Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Webmaster Kaynak Eğitim Tanıtım Hizmet > Arama Motorları ve SEO Teknikleri > Google Arama

Google Arama Google Search engine www.google.com

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:02
masques - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
iTrader: %0/0
masques is on a distinguished road
Standart site:xxxx site:www.xxx fark ?

site:xxxx.com şeklinde indexlenen sayfalarıma bakmak istediğimde her zaman daha fazla sonuç çıkıyor. başına www ekleyince sonuçlar azalıyor.Sub domain falan kesinlikle kullanmıyorum.Sizce neden böyledir ?

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:20
gokseltoprak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %0/-1
gokseltoprak is an unknown quantity at this point

İlginç .. İki arama yaptım ..

İlkinde www koymadım .. 371 sonuç buldu ..

İkincisinde www koydum .. 390 sonuç buldu .. Demekki bu durum tüm siteler için geçerli değil ..

Bilen birisi benide bu konuda aydınlatırsa sevinirim ..

Konu gokseltoprak tarafından (2007-01-02 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir..

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:47
Schzo* - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Schzo* is an unknown quantity at this point

www.'li ve www.'siz domainlerin PR değerleri de farklı olabiliyor bildiğime göre. Bir de sitelerin sahiplerinin farklı olma durumu söz konusu olabilir. Mesela http://avon.com.tr adresinden siteye giriş yapamıyorsunuz. Mecburen www.avon.com.tr adresini kullanmanız gerekiyor...

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:52
yehhucom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %96/23
yehhucom is on a distinguished road

www.yehhu.com olarak aradığınızda "www.yehhu.com/linkler/" olarak link varsa bunu gösterir ama www. siz listelendiyse linkin bulunduğu yerde www. kullanılmamışsa göstermez.yehhu.com olarak aramanız daha geniş sonucu gösterir.goksel yalnış yazmış sanırım..

www. ile arama : http://www.google.com/search?sourcei...%2eyehhu%2ecom >>52000 sonuç..

www. olmadan arama : http://www.google.com/search?hl=tr&r...Ayehhu.com&lr= >> 69900 sonuç..

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:52
Senior Member

Alıntı:
www.'li ve www.'siz domainlerin PR değerleri de farklı olabiliyor bildiğime göre.
Link alımlarında verilen linke bağlı olarak değişebiliyor bu .. Ama önemli olan www.siteadi.com un pr değeridir diye biliyorum ..

Alıntı:
Mesela http://avon.com.tr adresinden siteye giriş yapamıyorsunuz. Mecburen www.avon.com.tr adresini kullanmanız gerekiyor...
http://avon.com.tr bu sitenin açılmaması şaşırttı beni açıkçası .. Bu domain avon a ait değil mi ?

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:55
Senior Member

http://www.google.com.tr/search?hl=t...lime.net&meta=

http://www.google.com.tr/search?hl=t...lime.net&meta=

Gariplik Benim Sitemde Sanırım

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 11:57
Turkmucit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Turkmucit is on a distinguished road

www olmadan açılması serverin bunu ayarlamasına bağlıymış.Turkticaret in bir yazarı www kullanılmasın w yok turkcede diye bir yazı yazmıs ve burada serverin küçük bir ayarı ile www suz açılır site diyordu.
Demekki avonu barındıran server bu ayarı yapmamış yoksa bence www domainin w suzunun başkasında olması mümkün değildir.Öyle olsa domaini aratırken .dan sonraki net com ayrılldığı gibi www lu ve w suz diye iki şekilde de satırlırdı.
saygılar..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 16:16
ZIPPKIN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
ZIPPKIN is on a distinguished road

yok canım amma yaptınız www.avon.com.tr ile avon.com.tr nin sahiplerinin farklı olması söz konusu olamaz. uzantı TR, domain com.tr dir. o yüzden tüm com.tr li domainler konusunda tek yetkili ODTÜ dür. avon ve onun altındaki tüm domainlerin sahibi ise haliyle Avon un kendisidir.
www muhabbeti de web server ile alakalı bir durum, hosting aldığınız yer ve kullandıkları cp ile doğrudan alakalıolarak www lu veya www suz erişim direk sağlanabilir veya cp den ayarını siz yapabilirsiniz.

index ile ilgili olarak da www lu hali aslında subdomain dir ve google her subdomaini ayrı bir domain olarak değerlendirdiği için index sayısındaki farklılık normaldir.fakat www lu haliyle www suz haline genelde aynı muameleyi yapar. ayrıca siz xxxx.com yazınca ayrı bir sayfa www.xxxx.com yazınca ayrı bir sayfa çıkartabilirsiniz ziyaretçinin karşısına

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 17:44
CMYLMZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
We never give up!

Tecrübe Puanı: 3
CMYLMZ will become famous soon enoughCMYLMZ will become famous soon enough

Domainin aslı domain.com şeklinde olandır.
www. yada ftp. yada (hertürlü Subdomain).domain.com Cname olarak geçer.
www olması genel bir alışkanlıktır. bir çok yerde hala www kullanılmadan domainler yazılır.
eğer WWW li halinin daha çok kullanılacağını düşünüyorsanız öncelikle DNS de www kaydının açılmış olması ve bunun da sunucunuzda doğrulanmış olması gerekir.
www ile salt domain aynı yere yönlendirilirse aynı sayfayı açacağından ikisi de aynı şekilde indexlenmeli diye düşünüyorum.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2007-01-02, 17:55
tiva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
evlendi

Tecrübe Puanı: 7
iTrader: %100/4
tiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura abouttiva has a spectacular aura about

site:www.domain ve site:domain arasındaki fark sitenize direkt adresi yazarak girenlerin sayısı ile alakalı (bir yerdeki linkinize tıklayarak gelenler için de bu durum geçerli)
argosozluk.com denizmarket.net deyimler.net dizikolik.com esyalar.net fenerli.net gazetetv.com gelinliksitesi.com isadresleri.com isyeri.net lazlar.net oglak.net sazevi.net tekneler.net turkblog.net webtrafik.net yorumlar.net

Seçenekler
Stil