![]() |
|
|
||||
|
Arkadaşlar uzun zamandır aklıma takılan bir olay var...
Bir sitemin google da indexli 2400 Sayfası var ama Live.com da 64 Altavista.com da 504 Yahoo.com da 1050 Ask.com da 6 bazı arama motorlarında hiç yok ve böyle tutarsız şekilde devam etmekte liste elbette biliyoruz google.com/tr bu işin piri, tekeli ama -Acaba böyle tek arama motoruna bağlı kalarak mı çalışmak lazım yani google mıdır bizim hedefimiz (Hedef derken potansiyel müşteri-kullanıcı-ziyaretçi) ?? -Diğer arama motorlarında çıkmamakla acaba çok mu şey kaybediyoruz ?? (Ben adıma konuşuyorum belki siz hepsinde full index olarak çıkıyorsunuz) -Böyle diğer arama motorlarında çıkmak için ne yapmak lazım ne gibi önerileriniz var..?? Benim gibi aramızda google.com u baz alıp aslında daha çok (belki daha kaliteli) ziyaretçi alacağımız diğer arama motorlarını da kaçıranlar varmı ?? Son birşey, biliyorsunuz ki google.com haricinde gerçekten Yahoo.com Live.com u sadece kullanan kişiler var bu kesimi es mi geçiyoruz ... Yorumlarınızı bekliyorum güzel olan her yorumu okuyacağım .. Teşekkürler...
|||
|
seninden dediğin gibi google tekel.çünkü ülkemizle en bağıntılı arama motoru google.
diğer adı geçen arama motorlarının tr sayfaları bile yok değil anasayfası. ben google da sitemizin durumunun diğer arama motolarının hepsinden kat kat daha önemli olduğunu düşünüyorum. hangimizin tarayıcısındaki anasayfas google değil ki
|
|
||||
|
Hımm olay dil olayı ingilizce türkçe olayı
Peki ingilizce siteniz var ki çoğumuzun ingilizce sitesi var sanırım .. O zaman ne yapmak lazım ??
|
Türkiye'de Google kullanımı oldukça fazla, webmaster arkadaşlar web sitelerini hazırlayıp yayınladıklarında akıllarında şu soru oluşuyor.Siteyi iyi, güzel, görünümü hoş bir şekilde hazırladım ama kimler, nereden girecekler siteme? tabiki ''Google'' nedenmi? çünkü google'dan hit almak çok kolaydır.
visitistanbul Google harici diğer arama motorlarında yahoo, msn, live v.b. motorlardan seni tatmin edecek hiti kesinlikle alamazsın, çünkü bu arama motorları google gibi aramalardan ve aramalarda çıkan siteler sayesinde para kazanmıyor.Kısaca diğer arama motorları adsense ve adwords gibi programları olmadığı için, doğal olarak google kadar hit göndermediği için, google gibi kriterlerde istemiyor.Google dışında diğer arama motorlarından ne kadar hit gelirse kardır diye bakmak gerekir. Son olarak bir tavsiyem olacak, gerçekten bu işten para kazanmak isteyen arkadaşlar, site(ler)iniz varsa ve sitelerinize google'dan hit sağlıyorsanız, ki öyle Türk webmasterlerin %90'lık bölümü googledan hit alıyor.Sitelerinize hiçbir zaman güvenmeyin ne zaman ne yapacağı belli olmaz.Sitelerimin hitleri var deyip biryere borca girersiniz, herhangi bir sebepten banlandığınız zaman tüm hayalleriniz biter. Buradan şu çıkıyor; ciddi anlamda bu iş ile ilgileneceğim diyenler var ise sitelerini google veya diğer arama motorlarına gebe bırakmayın, sitelerinize her zaman explorerden giren kullanıcılar sağlamaya çalışalım çokmu uzun yazdım ne ?
|
|
|
||||
|
olaya birkac satır yorumda ben eklemek istiyorum yuksek musadenizle.
![]() olaya soyle bi bakacak olursak turkiyede en cok ve en yaygın olarak kullanılan arama motoru olarak googleyi goruruz. fakat diğer arama motorları google kadar sık kullanılmaz turk ziyaretcisi tarafından bu sebebten dolayı turk hitli sitelerimiz ve turkce sitelerimizin coğunluğunun hitinin googleden gelmiş olduğunu goruruz diğer arama motorları bir hicmi ? hayır tabiki değil ingilizce başta olmak üzere diğer siteleri incelemeye kalktığımızda onlarda ise tam tersine ziyaretci coğunluğunun yohoo, msn, altavista, ask com, search.com gibi arama motorlarınan geldiğini goruruz. bu sebebten dolayı turkce hit icin google diğer dillerden hit icin ise diğer arama motorları başı ceker
|
|
||||
|
şöyle bişey var siten eğer türkçe ise zaten diğer arama motorlarını boş geçceksin onların çoğu kendi el ile ekleme sayesinde oluyo ama hiç gerek yokk.. bence google bir türk sitesi için yeter.. yahoo ve msn de öyle ama diğerlerine hiç bulaşma bazıları siteni çok fazla çeşgul ettiği için google da geri sayfalara düşebilirsin şahsen benim sitem öyle oldu..
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|