![]() |
|
|||||||
| Google Arama Google Search engine www.google.com |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Alıntı:
Trojan yiyenler Kaspersky ile sistemlerini taratsınlar, Kaspersky yoksa 1 aylık deneme sürümünü indirebilirsiniz. |
|
|||
|
Siteyi dmozdanda sildim şimdi başkalarıda zarar görmesin diye...
arkadaşlar benim merak ettiğim 3 soru var. 1. bu kodun amacı nedir? nasıl zarar veriyor yani kullanıcılara hangi amaçla yazılmış? 2. bu kod siteye nasıl girer? siteyi yaptırdığımız kişinin sokma ihtimali nedir? ve hangi zihniyet ile sokmuş olabilir o yaptıysa... 3. bunun çözümü nedir? |
|
||||
|
Bence de Tiva nın dediği gibi o kişi de farkında değildir, ftp upload yaparken bulaşmış dosyaları farkında olmadan servera atmıştır.
Sanırım bu trojan kendini dosyaların içine inject ediyor ve sonra o sayfayı gezenlere başka siteden aldığı (iframe büyük ihtimalle) kodu bulaştırıyor. Bunu neden yaparlar: botnet oluşturmak çin olabilir, reklam tıklamak için olabilir, ... |
|
||||
|
Alıntı:
|
arkadaşın sitesindeki sorun tarafımdan halledildi
sayfalarda aşağıdaki kodları buldum index.php PHP- Kodu:
|
bu siteye iframe verilmiş.
Hocam buradaki gerekli formu doldurun; http://www.stopbadware.org/home/reviewinfo 3-4 gün içerisinde siten eski haline dönecektir. Bende de olmuştu bir keresinde |
|
|||
|
Gerçekten çok teşekkür ederim. TrDownload yakından ilgilendi Allah razı olsun kendisinden.
Şimdi kontrol ediyorum başka sayfalardada aynı sorun varmı diye. Bir daha aynı sorunla karşılaşırsam nasıl üstesinden gelebileceğimizide öğretti. Tekrar teşekkür ederim kendisine. İçerikleri temizledikten sonra başvuru formunu dolduracağım hemen. |
|
||||
|
ben bişey yapmadım yahu iki tane javascript kodu vardı iki sayfada onları kaldırdım
![]() arkadaşıda uyardım sitedeki diğer sayfalardada olabilir kontrol et onlarıda kaldır meğer ne büyük adammışım
| Stil | |
|
|