Webmaster Forumu

Geri git   Webmaster Forumu > Ticaret Reklam İlan Alışveriş Para > Reklam ve Reklam Networkleri > Google Adsense

Google Adsense Google Adsense Sitenizde Reklam Gosterme Imkani

LinkBack Seçenekler Stil
  #1 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-02, 15:55
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ama Neden

Blog Entries: 1
Tecrübe Puanı: 3
iTrader: %100/21
Mehmet will become famous soon enoughMehmet will become famous soon enough
Standart Tavsiyeler

Merhaba arkadaşlar,
Bu ilk postum herkese selam

Tavsiyeler önerdiğim yabancı ve türkçe sitelerim var. Turkce yuklemelerde 0.1 gibi ücretler alırken yabancı yüklemelerde bu fiyat çok artıyor özellikle US ve UK bazlı. Araştırdığım kadarıyla bu durum olması gereken fakat hiçbir yerde net ücretler bulamıyorum. AdSense raporlarında en fazla gün bazlı total fiyatı görebiliyorum, kanal bazlı Turkiye/Yurtdışı diye ayırabiliyorum ama ülke bazlı göremiyorum. Bu fiyatlar ülke bazlı net midir, tarihe/saate/ISP'ye göre değişiyor mu, böyle bir fiyat listesi var mıdır? Örneğin Almanya, Hollanda iyiyse ordaki turkler icin icerik hedefleyebilirim veya US'de belli providerlar sa ona yönelik çözümler düşünebilirim. Çünkü Amerika'da bir tanıdığıma deneme amaçlı yüklettiğimde 0.5$ ederken bazen farklı ISP'lerde(veya şehir/eyalet de olabilir)daha yüksek/düşük olduğuna da tesadüf edebiliyorum. Önümü görmeden değişiklik yapmak istemiyorum. Eğer bu konuda varsayımdan öte veri bilgisi olan varsa çok iyi olur.

Tekrar selamlar

#2 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-02, 18:15
pigeon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şaman

Tecrübe Puanı: 5
iTrader: %100/11
pigeon will become famous soon enoughpigeon will become famous soon enough

Hoşgeldiniz Mehmet bey,

23 okunmaya cevap gelmemiş bari tavsiyeleri hiç kullanmamış birisi olarak ben birşey yazmış olayım..
tam fiyatlandırmaları google açıklamıyor sadece şu kadara kadar diyor ve ülkelere göre fiyatları belirliyor. ancak deneyimle - kullananların yazdıklarıyla hangi ülkenin ne kadar verdiğini bilmek mümkün sanıyorum..

#3 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-04, 01:34
FK88 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

Tecrübe Puanı: 0
iTrader: %100/2
FK88 is on a distinguished road

Tecrübelerime göre tavsiyelerde türkiye'de ödenen para %10. Yani 1 dolar diyosa size 0.10 dolar kazandırıyor.

Amerika, İngiltere, Almanya gibi başı çeken ülkelerde %100. Yani 1 dolarsa 1 dolar.

Diğer ülkeler de demek ki arada seyrediyor.

Burda farkına varılması gereken konu, biz Türklere 10. sınıf ülke muamelesi yapılıyor ki boyle bir ülke sınıflandırması yok Google için türkiyeden birinin programını indirip kullanması demek ki Google için %10 ödeme sahip. Bu gerçekten benim ve adsense kullanan arkadaşların az kazanmasından daha acı bir durum bence. İnşallah bu durum değişir...

#4 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-04, 04:46
GLadiatoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Advertisement

iTrader: %85/9
GLadiatoR is on a distinguished road

Her yerde olduğu gibi burada Türklere ayrı muamele. Onlar mı haklı biz mi anlamıyorum. Bi bakıyorm haklılar diyorum sonrabakıyorm herkesi aynı kefeye koymaları büyük hata.

#5 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-04, 17:19
hostingtr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

iTrader: %0/0
hostingtr is an unknown quantity at this point

Adsense tavsiyelerim türkçe bakın 17 tıklama var hatta 1ini başka pcden ben denedim kazanç olarak eklemedi nedendir acaba?

#6 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-04, 17:23
Unutmam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Senior Member

Unutmam is on a distinguished road

Alıntı:
hostingtr´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Adsense tavsiyelerim türkçe bakın 17 tıklama var hatta 1ini başka pcden ben denedim kazanç olarak eklemedi nedendir acaba?
indirmiş ama kurmamış kurarsa eklenir.

#7 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-04, 17:27
hostingtr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Junior Member

hostingtr is an unknown quantity at this point

Hmm bunu biliyorum ama dediğim gibi başka bir PC'den arkadaşımın PC'sinden indirip yükleme yaptım ama ödeme yapmadı..

#8 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-16, 08:15
Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ama Neden

iTrader: %100/21
Mehmet will become famous soon enoughMehmet will become famous soon enough

Bu topic in üzerinden zaman geçti ama ticaret hukukundan anlayan varsa şuna cevap verebilir mi..

Tavsiyelerle ilgili sistemdeki ifadeler:
"Bir kullanıcı sizin tavsiyenizle Picasa'yı indirdiğinde, hesabınıza USD 1,00 yatıracağız"
"Bir kullanıcı Firefox’u, sizin referansınızla, yükler ve kurarsa, hesabınıza USD 1,00"

Bunun dışında (tavsiyeler için) fiyatın lokasyon vs ye göre değişebileceğine dair hiçbir yerde bir ifade yok. Benim bildiğim böyle bir ifade olmadan yapılan (düşük)fiyatlandırmanın hukuki hükmü olmaz. Benim muhattabım burada yazan 1,00$ ifadesidir. Benim sitemden 326 yükleme var hesaba geçen ise 326$ yerine 90$ civarı bir para.

Topici tekrar açmış gibi oldum "o zaman neden sormadın" diye bilirsiniz kusura bakmayın aklıma takıldı.

#9 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-16, 08:32
keyfinebak.com - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 4
iTrader: %100/2
keyfinebak.com will become famous soon enoughkeyfinebak.com will become famous soon enough

sanırım fiyatlandırmanın yapıldığı bir bölüm vardı, ülke veyahut bölgeler düzeyinde. işte şurdan indirip kurarlarsa şu kadar asyadan indirip kurarsa bu kadar diye bi muhabbet hatırlıyorum linki bulursam eklerim.

#10 (permalink)   iTrader 
Alt 2006-10-16, 08:37
senolcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Gold Member

Tecrübe Puanı: 6
senolcan is on a distinguished road

Panelde dikkat ettiysen "...USD 1,00'a kadar..." yazıyor.
Direct USD 1,00 vereceğini söylemiyor zaten,bu durumda google haklı oluyor.

Seçenekler
Stil