng]bu konuda sana katılmıyorum. bu forumda google dan atılanların çoğu ben de dahil google a hep çok tıklama yaptırıp çok kazandırıyorduk hem de biz kazanıyorduk. ama yine de atıyor. /QUOTE]

Bu konuda benim bir yorumum olacak. Belki siz cok kazanip google a cok kazandiriyordunuz ama reklam veren bu tiklar icin para ödüyor. Ve verdigi reklam sonucu gercek ziyaretci = para dönmüyorsa bir daha buraya reklam vermeyecektir. Google da kisa süreli isler yapmiyor. Her zaman var olmak istiyorsa öncelikle reklam verene verdigi paranin karsiligini saglamali. Bu da nasil olacak. Reklam dogru yerde dogru tiki alacak ve reklam veren bunun faydasini görecek.

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2006-03-03, 04:03
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

Tecrübe Puanı: 5
venom has a spectacular aura aboutvenom has a spectacular aura about

tabi canım bencede haklısın...
bu forumda onlarca banner ilanı görüyoruz...5ytl ye banner veriyo adam...ben şimdi oraya neden banner veriyimki...benim skalamla alakalı değil, yani geri döüşü bana sıfır...Ha nedir hit gelicekmiş, ben istemiyorum boş hiti
Eh google da reklam verenlerin düşündüğüde budur sanırım

Seçenekler
Stil