![]() |
|
|||||||
| Google Arama Google Search engine www.google.com |
![]() |
|
|
LinkBack (1) | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Alıntı:
Ama arama motorları dmoz.org a siteni ekle diyor. Seçeneğin yok. Eğer google kendi dizinini oluşturursa bir daha dmoz.org u ağzına alacak kimse kalmaz.
|
editörlerin "bu gönüllülük ve çıkarsızlık" meselelerine hasta oluyorum. eminim ki çoğu menfaatleri için bu işe devam ediyorlar. ama mener gibi bazı arkadaşlar gerçekten çok hassas onları ayrı tutuyorum.
bi gerçek var ki dmoz çoktan göçmüştür. büyük rantların döndüğü bir yer haline gelmiştir ve en kısa zamanda google, yahoo vs dmoza verdikleri önemi en minimum seviyeye çekmeli veya tamamen herhangi bir dizin gibi değerlendirmeli. |
|
||||
|
ZIPPKIN keşke öyle birşey yapsalar...
ama tahminimce bu tür şeyler türk editörler tarafından suistimal ediliyor. yabancı bir sitemi dmoz a ekledim ve onun içinde (neldu hani eklememişsiniz) türü bir mail attım. ne gariptir ki ertesi gün cevap geldi acaba biz mi biraz müşkülpesent lik yapıyoruz ? |
|
||||
|
Arkadaşlar Dmoz hakkındaki eleştirilerinize katılmam mümkün değil.
Ve kusura bakmayın, konu hakkındaki değerlendirmelerinizi ÖSS'ye girip de üniversite kazanamayan öğrencilerin, sistemi, bilip-bilmeden (size konuyu bilmiyorsunuz demiyorum ama bahsettiğim öğrencilerin çoğu bir şey bilmiyor, düşünemiyor) eleştirmelerine benzettim biraz. Siz, elbette, onlardan daha haklısınız çünkü ÖSS objektif, Dmozsa subjektiftir, kişisel yargılar devreye girdiğinde de hatasız olmaktan söz edilemez. Google'ın dizini devreye girsin diyorsunuz. O zaman ne olacak? İnsan olmayacak, webmasterler ekleyecek ve bütün siteler eklenecek mi? O zaman kaliteli olanla kalitesiz olanı kim ayırt edecek? Hepimiz -istesek de istemesek de- serbest piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Peki devlet niye var, hiç düşündünüz mü? Yargı neden var? Neden yasama diye bir erk var? Yasalar neden yapılır? Çünkü denetimsiz "serbest piyasa" güçlülerin güçsüzleri yok etmesiyle sonuçlanır. Ve devlet güçlüye karşı güçsüzü korumak için vardır. Düzenlemeleri de öyle... Devlet olmazsa düzen olur mu? Bir yerde internetin devleti -regülatörü, düzenleyicisi- de Dmoz'dur. Mesele Dmoz'un işlevsiz ya da "kötü" olmasından ziyade Dmoz editörlerinin beceriksizliği, başarısızlığı ya da bencilliğidir. Denetim mekanizmasından "insan" ögesini çıkarmak imkansız (nasıl ki üniversiteye girmek isteyen öğrenci sayısı kontenjandan çok daha fazlaysa ve bazı insanların bazı kriterlere göre seçilmesi zaruriyse ve ÖSS'yi doğuran sebep buysa). Mesele doğru insanı doğru mevkiye getirmek ve doğru insanı doğru mevkiye getirme yeteneğine sahip Dmoz yöneticileri bulabilmekte. |
|
||||
|
çok yakın bir arkadaşım dmoz'da editör(müş) bunuda bi sohbet esnasında öğrendim, torpil geçmesini dahi istemedim vede oda böle bir şey teklif etmedi, sonrasında bana verdiği en önemli öğüt kayıt olurken imla hatası yapma ve düzgün açıklayıcı terimler kullan...
elimden geldiğince siteye kayıt olmaya çalıştım ama ne yazık ki arkadaşım torpil yapmadı, aslında sevindirici bir olay dmoz dizin editörü olmuş ve yetkisini kötüye kullanmıyor...şimdi ise bu mevzu ile karşılaşıyoruz... sonra Türk webmasterlara kapılar kapanıyor, neden bazı kendini bilmez çıkarcı bencil zihniyetler yüzünden... yazık çok yazık...
|
Alıntı:
Not:editör olmakta okadar zor değil galiba bi ara bende başvurmuştum adamlar şimdilik alınmayacaksınız ama başlık düzeninizi düzenleyip bidaha başvurmanızı öneririz vb... böyle gidiyodu ilgilenemem diye bidaha yollamamıştım |
|
||||
|
Acikcasi ben DMOZ a site eklemeye calismiyorum. Gerekirse önce link topluyorum ondan sonra eklerim ama Türkce sitelerde dediginiz gibi ya Editörler menfaati, ya da sitesini eklemek isteyen Webmasterlar yüzünden bikmis durumdalar.
Aynisi benim siteme eklenmek isteyen siteler icin de gecerli. Adam elektornik esya satiyor eglence sitelerine eklenmek istiyor. Belki kendisi eletkronik esya ile egleniyordur ama gördügüm sudur ki: "Nerde ne kadar linkim olursa o kadar iyi" mantigi hakim. O yüzden editörlerin de bu isten sikildigini düsünüyorum. Ama bu isi aksatmasini veya menfaat kollamasini gerektirmez.
|
Alıntı:
eğer düzgün işleseydi belki bir parçası olabilirdi (devleti falan gene olamaz) ama şu anda o kadar çok kötü bir durumdaki benim iyvi.com bile ondan iyidir. içersinde kötü tek bir site bulamazsın. resource-forumda okudum geçenlerde, bizim bi arkadaşın sitesi var, kendisi bu işlerden hiç mi hiç anlamaz ve www.menzilbilisim.com diye bi site yapmış, sonra üyelerden birinin veryansın etmesi sonucu cat mod Erkin sildi (yanlış bilmiyorsam) ve senin internetinin devleti bu siteyi dizine kabul etmiş, ben bu kadar büyük bir fiyasko daha görmedim, girin bi bakın bakalım nasıl bir site dizine kabul edilmiş? ve sence bir editörün bunu dizine kaydetmiş olmasının altında nasıl bir neden yatar? (sağ alttaki 1 2 3 vs giden linklere dikkat) |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://forum.iyinet.com/google-arama/33607-dmozun-editoru-yetkilerini-cikarlari-icin-kullanabilirmi.html
|
||||
| Konuyu Başlatan | For | Type | Tarih | |
| Dmoz.org Türkiye editörleri rezalet ! | This thread | Refback | 2008-10-09 00:14 | |