![]() |
|
|||||||
| Google Haberler ve Pagerank Güncellemeleri Google News haberler yenilikler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
GOOGLE SIZI IZLIYOR!!!
Şok edici iddialar, herkesin başı sıkıştığında başvurduğu teknoloji tekeli aslında yasadışı işlere karışan büyük bir organizasyon mu??? google in sektörün en büyük teknoloji casusu oldugu ve emrinde eski hükümet ajanlarını barındırdıgını ve herkesi cookieler vasitası ile tüm maheremiyetine kadar izlediği savunuluyor. yüklediğiniz toolbarların aslında spyware oldugu ve sürekliş bilgi sızdırdıgı iddia ediliyor. Google ın yasadışı kabul edilen bi uygulamasında ölümsüz cookileri bilgisayarınıza yerlestirmesi, bilinen tüm cookiler en fazla birkac gün yada aylık belkide yıllık iken, google ın yerlestirdigi cookiler 2038 e kadar yaşıyor. ve daha pek cok iddia,, pek vaktim olmadı tam incelemeye kısaca gozume carpanlar bunlardı, egerki daha fazlasını arastırmak isterseniz asagıdaki site ingilizce ilgisini cekecek arkadaslar bakalbilir http://www.google-watch.org/bigbro.html
|
yav hurafe bunlar inanmayanlar yaşar nuri hocaya sorsun
yasarnuriozturk@stargazete.com ahanda buyrun sorun ![]() ![]()
|
|
||||
|
Alıntı:
![]() Buradan yola cıkarak, 2038 e kadare yerlestirlen cookie ile ozel sifreleme kript metdoları kullanarak, istatistik verilerinizi reklamverenlere dagıtabilir, satabilir, ki bunu yahoo yapıyor.. google neden yapmasın? sonucata cookielerle sizin hangi reklamalara kac kez tıkladıgınız, ne sıklıkla tıkladıgınız, hangi reklam kategorilerine daha cok tıkladıgınız, belli edilebiliyor.. bunlara yapılıyorsa bilinebiliyorsa, daha pek cok sey de istensein istenmesin yapılabilir,izlenebilir.
|
cookie ye karsı konabılır, cookie de olsa ortaya cıkar zaten.esas konu burda toolbar bence, eger gercekten birseyler varsa toolbar'dadır.
ben suana kadar spama maruz kalmadım pek ama internetim kullanımımın 25% luk bır kısmını google olusturuyor, belkıde daha fazlası...bu kadar hizmeti benım ne bılgılerımı satacak ki google?kı madem bana zarar gelmıyo, madem adamlar mılyon tane seyı bedavaya saglıyo, madem bana para kazandırıyo, varsın satsın benim bilgilerimi ![]() ki bide akla su gelıyo; bukadar reklam veren firmayla anlasması olan, deli gibi kar yapan, sirketlere ozel servislerindende (http://www.google.com/enterprise/) agırlıgınca usd kazanan bi firma neden tracker cookie kullanıp elde ettigi bilgileri satma ihtiyacı duysun ki
|
|
||||
|
GoogLe abimiz zaten kendisi gizLiLik poLitikasında soylemiş tooLbar kuLLandıgınız taktirde biz sizin bazı biLgiLerini aLırız şey ederiz faLan demiş. gidip oyLe ingiLizce yerLerde aramaya ne hacet aLın işte Türkçesi: http://www.google.com/intl/tr/privacy.html gerçi biz miLLetçe pek kuLLanım sözLeşmesi, gizLiLik poLitikası gibi şeyLeri okumadan okudum kabuL ettim der geçeriz... bu da üşengecLigimizden oLsa gerek, ya da "vakit nakittir" gibi bishey
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|