Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense hakkında detaylı bilgiler,ipuçları ve ödemeler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 14:03
Priapos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kendimi Öpesim Var!

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %100/3
Priapos will become famous soon enoughPriapos will become famous soon enough
Red face Reklam Gelirlerinin Düşmesi Hakkında Teoriler

Son günlerde herkes AdSense gelirlerinin düşüşünden bahsediyor ve "biliyorum" diyen kişiler bile düşüşe anlamsız yorumlar yapıyor.

Etkenleri sıralayayım.

- Dövizlerdeki ani yükseliş ( USD yükselmesi sonucu 100$ reklam verilirken YTL bazında 50$ reklam verilmesi )

- Alım gücünün azalmasıyla reklama zıt yönelişi ( 4-5 ay öncesine kadar insanlar kazanırdı ve reklam yapardı, tanıdığım büyük esnaf bile şuan kâr etmiyor.Bu adam nasıl reklama yönelsin. -aslında yönelmesi gerekir ancak cash yok- )

- Ringo/CM tarzı reklamların azalması ( garip geldiğini biliyorum ama o reklamlar az da olsa tıklatıyordu, Aşk kelimesini gören kişiler reklama tıklıyordu )

- Ziyaretçilerin bilinçlenmesi ( Türkiyede internetin en büyük atağı yaptığı yıl geçen sene idi. Bilinçsiz internet kullanıcısı biraz da bilinçlendi ve neyin reklam, neyin içerik olduğunu , aradığına nasıl ulaşabileceğini öğrendi )

- Liselerde ve Üniversitelerde yaz rehavetinin gelmesi üzerine öğrencilerin web işlerine yönelmesi sonucu sektördeki ani genişleme ( açıklamaya gerek yok sanırım. Link değişimi bölümüne bakmanız yeterli )

ve onlarca ufak sebep...

Teşekkürler
-Priapos

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 14:21
T3chn0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Eagles don't catch flies

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/25
T3chn0 will become famous soon enoughT3chn0 will become famous soon enough

- Alım gücünün azalmasıyla reklama zıt yönelişi

- Ringo/CM tarzı reklamların azalması

bu ikisine katılmıyorum hele ki ringofon konusuna hiç katılmıyorum ringofon için reklam verenler zaten 0.01 veriyordu click başına bu reklamlar zaten piyasayı öldürüyordu.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 14:24
Kendimi Öpesim Var!

Saygı duyarım ...

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 14:29
the_alorak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne olursan ol Gel

the_alorak will become famous soon enough

Bence çok doğru tespit olmuş..

Yeniden dönüş zamanı..[Ali]

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 14:31
Kendimi Öpesim Var!

Buyrun :

Döviz Dalgalanmaları Halinde : http://forum.iyinet.com/google-adsen...ontemleri.html

#6 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 15:18
alexius - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %0/0
alexius is an unknown quantity at this point

Burada kullanıcıların bilinçlendiği konusuna bende katılıyorum ve ufak bir öneri text ve resim reklam yerine tavsiye reklam kullanılmasını daha doğru buluyorum.

#7 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 15:19
venom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
40.97213,28.718637

venom has a spectacular aura aboutvenom has a spectacular aura about

döviz dalgalanmalarının buna etki edeceğini düşünmüyorum açıkçası. google adwords için harcanan maliyet fimanın ayırdıgı reklam bütçesi içinde küçücük bir ayrıntı kalır. Firma aylık 2000$ adwords bütçesi ayırsa dalgalanma %10 olsa 200$ için kasacaklarını hiç düşünmüyorum...Ancak genel ekonomik kriz mutlaka etkisini gösteriyor o kesin.
Ve tabi kullanıcının artık reklamı ayırt etmeye başladıgı çok doğru tespit. Vatandaşlık no sorrgulama, böbreğimdeki taşı nasıl düşürürüm makaleleri arasında kaynayan reklamlar artık göze çarpırıyor oldu.
Bundan sonra böyle gideceği kesin bir çok kişide buna göre içerik hazırlamak zorunda kalacak sanırım.

