![]() |
|
|||||||
| Google Adsense Google Adsense Sitenizde Reklam Gosterme Imkani |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
||||
|
Google para kazanmak icin kurulmus bir sirket mi? Evet. Google babamin oglu mu? Hayir. Peki neden herkez Google'i tutuyor (herkez ile %100 kastedilmiyor).
1) Acik-kaynaga destek (microsoft daha yeni girmeye calisiyor bu konuya) 2) Ogrenciye destek (Turkiye'de hissedilmese de ABD'de destek veriyor) 3) Herseyi basit tutmaya calisarak babadan ogula dededen toruna kullanabilirlik saglamak (microsoft halen ajax vb teknolojiler ile sayfalarinda, yazilimlarinda gorsel taklalar attirmaya calisiyor). 4) Bilisim sosyalizmi (Microsoft kapitalist duzenin sembolu, Google sosyalist duzenin - yanlis anlasilmasin bilisim yonu ile, siyasi-politik degil) Diye dusunuyorum ben...
|
Alıntı:
|
|
||||
|
iyide çöküş içinde olduğunu kim sölüyorki ? Verilere göre microsoft hala bu sektörde tartışmasız lider.Bill Gates ' in takdiğide bana aziz yıldırım takdiğini hatırlattı.Google bir çok alanda atılım yapdı ama bu bir yandanda onları dağıttı.Şu anda binlerce insan arama motorundan şikayetçi ve diğer arama motorlarının daha iyi olduğunu düşünüyorlar.Buda gösteriyorki zamanla herşey değişebiliyor.Google işi aslında çok iyi bilmiyor bana göre.Ceolarının açıklamalarına göre 25 sektörde hedef kondu.Ama bunların arasında, savunma sanayi bile var.Mantıken bakıldığında, google amerikanın misyonunu windows dan alıp, tüm sistemi kendisi yürütücekdir.Hatta ingilizce bir makalede, google beyaz sarayda, google evimizde diyordu.Google direkt maçı kazanma peşinde.İşi penaltılara bıkramayı düşünmüyor.Ama ben eminimki bu kadar sessiz kalan gates ' de artık kozlarını ortaya sürecektir.
|
|
|||
|
Alıntı:
birde google buyudukce microsofta karsi ne hissediliyorsa google'a karşıda aynısını hissetmeye baslayabiliriz. |
|
||||
|
Benim gözümde google icerik reklaminin faydasini görmüs ona göre reklam verilebilecek dallarda kendini gelistiriyor. Gerek Google Video, gerek earth, mail hizmeti. Tabi bunlari daha iyi verebilmek ve analiz etmek icin de web siteleri icin istatistik hizmeti, ücretsiz hosting, mail, messenger hizmetini de araci olarak kullaniyor. Google ve MSN hic bir zaman birbirini bitiremezler. Herkesin dali baska. MS isletim sisteminde her zaman önde olacaktir bence. Google isletim sistemi satin alsa bile insanlar aliskanliklarindan kolayca vazgecemezler.
Tabi bu söylediklerim büyük cogunluk icin gecerli. Tabi ki ikisinin de kendi müsteri kitlesi olacaktir. Ama bir yerde bunlar birbirinin varligi ile yasiyorlar.
|
Alıntı:
ie ff karşılaştırması gibi.. kanımca google ms'un yerini alması için çok çalışması lazım çoook |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|