Alıntı:
|
ruen´isimli üyeden Alıntı
Biz niye böyle olmayalım ki?
|
Olalım olmasına da... Memleketin en zeki insanlarını
yabancı dille eğitime mahkum edip, kendi ellerimizle "gavur"lara teslim edersek kim yapacak bu işleri bu ülkede? Beyinler sömürgecilerin hakimiyetindeyken nasıl başkaldırı bekleyebiliriz?
Bizi Türkçe kurtaracak. Yabancı dillerde hazırlanmış kaynakların büyük kısmı Türkçe'ye çevrilmelidir. Bu ülkede sadece yabancılarla iletişim kuracak insanların çok ileri düzeyde yabancı dile ihtiyacı vardır. Eserler Türkçe'ye çevrilirse, biz Türk gibi Türkçe düşünerek bilim yapabilmeyi becerebilirsek ortada çok az sorun kalır. Onları da halledebiliriz sanıyorum.
Üniversitede birinci sınıftayken sosyal psikoloji (davranışbilim) diye bir dersim vardı. O zaman bir ödev hazırlamak için internete girdim ve dersin adını yazdım. Sadece üniversitelerden sonuçlar çıktı. Onlar da ders adlarından ibaretti! Ne berbat bir durum! Oysa o zaman bana birileri al Egemen, şu şu kaynakları internete aktar deseydi bunu ben bile yapardım, bırakın üniversiteleri. Ama üniversiteler bile bunu yapmıyor. Sadede geleyim. İngilizce kaynaklara muhtaç kaldım. Bir sürü İngilizce kaynak buldum. Eğer internette -İngilizce kaynak sayısı kadar olmasa da- yeterince Türkçe kaynak olsaydı, ben ne ileri düzeyde İngilizce öğrenmek zorunda kalırdım ne de kendi dilimi, Türkçe'yi, bırakıp kendi dilim olmayan bir dilde arama yapardım.
Şimdi ben sitelerimle Türkçe içeriği artırmaya çalışıyorum. Projelerim sürecek. Bu konuda
Vikipedi çok iyi gidiyor şükür. Girip katılmanızı yeni yeni konular açmanızı diliyorum. İnşallah Türkçe'yi en üstteki sıralamaya çıkartacağız yüz binlerce makalemizle.
Aramızda en milliyetçileri
Vikipediye davet ediyorum! Dilimizi dünyanın ansiklopedisinde en yukarı taşıma imkanımız var. Bunu değerlendirelim.
Unutmayalım ki Türk Demek Türkçe Demektir.