![]() |
|
|||
|
google siteleri text olarak görüyor, örneğini görmek için linux 'da lynx kullan :=)
|
|
||||
|
Sitenizin gerçek backlink degerini altavista.com dan bakarbilirsiniz.
cevap1: google hiç bir zaman gerçek backlink sayılarını ekrana basıp diger rakip arama motorlarının google algoritmasını çözme olasılığı riskini göze alamaz.Bir kere bunu kimsenin unutmaması gerek.Sitenize yaptıgınız bir degişiklik ile üst sıralara çıkabilirsiniz ama aynı formülü diger sitenizede denersiniz bu sefer işe yaramadığını görürsünüz üstüne üstlük çalışan sitenizdeki sıralama sonuçlarındaki yeride degişmiştir. { sebep: Google sıralama ve site indexleme algoritmasını degiştiriyor düzenli olarak} cevap2: backlink hesaplanırken sitenin genel içeriği önemli bir faktördür.Her siteden aldıgınız link işe yaramaz diye defalarca söylemiştim. Eger bir futbol siteniz varsa mutlaka futbol içerikli sitelerden link almanız gerek, gidipte php.net ten link almanız google için hiçbişey ifade etmiyor. Google amcanın sitenizin içeriği ile ilgili oldugunu düşündüğü siteleride bulmak için related:siteniz.com yazarak arama yapın.çıkan sonuçlardaki siteler ile dost olmaya çalışın hepsi bu. aşağıdaki örnegi incelerseniz zaten ne demek istedigimi anlarsınız. örnegin php.net ile ilgili siteler zend.com apache.org mysql.com oldugunu göreceksiniz. http://www.google.com/search?hl=tr&q...ww.php.net&lr= |
|
||||
|
Alıntı:
Ancak şunu özellikle sormak istiyorum. Peki benim sitem bellidir, kategorisi de bellidir. bu tamam. bu söylenenler URL ler için geçerli değil mi? yani mesela bir alt alanadı ya da bir html doküman sitenin altında. daha önce benim sitenin altındaki bir klasör dmoz a direkt kayıtlı idi ve sitenin hitinin yarısı bu URL ye ve google'dan geliyordu. Bu, her bir doküman için optimizasyon yapılması ve mümkün olduğunca ilgili şekilde link alınması gerekliliğini mi doğrular ? bu konunun olabildiğince açıklığa kavuşması sanırım tüm arkadaşlar için faydalı olur... saygılar... |
|
|||
|
benzer sayfalar.
bi kaç site ile link değişimi yapmıştım vakti zamnında. o sitelerle benim sitemin hiçbir benzerlik ve içerik yönünden alakası olmamasına rağmen ilk güncellemde benzer site olarak karşıma çıktılar. sitenden link verdiğin siteler bir süre sonra benzer sayfa olarak karşına geliyor. yoktur o zaman bu bir çelişki değilmi?
|
arkadaşlar googlede benzer siteye baktığımda benim sitemle benzer site yok diyor bu durumda ne yapmamı öneririsiniz.. Birde sitem nuke. Alt bölümlere link olayını nasıl hallederim.. Misal foruma backlink sağlkamak için sitem.netmodules.php?name=Forums şeklinde link almam bir işime yarar mı? Böyle ir link sadece forum ama sayfasına mı forum alt sayfalarıan da değer kazandırırmı ?
|
|
|||
|
sitenden başka sitelre link vermeli ve başka sitelerden kendine link almalısın.
özellikle karşılıksız link değişimi yapmalı ve googleye siteni indexletmelisin. benim tavsiyem link değişimi yapacağın sitelerden link verirlerken direkt linki yazmalarını istemen olacaktır. php?name=forums şeklinde ben back link görmedim bu güne kadar. ama pr değeri çok yüksek siteler belki backlink verebilir. tam bilmiyorum. helebi üstatlar konuşsun
|
saol @disconnect. Googlede indeksli site zaten 20-30 000 arası sayfa indexli. Direk link derken http ekli halini mi kastediyoruz. www.sitem.net mi sitem.net olarak mı ? Yoksa www.sitem.net/modüles.php?Forums şeklindemi kastediyorsun? Direk link bahsinde title olrakta bu linkin yeralmasını mı?
|
|
|||
|
şöyle anlatabilirim
dost site anlaşması yaptığın sitelerde dikkat edeceğin konu (bana göre) aldığın linkin senin site adresini yazıyor olması. Ben daha önce birçok siteyle link değişimi yaptım. Backlink aldığım siteleri ve alamadığım siteleri araştırdım. Mesela sayfa.com da ekli bulunduğum 6 ay süresince sürekli anasayfada linkimin olmasına rağmen asla backlink alamadım. Çünki sayfa.com bizevermiş olduğu çıkış adresinde direk linkimizi değil www.sayfa.com/siteadresi3 vs. buna benzer bir linkle çıkış veriyor. ve bu tarzda da yapmış olduğum link değişimlerimden asla backlink alamadım. Eğer bir site ile link değişimi yapacaksan o site senin adresini bu www.siteadi.com şekilde vermesine dikkat edeceksin. bana göre bir diğer önemli konuda. link almış olduğun sitenin durum çubuğu. Eğer link değişimi yaptığını bir sitenin durum çubuğunda kayan yazı, yanıp sönen yazı bulunuyorsa o siteden de backlink almanız zor. Ben hiç alamadım ve artık o tarzdaki sitelerle link değişimi yapmıyorum. Tabi bunlar kendimce düşüncelerim. %100 doğru demiyorum. gözlemlerimden düşüncelerimden bahsediyorum. ve diğer bir düşüncemde googlenin sitene ne kadar çok geleceğiyle ilgili. Bana göre ne kadar çok sitelerde linkin varsa google siteni o kadar çok ziyaret eder.
|
@disconnect değişik bir konuya işaret etmişsin. İlk defa karşılaştığım bir konu. Seo konusunda gerek burada gerek diğer kaynaklarda oldukça yazı okudum. hatta burada bu konuda uzman gördüğüm @yoktur ve @ReferXchange ninde bu konuda bir mesajına raslamadım. Google toplistler, link değişim scriptleri gibi alanlardaki linklerle gerçek linkleri ayırmak için bu yolu izliyor olabilir. Yada teknoloğisi statusbar veya durum çubuğunu okuyordur.. Kendi durumunu da inceleyince gayet mantıklı geldi anlattıkların.
Böyle değerli bir bilgiyi paylaştığın için teşekkür edrim.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|