![]() |
|
|||||||
| Google Adsense Google Adsense Sitenizde Reklam Gosterme Imkani |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|||
|
Forumda cogu yazıyı okudum fakat su soruma cevap bulamadim yada buldum anlayamadim
herkes bir yuzdelik deyip duruyor %5i gectik mi sole olur bole olur vb. benim aklima takilan, siteye gelen bir ziyaretci farzedelim gordugu 15-20 tane reklama tikladi. tek bir ipden 20 tane reklam tiklanmis oluyor. google her tıklama ayrı reklam oldugundan ayrı ayrı odeme yapar mi yoksa bir click mi sayar ayrica bu gosterim sabitken klikleme artacagindan yuzdeligi de artiracaktir gibime geliyo... umarim anlatabilmisimdir derdimi
|
|
|||
|
ziyaretci reklam oldugunun bilinci tikliyor zaten ben ondan bahsettim yani sonucta ilgi ceken 10-15 reklama tiklamasinin hile oldugunu dusunse bile bunu kanitlamasi cok zordur ayrica sacma olur sonucta ziyaretci o reklama tiklamicaksa kim tiklicak
cevabın icin ayrica tesekkurler
|
|
|||
|
Peki bunu hergün aynı ip numarasıyla yapsa ne olur.. Sabit ip 'i olan yerler var mesala buralardan hergün 3-4 tıklama gelse google bunu günlere ayırıyormu yoksa aynı ip numarası olduğu için diğerlerini kaideye almıyor veya hilemi sayıyor..
|
|
|||
|
Aynı IP'te 3-4 seferden tıklama sonrası kaideye almayabilir ve hile olarak görebilir, emin değilim ama bu konu hakkında.
Ancak aynı IP ise Js ile bilgi topladıgı icin aynı verili bir bilgisayardaki aynı ip ile tıkları saymayacaktır sanırım ki öyle düşünüyorum |
|
|||
|
Bilemiyorum doğrusu, ama öyle diyorsunda ya hile yapacaklar aynı ip'ten ?
Ama her makinanın eğerki cookie sini tutuyorsa aynı makinadan tıklanmadıkca sayabilir diye de düşünüyorum. Ama google her makinanın İP'si Ekran boyutu Ekran çözünürlüğü İşletim Sistemi COlouru vs. vs. vs. vs. tutuyor aynı ip farklı bilgilere sahip makinaları belki kabul edebilir Bu konu hakkında google'nin bir net açıklaması yok, sistemlerini sır gibi saklıyorlar. Onun için net bir cevap veremiyorum |
|
|||
|
ip 'i aynı zaten..
Çoğunlukla işletim sistemleride benzerdir.. Malum Windows Xp ve standart Del marka bilgisayarlar çoğunlukta ..Ekran çözünürlükleri de aynıdır muhtemelen.. 1024x768 .. Neyse Benim asıl öğrenmek istediğim eğer bilen varsa sonuçta farklı günlerde adam giriyor reklam cazibesi nedeniyle reklama tıklıyor.. Farzedelimli ki aynı kişi ama farklı bir gün.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|