Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Haberler

Google Haberler Google News haberler yenilikler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-15, 18:19
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ece Ece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/4
Ece will become famous soon enough
Standart Türkiye Google'da tanıtılacak

"Krizi çözüldü." Türkiye, Google'ın özel ülke tanıtım kampanyasına girdi.

Türkiye, internetin en popüler arama motoru Google'da tanıtım atağına başlıyor. Türkiye, Google tarafından önümüzdeki ay başlatılacak ve 10 ülkenin tanıtımının yapılacağı özel arama sisteminde yer alacacak. Google’da yaklaşık 15 bin sözcük biri arandığında, sözcüklerin karşılığında çıkan sayfaların köşesinde hiç aranmamış olmasına rağmen Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından özel olarak hazırlanan, Türkiye’nin tanıtıldığı sayfaların bağlantısı yer alacak.

Google Earth programında geçtiğimiz yıl, Diyarbakır'ı "Kürdistan'ın başkenti" olarak belirtmesinin ardından, Türkiye ile Google yetkilileri arasında ABD’de başlayan kıran kırana pazarlık ilk meyvelerini geçtiğimiz aylarda vermeye başladı. Google yöneticileri, Türklerden gelen yoğun baskı üzerine, önce Google Earth’deki krize yol açan hataları düzeltti, ardından da Türkiye’yi Google arama motorunda yoğun olarak önümüzdeki ay başlayacak olan özel ülke tanıtım kampanyasında yer alacak olan 10 ülkenin içerisine dahil etti.

-GOOGLE’A ARALIK’TA 200 BİN DOLAR, 2008’DE İSE 1 MİLYON DOLAR ÖDENECEK

Google yönetimi ile New York Kültür ve Turizm ateşeliği arasında yaklaşık 6 aydır süren hazırlık çalışmalarının ardından, Google ile reklam anlaşması kararı alındı. Türkiye, Aralık ayında başlatılacak kampanya için Google’a 200 bin dolar ödeyecek. 2008 yılı kampanyaları için ise Türkiye’nin tanıtım bütçesinden Google’a ödeyeceği rakam 1 Milyon doların üzerinde olacak.
Konuyla ilgili bilgi veren Google yöneticileri, Türkiye ile Google Earth’de yaşanan "Kürdistan" krizinin ardından, Türk yetkililerle başlattıkları çalışmalar çerçevesinde önce Türklerden çok büyük tepki gören hatalara son verdiklerini, ardından da, ülke tanıtımlarını yoğunlaştıracakları kampanyanın içerisine yer alacak 10 ülke arasına Türkiye’yi de eklediklerini belirtti. Yetkililer, Türk yetkilerle aylardır sürdürdükleri çalışmalar neticesinde, arama motorunda aranacak sözcükleri saptadıklarını belirterek "15 binin üzerinde sözcük Google arama motorunda arandığında karşılığında Türkiye’nin tanıtımının yapıldığı sayfalar da çıkacak. Başta ABD’de olmak üzere Google’da hergün arama yapan milyonlarca ziyaretçi Türkiye’yi aramadıkları halde, Türkiye için özel olarak ayarlanmış sözcükleri aradıkları için karşılarında Türkiye’yi bulacaklar. Bu kampanya sayesinde Türkiye başta Ameriklılar tarafından, çok daha iyi tanınacak ve ükenin turizm gelirleri artacak. Bu şekilde Google ile Türk yöneticiler arasında başlatılan iyi diyologlarla da ikinci bir Google Earth krizi de yaşanmaycak" diye konuştular.

ANKA

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-15, 18:26
cakirx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ılı ııl ıııı llııllıııııı

Blog Entries: 3
iTrader: %100/2
cakirx will become famous soon enoughcakirx will become famous soon enough

Arada ileriye dönük güzel haberlerin gelmesi sevindirici. turizm açısındanda çok büyük katkısı olucaktır

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-15, 18:35
iyinet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Paylaşım için teşekkürler

Blog Entries: 2
iTrader: %100/6
iyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really niceiyinet is just really nice

Geçen gün bir yerde okumuştum Norveç mi yoksa İsveçmi, adamlar ülkelerindeki turistik yerlerin uçakla HD çok detaylı yakın ve uzak mesafeli fotoğraflarını çekip Google Earthe göndermişler.
Biliyorsunuz, Amerika haricinde diğer ülkelerde çok yakın mesafeye inilemiyor.
Bence Türkiye de böyle bir işe girişşe çok büyük reklam olur Turizm için.

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-15, 19:12
Ece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ece Ece isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)
Gold Member

iTrader: %100/4
Ece will become famous soon enough

Katılıyorum size son günlerde Turizim açısından kötü olmadık haberler çıkıyordu, şimdi böyle birşey olması Türkiye, turizm açısından dönüş yapacaktır.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-11-15, 20:52
mathiaxbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
üseniyorum öyleyse yarın

Tecrübe Puanı: 6
iTrader: %100/2
mathiaxbars has a spectacular aura aboutmathiaxbars has a spectacular aura about

bence madem okadar para veriliyor turizim sitesini de daha iyi durumada getirmeliler

Seçenekler
Stil