#8 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 15:44
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
thematrix is an unknown quantity at this point

Adsense gelirlerindeki düşüşten bahsedilirken çoğu zaman anlatılmak istenen tık başı ortalama gelirdeki düşüş. Buna göre İlk iki maddeye nispeten katılsam da son üç maddeye katılmıyorum. Sizin son üç maddede saydıklarınız olsa olsa sitelerdeki tık sayılarının düşmesine neden olur. Tık başı gelen parayla bir ilgisi yok. 2 ay öncesi tık sayısı ile aynı olmasına rağmen toplam gelir düşük şu sıralar. Bunun en büyük sebebide yüksek bütçeli reklamların yerini küçük bütçeli reklamlara bırakması.
Örneğin, kabaca, bir çok kişi 1 ay önce 100 tık ile 4 dolar alıyorken şuan 2 dolar alıyor.

Alıntı:
Priapos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Son günlerde herkes AdSense gelirlerinin düşüşünden bahsediyor ve "biliyorum" diyen kişiler bile düşüşe anlamsız yorumlar yapıyor.

Etkenleri sıralayayım.

- Dövizlerdeki ani yükseliş
- Alım gücünün azalmasıyla reklama zıt yönelişi
- Ringo/CM tarzı reklamların azalması
- Ziyaretçilerin bilinçlenmesi
- Liselerde ve Üniversitelerde yaz rehavetinin gelmesi üzerine öğrencilerin web işlerine yönelmesi sonucu sektördeki ani genişleme

ve onlarca ufak sebep...

Teşekkürler
-Priapos

#9 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 17:41
beceriksiz_acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Emeklilik Zamanı

Tecrübe Puanı: 7
eTicaret: %100/2
beceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura aboutbeceriksiz_acemi has a spectacular aura about

Priapos çok takdir ettiğim, makalelerini severek okuduğum bir arkadaşımızdır.Ancak ben tespitlerinin hiç birisine katılmıyorum. Reklam bütçesi, venom ' un teziyle zaten çürümüştür.Hesaplar incelediğinde, zaten tıklama oranlarında çok büyük sapmalar yaşanmadığıda bilinir.Aslında, böyle bir tespiti yapmakta imkansızdır.Sadece total olarak bu tespite gidebilirsiniz ki onuda sadece google verebilir...
Herkesin kazanç elde ettiği site konusu farklı olduğu için, düşüşleri ve çıkışları sektörel yada site bazlı olarak incelemek gerekir.Mevsim nedenleriyle tatil reklamları çoğalırken, kış sporları reklamları azalmış olabilir.Yada, klima reklamları artmışken, soba reklamlarıda azalmış diye değerlendirebiliriz.
Ama yinede bir düşüşe neden aramak gerekirse, bunun en büyük nedeni olarak sezon demek bence daha mantıklıdır.. Yaz sezonunun gelmesiyle, sitelerin % 80 i hem hit hemde tıklama düşüşüne uğrar.Ama bunu telafi edecek bir çok ek yöntemde mevcuttur. İşte bu yüzden reklam seocuları, şubat aylarında bunlara yönelik çalışmalar yapmışlardır. Keyword analizleri yaparak, sitelerin hit ve ziyaretçilerinin düştüğü dönemlerde, içerikle alakalı keyword çalışmaları yaparak, kazançlarını sabit tutarlar..

Ukash

#10 (permalink)   eTicaret 
Alt 2008-04-20, 22:05
sevindirik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %100/1
sevindirik is an unknown quantity at this point

evet reklam gelirleri düştü ben de tek bende düştü sanıyordum.meğer herkesin sorunuymuş.şimdi keyword çalışması derken şu mu kastedilen.yaz sezonu geldi kadın sitesinde artık kışlık konuları bi kenara bırakalım, yaz, güneş diyet, kilo vermek, güneş gözlükleri, yaz modası, bikiniler, mayolar, deniz kumsal gibi kelimeler mi kullanalım yazın en çok ne aranır ? kadınlar zayıflama ve selülit arar herhal, erkekler ne arar orasını bilmiyorum tatil yeri mi, araba mı, ne arar ? off arkadaşlar bu adsense beni bayıyor

Seçenekler
Stil