Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense hakkında detaylı bilgiler,ipuçları ve ödemeler

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-10-08, 23:25
DijitalSanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 4
eTicaret: %0/0
DijitalSanat is on a distinguished road
Standart [Adsense Sırları]Bizce İngilizce Siteye Getirinin Yüksek Gelmesinin Sebepleri

Merhaba iyinet ailesi. Ben askerde iken bakıyorum da adsense EFT olayını da yapmış reklamlar köşelerini yuvarlatmış, Google Reklamları'nı kendi yazı fontu ile yazmış. Ben uzak kalmışım baya girmicektim ama yeniden gireyim şu web işlerine de İnternet Çöplüğü'ne bende katkıda bulunayım
Şaka bi yana geçenlerde test ettiğim ingilizce site geliri ile Türkçe site geliri arasındaki fark hakkındaki görüşlerimi yazayım dedim. Hepimizde kendimizce bu konu altında toplayalım. Herkesin bildiği, ama bazılarının aklının ucundan geçirip kelimelere dökemediği adsense kazanç kapılarını burada yazalım. Yani Adsense sırlarını dökelim ortaya

İngilizce sitenin yüksek getirisinin bana göre nedenleri:
  • İngilizce 'nin bütün Dünyada kabul edilen dil olduğundan hit oranın yüksek olması. Neticede dünyada atıyorum 150 milyon Türk var. Ama İngilizce bilenlerin sayısı milyarları bulur.
  • İngilizce reklam veren firmaların veya sitelerin, kendi ülkelerinde doların fiyatının bizim Türk lirasının dolar karşısındaki fiyatına oranla daha güçlü olması ya da Aynı seviyelerde olması.
  • Nispeten Almanya'da Aylık maaşı 8.000 EURO olan bir işçi bile tık başına 0,5$'a adsense 'e reklam verebilir. Onun için 0,5$ bizim Türk lirasına eşitlemeye kalksak 10 kuruş gibi bir rakam.
  • İngilizce'nin global bir dil olduğunu varsaydık. Bu dille reklam veren firmalar Sadece bir ülkeyi kendine kıyas alamadıkları için, oranları yüksek tutmaları lazım ki reklamları çıksın. Neticede aynı dilde reklam veren milyonlarca site var. Ama Türkçe olarak en fazla yüzbinlerle ifade edebiliriz.
  • 16 Yaşındaki kızın bir ayda ingilizce içerikle Amerika'da 900$ kazanması demek, bizim burda; Türkçe içerikle 300 YTL kazanmamız demek. Kimse aman yabancılar neler yapıyo demesin, biz yapamıyoz demesin. Marifet cilveli site yapmakta
  • Türkçe içerikte reklamları ziyaretçinin gözüne sokmazsan, yada sitenin bi içeriğimiş gibi göstermezsen Türk ziyaretçi profilindeki reklama tıklamama fobisini az da olsa kırarsınız.
  • Yabancıların hepsi tam anlamıyla ingilizce biliyo diye bir şey yok. İngilizce reklamda bir kelimeyi biliyodur dikkatini çeker tıklar bakar neymiş bu diye.
  • Türkiye'deki Türkçe içerikli sitelerden kimse bir tıka 0,8$-1$ fahiş fiyatlar beklemesin. Bulabiliyosanız bu rakamı, zaten sitenizde çıkan ingilizce reklamlardır, ya da Türkiye'de gayet ciddi para kazanan bi firmadır.
  • Bir zamanlar onemillionpixel vardı. Üniversitede tez ödevinde bi yabancı; sitesinde 1 pikseli 1 dolara sattı, 1 milyon pikselide ismi duyuldukça son kalan piksellerini Ebay sitesinde açık artırmada fahiş fiyatlara satarak paranın beline kamçıyı vurdu. Neydi bu siteden bu kadar parayı kazandıran. ilk olması, eşinin benzerinin olmaması. bu siteye benzer siteler çoğaldı, türedi PHP scriptini 150-180 Euroya satmaya başladılar. Ama kimse tabii ki ilki kadar tutulmaz. Ancak FenerBahçe taraftarı bir zeki kişinin yaptığını yaparsan kazanırsın. Arkana Fenerbahçe taraftarını ve medyayı alıp www.yuzyillarca.com 'da fotoğrafınıza yer satın alın yüzyıl boyunca kalsın diyerek O 150-180 Euroya satılan script ile milyon YTL'yi siz ya da bende kazanabilirdim. Marifet düşünebilmekte...
  • Türkçe içerikte ben çok kazanmak istiyorum diyosanız. Mesleğiniz ne ise onun üzerine site yapın. Yani misal mesleğiniz Aşçılık, kendi tariflerinizi yazın. Site tasarımını da biliyosunuz var sayarak, tasarımda fonksiyonellik yapın, janjanlı resimler kullanıp kaliteli tasarımda bir siteye sahip olun. E bir de Adsense reklamlarını Türk ziyaretçilerin gözüne sokarsanız, o zaman bakın geliriniz nasıl artıyo. Tabi bu artma öyle 2-3 ayda olabilcek bir artma değil. En basit özgün içerik örneği şu anda bu yazıyı okumanız. Çünkü benim görüşlerim hiç bir yerde yok ilk kez ben kendi kafamdan geçenleri döküyorum ve sizi buraya kadar bağlıyorum. Eee nolur bu site sürekli yazsam bu içerikte bişeyler gelmez misin bir daha bu konuya? Kendine bi sor!...

Kısa lafın özeti : Özgün içerikte bir siteyi ne dilde yaparsan yap kazanırsın. Ya para, ya tecrübe, Ya arkadaş!...

Konu DijitalSanat tarafından (2007-10-09 Saat 00:19 ) değiştirilmiştir..

#2 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-10-08, 23:35
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 6
eTicaret: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

teşekkürler. konuyu sabitlerse yöneticiler faydalı olacaktır.

#3 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-10-08, 23:40
Mxcoder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
Mxcoder is an unknown quantity at this point

yazı için tşkler dijitalsanat

#4 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-10-08, 23:41
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ama Neden

Blog Entries: 1
eTicaret: %100/23
Mehmet has a spectacular aura aboutMehmet has a spectacular aura about

Bu sır perdesini araladığın için teşekkürler

500+ Google hitli sitelerinizi alıyorum.

#5 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-10-08, 23:48
DijitalSanat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

DijitalSanat is on a distinguished road

Sır perdesi mi

Sizlerde katkıda bulunursanız iyi olur kanımca. Neticede sizlerin tecrübesi daha iyi benden.

Seçenekler
Stil