Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Forever Google > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense hakkında detaylı bilgiler,ipuçları ve ödemeler

LinkBack Seçenekler Stil
  #11 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-23, 22:27
osahin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Çok kötü grip oldum :(

Blog Entries: 6
Tecrübe Puanı: 3
eTicaret: %100/8
osahin will become famous soon enoughosahin will become famous soon enough

Selam Baha yazın için teşekkürler +rep veriyorum fakat bazı yerlerde tartışmaya girmemiz gerekiyor.

Birkaç Açık Tavsiye :
Bölümüne kadar zaten konu başlığı ile alakalı birşey yok dolayısı ile oradan başlıyorum dostum,

Alıntı:
- Google'dan Ameliyat Sayfanıza Giriş Yapan Hit'in Saç Ekimi Sayfasındaki Reklama Tıklama Oranını Minimuma indirgemeye Çalışın ( Hiçbir Zaman Sıfır Olmaz ) Bunuda Gelen Ziyaretçinin Aradığı bilgiye ulaşmasını sağlayarak yapın.
Burada söylemek istediğini birçok kez tekrar etmişsin şimdi burada söyleneni eğer doğru anladıysam hatalı buluyorum.

Çünkü google bizim sayfa içeriğimize karışamaz, örneğin söylediğin gibi ameliyat konusu ile arama motorundan gelen ziyaretçi gidipte sitede çıkan antivirüs reklamına tıklarsa biz hatalımı oluyoruz? Hayır bence böyle birşey söz konusu değil ve olamaz, google adsense içerik botları vardır bunlar siteleri gezip o sitenin içeriğine göre reklam çıkması için çalışmalar yapar ve ben müdahele edemem sitemde çıkacak reklamlara... E dolayısı ile siteme giren kişinin tıkladığı reklamdan ben sorumlu olamam.

Yapay tıklamalar dışında ciddi anlamda banlanma pek söz konusu değil, birçok webmaster kuralları ciddi anlamda ezdikleri için banlanıyorlar bu konuda adsense kurallarını iyi takip etmek en önemli şey diye görüyorum.

Alıntı:
- Adsenseye Yönelik Site Açmayın.Tabiki çoğumuz adsense'den para kazanma amaçlı site açıyor.Ancak Bunu Belli Etmeyin.Oldukça Özgün içerik koyarak ve adsense reklam sayısını azaltarak yapabilirsiniz bunu.
Adsense kurallarına aykırı olmayan, her siteyi adsense koymak için açarım buna kim ne diyebilirki? En büyük portallar bile işin sonunda para kazanmak için iş yapmıyormu? Adsense için açılan siteler ile kısa zamanda zengin olmak için adsensede kural ihlali yapan siteleri ayırt etmek gerekmezmi?

Adsense ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum ben ve bu güne kadar öğrendiğim en önemli şey şudurki bir problemimiz olduğunda bunu direkt olarak adsense ekibine sormamız, en doğru yanıtı onlardan alırız...
Şimdi adsensenin resmi forumuna bile baktığınızda abuk sabuk saçma sapan şeyler söylüyorlar bence kimsenin söylediklerine inanmayın adsense ile iletişime geçin bu çok önemli...
Forumlardaki tartışmalar sizi harekete geçirsin fakat birebir uymayın adsenseye milyon tane mail atın milyon tane cevap yazsınlar...
Bazen yanıltıcı olabiliyor forumlar...

Daha var fakat işim çıktı devam ederiz umarım faydalı bir başlık olur, zaman ayırıp yazdığın için teşekkürler...

#12 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-23, 22:36
Priapos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kendimi Öpesim Var!

eTicaret: %100/3
Priapos will become famous soon enoughPriapos will become famous soon enough

Reklam konusunda Çıkan Reklama Tabiki Tıklayacak.Ancak Konu şu ki :

Ziyaretçi Spam Sayfadan Girip Başka Sayfada Reklama Tıklıyorsa Google Bunu Hile olarak Algılıyor..
Yoksa Girdiği Sayfadaki Reklama Tıklama Konusunda Bir Sorun Yok ...

