Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Ticaret Reklam İlan Alışveriş Para > Reklam ve Reklam Networkleri > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense Sitenizde Reklam Gosterme Imkani

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-11, 11:25
seckal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %0/0
seckal is an unknown quantity at this point
Standart AdSense'de dikkat edilecekler: ??

Gezginlerden alınmıştır:

Öncelikle hiçbir zaman denemek için dahi olsa kendi reklamlarınızı tıklamayın, bu hile yaptığınız zannıyla hesabınızın otomatik olarak sistem tarafından kapatılmasına neden olabilir.
İlgilenmediğiniz reklamları tıklamayın, bu yayıncıların yararına gibi gözükse de reklam verenin zararına bir durumdur ve reklam sisteminin başarısızlığına sebep olacaktır, bir süre sonra da reklam veren kurumların uzaklaşmasına...
Sadece reklam için sayfa oluşturmayın, bu adsense kurallarına aykırı olduğu gibi internet sitelerinin "çöplüğe" dönüşmesine neden olacaktır.
Yabancı dildeki reklamların ve resim şeklindeki reklamların daha çok kazandırdığı bir gerçektir ve akılda tutulmalıdır.
Metin aralarındaki ve dikey reklamların tıklama yüzdesinin fazla olduğu, site içeriğinden uzak reklamların başarısız oldukları bilinmektedir.
Sahip olduğunuz birden fazla sitede adsense reklamlarını yayınlayabilirsiniz ve bunları takip etmek için kanal özelliğini kullanabilirsiniz

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-11, 11:28
seckal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

seckal is an unknown quantity at this point

Artık reklamcıyız; reklam botu sitenizi taradı ve reklamlar gözükmeye başladı, ilk önerimiz en iyi reklam sunabilmek için ilk hafta çeşitli renkler ve reklam boyutlarıyla, farklı pozisyonlar ile denemeler yapın ve sonuçlara göre en uygun pozisyon ve renklerde karar kılın. Sayfanın arkaplanıyla aynı renkleri kullanmanın başarı ve uyum sağlayacağını unutmayın. Adsense reklamları sayfa içeriği taranıp, ilişkili kelimelere göre oluştuğu için her reklam sayfasında farklı reklamlar gözükecektir, reklam verenlerin belirlemiş olduğu tıklama başı maliyetten google'nin size ödeyeceği % kadar her tıklamadan gelir elde edeceksiniz. Bu tıklama başı kazanç ilişkili reklamlara göre farklı sonuçlar vermektedir, bu değerleri paylaşmanın google servis kurallarına aykırı olduğunu belirtelim. Google adsense hesabınızın raporlar bölümünde "Sayfa Görünümleri" kısmında günlük sayfa izlenim sayısı (çoğul hit), "tıklamalar" bölümünde günlük tıklama sayısı, "Tıklamayla-geçiş oranı" bölümünde tıklamalar/Sayfa Görünümleri oranı, "Efektif CPM" bölümünde 1000 sayfa izleniminde elde ettiğiniz ortalama gelir, "Sizin kazanımlarınız" bölümünde ise günlük kazançlarınızı göreceksiniz, değişik raporlama seçenekleriyle belirli tarihler arası sonuçlarınızı kıyaslayabilir ve hesaplayabilirsiniz. Kanal verilerini de 2 gün gecikmeli olarak görebilirsiniz. "Ödeme Geçmişi" bölümünde ise onaylanan gelirinizi ve yapılan ödemeleri göreceksiniz. Google size, hesabınız 100$'ı bulduğu zaman ilgili aydan bir ay sonra çek gönderecektir. Bu süreç çekin ulaşma zamanı ile birlikte biraz daha artacaktır.

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 01:39
Member

Tecrübe Puanı: 3
Seal is an unknown quantity at this point

Güzel ve yarayışlı bir döküman hazırlamışlar, paylaştığın için saol. İki sorum olacak, tartışada biliriz bu konuda :

1) Ben bir kaç kere ilgimi çeken bir reklama tıklamıştım. Benim site sahibi olduğumu nasıl anlayacaklar, zaten ADSL 'de IP sürekli değişiyor orasıı pek anlamadım. Sizce?

2) Size kıl giden biri sitenizi açıp da patır patır tüm reklamlara üst üste tıklasa, siz ceza almaz mısınız yada banlanmaz mısınız? Google nerden bilecek onun kötü niyetli birinin yaptığını, sizin yapmadığınızı? Updated.com öyle yapıyodu mesela, bana tek kuruş para ödememişti, tükürdüğümün Rumları. Ne dersiniz bu konuda?

