Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Optimizasyon ve Sandbox

Google Optimizasyon ve Sandbox Google optimizasyon ve sandbox hakkında bilgiler, ipuçları

LinkBack Seçenekler Stil
  #31 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-12, 09:14
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
NikeFootball is an unknown quantity at this point

bu scripti her zaman kullanmalımıyız yoksa bir kere sitemap.xml yi oluşturduktan sonra kendisi otamatik olarak ayarlıyrmu yani ben kurarken saat başı yazan bir yer vardı onu tıkladım kendisimi güncelliyor sitemap.xml yi..yani daha sonralardan tekrardan sitemap setup yapacakmıyız

#32 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-12, 13:53
Skeleton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Skeleton has a little shameless behaviour in the past

Alıntı:
usekes´isimli üyeden Alıntı
su scripti kullanabilen war mi? aciklamalar dosyadadir dio ama dosyada hicbirsey yazmio linklerden baska.kullanan warsa aciklayabilirmi acaba?

edit : db ayarlarini yaptim fakat bu seferde bu hatayi aldım :

Warning: fwrite(): supplied argument is not a valid stream resource in /home/xturkx/public_html/deneme/vbsitemap-01.php on line 50
muhtemelen sitemap.xml dosyanı oluşturmamışsın ya da oluşturduysan bile yazma hakkı vermemişsin. yazma hakkı vermek için 666 CHMOD yapman lazım.

2. bir konu "vbsitemap-01.php" dosyasını kullandığını fark ettim. Benim verdiğim yabancı forum adresi o konuya ait ilk sayfa idi ve orda scriptin 0.1 versionu vardı. Sen de onu kullanıyorsun galiba. Aynı konuda son sayfaya bakarsan 0.35 versionunun yayınlandığını göreceksin.

#33 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-12, 13:58
Senior Member

Alıntı:
NikeFootball´isimli üyeden Alıntı
bu scripti her zaman kullanmalımıyız yoksa bir kere sitemap.xml yi oluşturduktan sonra kendisi otamatik olarak ayarlıyrmu yani ben kurarken saat başı yazan bir yer vardı onu tıkladım kendisimi güncelliyor sitemap.xml yi..yani daha sonralardan tekrardan sitemap setup yapacakmıyız
vBulletin için olan scriptten bahsediyorsan seçtiğin saat başı seçeneği sitemap.xml dosyasını otomatik oluşturma ile ilgili değildir. Sitendeki linkleri saat başı "hourly" update edildiği bilgisini sitemap.xml dosyasına yazmak için kullanılıyor heralde o seçenek. Bu işlemi otomatiğe bağlamak için cron job gibisinden bir şey kullanılabilir.

Sonuç olarak Google bunun formatınıı, standardları, örneklerini, vs. göstermiş. Bize kalan en uygun şekilde bu dosyayı oluşturmak. Ha öyle ha böyle.....

#34 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-12, 16:48
..::aTi::.. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

..::aTi::.. has a little shameless behaviour in the past

Alıntı:
OLTA´isimli üyeden Alıntı
indexlendi....
pek inandırıcı gelmedi indexleneceği varmış demekki senin sitenin çünkü google 2 gün önce indexlediklerini gösterir genelde 12 saatle falan ilgisi yok 2. gün dolmak üzere bende...

#35 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-13, 19:40
Senior Member

Google Sitemap dosyamı 3 gün önce gönderdim. 85.000 civarı link içeriyordu. 3 adet sitemap dosyası ve bir de bu 3 dosyayı gösteren sitemap index dosyası. Bugün şu âna kadar 1165 tane sayfa indexledi google. Daha önceden de bu kadar (hatta biraz daha fazla) indexlediği günler olmuştu tabii. Ama belki SiteMaps olayının bir yararı olabilir. Hâla indexlemeye devam ediyor. Durunca haber veririm

#36 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-13, 21:01
Member

Tecrübe Puanı: 4
usekes is an unknown quantity at this point

Alıntı:
Skeleton´isimli üyeden Alıntı
muhtemelen sitemap.xml dosyanı oluşturmamışsın ya da oluşturduysan bile yazma hakkı vermemişsin. yazma hakkı vermek için 666 CHMOD yapman lazım.

2. bir konu "vbsitemap-01.php" dosyasını kullandığını fark ettim. Benim verdiğim yabancı forum adresi o konuya ait ilk sayfa idi ve orda scriptin 0.1 versionu vardı. Sen de onu kullanıyorsun galiba. Aynı konuda son sayfaya bakarsan 0.35 versionunun yayınlandığını göreceksin.

usta son surumunu cektim siteme attim sitemap.xml olusturdum 777 chmod werdim ama yine calistirdigimda

0000
Warning: main(forum/includes/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/xturkx/public_html/deneme/vbsitemap-035.php on line 28

Warning: main(forum/includes/config.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/xturkx/public_html/deneme/vbsitemap-035.php on line 28

Fatal error: main(): Failed opening required 'forum/includes/config.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/xturkx/public_html/deneme/vbsitemap-035.php on line 28

hatasi aliyorum.

yardim edebilecek bi arkadas warsa msn ine ekleyebilirmi beni? msnim profilimde yazio...

#37 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-14, 01:35
donanimmerkezi.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/6
donanimmerkezi.com is an unknown quantity at this point

http://www.donanimmerkezi.com/rss.php bunda bi yanlış yada eksik var mıdır ?
Birde http://www.donanimmerkezi.com/news_rss.php bu tr karakterlere takılıyor ne yapmam gerek ?
<?xml version="1.0" encoding="iso-8859-9" ?> eklediğimde hata veriyor.

#38 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-14, 02:36
pacey666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
pacey666 is an unknown quantity at this point

wordpress servisini kullananlar da yararlanabilirmi site map ten ? nasil?

#39 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-14, 03:34
EnTrue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

EnTrue is an unknown quantity at this point

UnicodeError: ASCII decoding error: ordinal not in range(128)

script'i çalıştırınca şöyle bir hata oluşuyor bunu nası düzeltebilirim.

#40 (permalink)   eTicaret 
Alt 2005-06-14, 10:19
OLTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
OLTA is an unknown quantity at this point

Alıntı:
..::aTi::..´isimli üyeden Alıntı
pek inandırıcı gelmedi indexleneceği varmış demekki senin sitenin çünkü google 2 gün önce indexlediklerini gösterir genelde 12 saatle falan ilgisi yok 2. gün dolmak üzere bende...
hayır aramalarda çıktı demedim... awstats'a baktım gelmiş...

site yeniydi ve dışarıdan linki yoktu!

Seçenekler
Stil