2. Olarak Tabiki Sorun Adsense Görevlilerine. Ben Burada Kişileri Şüpheye Düşürecek Bir Bilgi Vermedim. Örneğin : Resim Kenarına Reklam Koyun Çok Kazanırsınız Demedim ...
Az Kutucuklu Reklam koyarsanız Tıklanma/ücret Oranınız Yükselir Dedim.

Soruların ve Yorumlarınız için Teşekkür Ederim.

#13 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-24, 01:04
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 5
eTicaret: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

ben herşeyin adsense e sorulması taraftarı değilim. net cevaplar da alınamayacağı zaten biliniyor.

bunun için önce adsense in özünü anlamak gerekir. aslında çok basit, biraz düşünmek gerekiyor. adsense tıklamaya teşviği yasaklarken, reklamları içeriğe uydurun diye de ekler. adsense ile haşır neşir olanların artık bu ayrımın ne olduğunu bilmesi gerekiyor. kurallar da bu yüzden net değildir, koşullara göre uygulamada değişiklik gösterir.

bunun dışında, adsense için site yapma mantığı geçerliliğini yitirdi artık. devir adsense için script devridir.. buna ayak uyduran para kazanır.

pop upla sitenize ziyaretçi çekmeyin..

yeni açılan siteye adsense kodu koymayın...

ziyaretçi oranları google aramalar lehine değilse sitenize kod koymayın..

az gösterim için sitenize girişlerin en fazla olduğu ana sayfanıza kod koymamazlık yapmayın..

taglar.. çok önemlidir. doğru ve gereği gibi kullanırsanız para kazanmak için yüksek hitlere gerek olmadığını görürsünüz. video sitesinde sürekli video reklamı çıkartamazsınız. ben en azından daha hiç 'video' reklamı görmedim.
o yüzden 'araba..' kelimesiyle araba videoları koyar araba reklamları (ya da BMW türevleri..) çıkartırsınız. bunda illegal birşey aranamaz. gidip araba videosu tagını ilgisiz bir kelime yaparsanız ya da kelime gömerseniz cezasını keserler zaten.

adlogger kullanın..

gereği kadar kazanıp kazanmadığınızı belirlemek için önce tıklanma oranlarını değerlendirin. % 4-5 altında ise oranlar hata sizdedir. doğru yerleşimlerle önce oranı yükseltin...

kazancınızın ufak da olsa bir kısmını adwordse verin..

yüksek rakamlar kazanıyorsanız o hesaptaki siteleri, riski dağıtın. hem yüksek kazananı google sevmez hem de ban durumunda dağılmazsınız...

bunlar artık bilinen şeyler. ama önemliler.. size düşen kurallarda yazanlara uymaktır.
önce bunları yapın, bir sayfaya 3 aynı boyutta reklam konulur muyu sormayın, sonra önemli trickleri yazalım (eklemek ihtiyaç oldu).

Konu pigeon tarafından (2007-04-24 Saat 13:51 ) değiştirilmiştir..

#14 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-24, 13:34
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
eTicaret: %0/0
noktam is an unknown quantity at this point

Çok teşekkürler. İyi oldu bunları öğrendiğim.

#15 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-24, 19:25
Priapos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kendimi Öpesim Var!

eTicaret: %100/3
Priapos will become famous soon enoughPriapos will become famous soon enough

Teşekkürler Pigeon Eklemelerin için...
Hep Beraber Paramızı Kazanacağız.Amacımız da Bu Zaten...

Yorum Yapan ve Teşekkür Eden Arkadaşlara ben Teşekkür Ederim..

Elimden Geldiğince Yeni Eklemeler Yapacağım.

#16 (permalink)   eTicaret 
Alt 2007-04-24, 19:29
webrlis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Member

Tecrübe Puanı: 2
eTicaret: %75/2
webrlis is on a distinguished road

teşekkürler güzel bi makale olmuş

Seçenekler
Stil