![]() |
|
|||||||
| Google Adsense Google Adsense hakkında detaylı bilgiler,ipuçları ve ödemeler |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Son günlerde herkes AdSense gelirlerinin düşüşünden bahsediyor ve "biliyorum" diyen kişiler bile düşüşe anlamsız yorumlar yapıyor.
Etkenleri sıralayayım. - Dövizlerdeki ani yükseliş ( USD yükselmesi sonucu 100$ reklam verilirken YTL bazında 50$ reklam verilmesi ) - Alım gücünün azalmasıyla reklama zıt yönelişi ( 4-5 ay öncesine kadar insanlar kazanırdı ve reklam yapardı, tanıdığım büyük esnaf bile şuan kâr etmiyor.Bu adam nasıl reklama yönelsin. -aslında yönelmesi gerekir ancak cash yok- ) - Ringo/CM tarzı reklamların azalması ( garip geldiğini biliyorum ama o reklamlar az da olsa tıklatıyordu, Aşk kelimesini gören kişiler reklama tıklıyordu ) - Ziyaretçilerin bilinçlenmesi ( Türkiyede internetin en büyük atağı yaptığı yıl geçen sene idi. Bilinçsiz internet kullanıcısı biraz da bilinçlendi ve neyin reklam, neyin içerik olduğunu , aradığına nasıl ulaşabileceğini öğrendi ) - Liselerde ve Üniversitelerde yaz rehavetinin gelmesi üzerine öğrencilerin web işlerine yönelmesi sonucu sektördeki ani genişleme ( açıklamaya gerek yok sanırım. Link değişimi bölümüne bakmanız yeterli ) ve onlarca ufak sebep... Teşekkürler -Priapos
|
Saygı duyarım ...
|
|
döviz dalgalanmalarının buna etki edeceğini düşünmüyorum açıkçası. google adwords için harcanan maliyet fimanın ayırdıgı reklam bütçesi içinde küçücük bir ayrıntı kalır. Firma aylık 2000$ adwords bütçesi ayırsa dalgalanma %10 olsa 200$ için kasacaklarını hiç düşünmüyorum...Ancak genel ekonomik kriz mutlaka etkisini gösteriyor o kesin.
Ve tabi kullanıcının artık reklamı ayırt etmeye başladıgı çok doğru tespit. Vatandaşlık no sorrgulama, böbreğimdeki taşı nasıl düşürürüm makaleleri arasında kaynayan reklamlar artık göze çarpırıyor oldu. Bundan sonra böyle gideceği kesin bir çok kişide buna göre içerik hazırlamak zorunda kalacak sanırım. |
|
|||
|
Adsense gelirlerindeki düşüşten bahsedilirken çoğu zaman anlatılmak istenen tık başı ortalama gelirdeki düşüş. Buna göre İlk iki maddeye nispeten katılsam da son üç maddeye katılmıyorum. Sizin son üç maddede saydıklarınız olsa olsa sitelerdeki tık sayılarının düşmesine neden olur. Tık başı gelen parayla bir ilgisi yok. 2 ay öncesi tık sayısı ile aynı olmasına rağmen toplam gelir düşük şu sıralar. Bunun en büyük sebebide yüksek bütçeli reklamların yerini küçük bütçeli reklamlara bırakması.
Örneğin, kabaca, bir çok kişi 1 ay önce 100 tık ile 4 dolar alıyorken şuan 2 dolar alıyor. Alıntı:
|
|
||||
|
Priapos çok takdir ettiğim, makalelerini severek okuduğum bir arkadaşımızdır.Ancak ben tespitlerinin hiç birisine katılmıyorum. Reklam bütçesi, venom ' un teziyle zaten çürümüştür.Hesaplar incelediğinde, zaten tıklama oranlarında çok büyük sapmalar yaşanmadığıda bilinir.Aslında, böyle bir tespiti yapmakta imkansızdır.Sadece total olarak bu tespite gidebilirsiniz ki onuda sadece google verebilir...
Herkesin kazanç elde ettiği site konusu farklı olduğu için, düşüşleri ve çıkışları sektörel yada site bazlı olarak incelemek gerekir.Mevsim nedenleriyle tatil reklamları çoğalırken, kış sporları reklamları azalmış olabilir.Yada, klima reklamları artmışken, soba reklamlarıda azalmış diye değerlendirebiliriz. Ama yinede bir düşüşe neden aramak gerekirse, bunun en büyük nedeni olarak sezon demek bence daha mantıklıdır.. Yaz sezonunun gelmesiyle, sitelerin % 80 i hem hit hemde tıklama düşüşüne uğrar.Ama bunu telafi edecek bir çok ek yöntemde mevcuttur. İşte bu yüzden reklam seocuları, şubat aylarında bunlara yönelik çalışmalar yapmışlardır. Keyword analizleri yaparak, sitelerin hit ve ziyaretçilerinin düştüğü dönemlerde, içerikle alakalı keyword çalışmaları yaparak, kazançlarını sabit tutarlar.. |
|
||||
|
evet reklam gelirleri düştü ben de tek bende düştü sanıyordum.meğer herkesin sorunuymuş.şimdi keyword çalışması derken şu mu kastedilen.yaz sezonu geldi kadın sitesinde artık kışlık konuları bi kenara bırakalım, yaz, güneş diyet, kilo vermek, güneş gözlükleri, yaz modası, bikiniler, mayolar, deniz kumsal gibi kelimeler mi kullanalım
yazın en çok ne aranır ? kadınlar zayıflama ve selülit arar herhal, erkekler ne arar orasını bilmiyorum tatil yeri mi, araba mı, ne arar ? off arkadaşlar bu adsense beni bayıyor
|
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|