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 01:50
yakese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Tecrübe Puanı: 4
yakese is an unknown quantity at this point

2) Size kıl giden biri sitenizi açıp da patır patır tüm reklamlara üst üste tıklasa, siz ceza almaz mısınız yada banlanmaz mısınız? Google nerden bilecek onun kötü niyetli birinin yaptığını, sizin yapmadığınızı? Updated.com öyle yapıyodu mesela, bana tek kuruş para ödememişti, tükürdüğümün Rumları. Ne dersiniz bu konuda?

+++++++++++++++++++++11111111111111111111111

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 01:54
murme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

murme is an unknown quantity at this point

evet arkadaşlar bu soru benimde aklımı kurcaliyor

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 01:55
wasGer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %100/1
wasGer is on a distinguished road

Alıntı:
Seal´isimli üyeden Alıntı
Güzel ve yarayışlı bir döküman hazırlamışlar, paylaştığın için saol. İki sorum olacak, tartışada biliriz bu konuda :

1) Ben bir kaç kere ilgimi çeken bir reklama tıklamıştım. Benim site sahibi olduğumu nasıl anlayacaklar, zaten ADSL 'de IP sürekli değişiyor orasıı pek anlamadım. Sizce?

1. COOKİE (cerez)!
2. Banlandığında aynen emaile cevap yazarsın, tekrar aktifleştirirsiniz.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 02:07
Member

Seal is an unknown quantity at this point

Wasger
1) Cookie'yi zaten bilmeyen yok, onu silsen de gene anlaşılıyor, yada IP de değişsen. Benim dedğim bu, yoksa Cookie işin en basit yanı, o kadar cahil değiliz. : )

2) Aynı maile cevap yazıp da banlanan bir siteyi açtığın oldu mu? Benim google ile problemim olmadı çok şükür inşallah da olmaz ama updated.com 'a ne kadar dil döktüysem vermedi itler. Ne maili, gidip ben ingilizcve forumlarda rezil ettim onları linkini de e-mail olarak yolladım bana mısın demediler, foruma girip kendilerini savundular tek IP'den tıklanmış diye.

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 02:25
wasGer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

iTrader: %100/1
wasGer is on a distinguished road

Alıntı:
Seal´isimli üyeden Alıntı
Wasger
1) Cookie'yi zaten bilmeyen yok, onu silsen de gene anlaşılıyor, yada IP de değişsen. Benim dedğim bu, yoksa Cookie işin en basit yanı, o kadar cahil değiliz. : )

2) Aynı maile cevap yazıp da banlanan bir siteyi açtığın oldu mu? Benim google ile problemim olmadı çok şükür inşallah da olmaz ama updated.com 'a ne kadar dil döktüysem vermedi itler. Ne maili, gidip ben ingilizcve forumlarda rezil ettim onları linkini de e-mail olarak yolladım bana mısın demediler, foruma girip kendilerini savundular tek IP'den tıklanmış diye.
COOKİE! den anlaışılıyor. tüm cookileri silip kendi reklamlarınıza tıklayın sonra cookileri tekrar silin, internet bağlantısını kes. tekrar internete giriş yap, İPin değiştine emin ol, ve adsense hesabına gir 30 dakika sonra istatistikler güncellendiğinde tıklama geçerli sayılır..

2. öyle bi duruma tanık oldum.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 02:31
tr.st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
nerd

Tecrübe Puanı: 8
iTrader: %100/10
tr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura abouttr.st has a spectacular aura about

1-google tıklamaları şu sekilde analiz ediyor: ip, lokasyon, servis sağlayıcı, cookie, makine adı.
2. aynı yerden çok tıklama olursa direkt o kişiye ban konuluyor. yani o kişinin tıkladıkları belli bir miktardan sonra sayılmamaya başlıyor.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2005-03-28, 11:00
Member

adsl is an unknown quantity at this point

burda hile yapmayı savunacak değilim ama reklamları göstermeye başladığım ilk zamanlar bir kaç kere tıklamıştım, ve hesabı kontrol ettiğimde tıklamalar görünüyordu ama kazanç 0 oluyordu, daha sonraları wasGer in dediği gibi ipinin değiştiğine emin ol çerezleri sil tıkla kazanmaya başla..Şu an 80 dolar oldu..Bakalım 100 de ne olacak?
Yalnız ben günde bir reklama 1 defa tıklıyorum.Yani günlük 20 farklı reklam çıksa 20 defa tıklıyorum..Bu arada bende müşteriyim tıkladığım reklam sitelerinde dolaşıyorum reklam amacına ulaşsın demi ya...

Seçenekler
Stil