![]() |
|
|||||||
| Google Haberler Google News haberler yenilikler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Bu googleda ilk değil. Google her ne kadar biz özgürlükçüyüz diye çığırsada arada sırada böyle şeyler yapıyor.
Telif haklarıyla ilgili olarak siteleri kaldırabiliyorlar mesela... http://www.google.com/dmca.html
|
google çindeki banını kaldırtamaz çünkü mesele google ın yasalara uyup uymaması değil. google'ın bu sektörde tröst olması. çin büyük balığın kendi küçük balıklarını yutmasına müsade etmiyor. dolayısıyla google ı banladı. doğrusunuda yaptı. ben şahsen mynet, superonline gibi devlerimize üzüldüm. ben olsam yahoo yuda google ıda banlardım ve devlet kontrolünde bir alternatif inşa ederdim.. google varken kimse internet reklam sektörünede giremez, arama motoruda kuramaz.. kursa bile böcek gibi küçücük kalır..
|
|
||||
|
bilmiyorum farkındamısınız.. google dolaylı yoldan sitelerimizin içeriğini, formatını, tipini ve modelini kontrol altında tutuyor.. dolayısıyla internet piyasasını yönetiyor.. patronluk yapıyor.. peki google'ı kim yönetiyor?.. hangi lobi google devinin arkasında?..
http://forum.iyinet.com/showthread.php?t=21691 şuraya tekrar bir bakın.. bunun gibi bir sürü şey gösterebilirim size google ile ilgili.. çin doğrusunu yapmış.. doğrusu arkasında böyle art niyetli güçler olan tröstleri ülkelere sokmamaktır. serbest piyasa ekonomisi, büyüklerin küçükleri yemek için yutturduğu bir yalandır.. yok rekabetçi ortammış, yok eşitlikçi rekabetmiş.. hadi birimiz çıkalımda google ile rekabet edelim.. mümkün mü?.. google microsoft gibi firmalar sadece bir dehanın ürünü değildir, bazı lobilerin tröstleştirdiği oluşumlardır.. çinde bir bahane bulup onu banlayacak. google yasalara uysada başka bir bahane bulup banını kaldırmayacak.. aynen avrupanın bizim buğday üreticilerimize, sizin buğdayınız küçük taneli deyip almaması gibi.. elbette burda sebep buğdayın küçük taneli olması değil kendi buğday üreticisini korumak.. asıl soru şu olması biz neden kendi buğday üreticimizi korumuyoruz? |
|
||||
|
hic kimse hic birseyi engelleyemez google sadece çin icin yasaklı kelime iceren siteleri sonuclarda gostermeyecek o kadar, isteyen dogrudan adres yazarak girebilir. kaldi ki cin kendisi de direkt bu sitelere girisi de engelleyebilir.
not: yazıdan sanki internete google sayesinde baglaniliyormus gibi bir kanı ortaya cikiyor
|
Çin'de milyonlarca internet kullanıcısı var, onları çekmek için yapılan bir çalışma; 200 site yasaklansa ne olur google için, sonuçta milyonlarca kullanıcı google çin'i kullanacak.
| Stil | |
|
|