![]() |
|
|||||||
| Google Adsense Google Adsense Sitenizde Reklam Gosterme Imkani |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Son günlerdeki kazanç eksilme , tıklama başı düşük ödeme ve atılmaların Turk Telekomun uyguladığı proxy ile bir ilgisi olabilirmi?
Adsense kurallarına göre proxy kullanımı ile sağlanan tıklamalar ve aynı ip den birden fazla tıklamalar geçersiz sayılıyor. Ancak Turk telekom Transparent Proxy uygulaması yapmaktadır. Bunun sonucuda site hitlerinizde 195.175.37.* ipler den büyük bir yüzdelik olduğunu görebilirsiniz. Eğer bu ipler tıklama yapıyorsa proxy olduğu için geçersiz sayılıyor olabilir. Ayrıca binlerce kullanıcı bu aynı ipleri kullandığı için birden fazlama tıklama statusune girip, gene google tarafından geçersiz tıklama olarak sayılabilir.Böylece biz büyük zararlara uğramış olabiliriz. Hatta hileli tıklama olarak algılanıp atılmaya bile yol açabilir. Bu konuda gerek teknik olarak, gerekse kurallar açısından görüşlerinizi belirtirseniz memnun olurum. Eğer benim yürüttüğüm mantık doğru ise, bu konuda hepimiz google ye müracaat ederek, konu hakkında bir gelişme sağlayabiliriz. |
|
|||
|
Türk telekom transparan proxy kullandığı için HTTP_X_FORWARDED_FOR header'iyle gerçek ip'nize ulaşmak kolay fakat google proxy üzerinde depolanan ip'leri sorguluyor mu konusunda şu ana kadar bir açıklama görmedim.
|
|
||||
|
Alıntı:
|
http://www.beril.ltd.tc/
nerde google yazıyor burda ?? eceived: from g3.neotonic.com (trakken3.corp.google.com [172.25.0.27]) by lois.corp.google.com (8.12.11/8.12.11) with ESMTP id j0DNMvQp012168 tüm türkçe email çıkışları amerikadan yapılıyor ve ben adsense email atarken sormuştum türkiye size nasıl ualşırız diye google amerika adresini verdi adamlar bizi burdan arayın diye... |
|
||||
|
whois google.com.tr -h whois.nic.tr
Alıntı:
| Stil | |
|
|